Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky,
moc vás chci poprosit o zkušenosti s touto porodnicí.Pokud tam někdo z vás rodil, nebo třeba známý můžete mi písnout, jaké to tam je.Hlavně mě zajímá přítomnost otce u porodu, zda může být se mnou po celou dobu,tzn.ne jen u porodního lůžka, ale třeba i těch pár hodin předtím.Díky moc !!!
Ahojky, nevím, jestli jsem nepřišla s křížkem po funuse, ale.....
Já rodila v Kolíně a byla jsem spokojená. Taťku myslím, že můžeš mít u sebe pořád (já měla porod od začátku kontrakcí za 6 hodin za sebou, tak to tolik nemůžu posoudit). Platí se 300 Kč za účast taťky u porodu.
Na porodním sále to bylo fajn, měla jsem jako porodní asistentku Irenu Vojtovou a dr. jsem měla mladého Adámka. Byli fakt úžasní, moc mi pomohli, protože chybělo málo a brali by mi berušku kleštěma. I přístup sestřiček na novorozeneckém byl fajn. Já teda měla nadstandart (500 Kč/den), tak doufám, že se ke mě nechovali hezky, jen kvůli tomu nadstandartu.
Přeji rychlý porod(jestli teda už ho nemáš za sebou)
Pa Vichy
Já jsem tam rodila obě svoje děti a byla jsem spokojená. Poprvé jsem rodila před pěti lety a u porodu jsem měla svého gynekologa takže paráda, ale tehdy sestřičky z novorozeneckého nic moc, měla jsem s jednou trochu živější dialog. Druhý porod byl letos v květnu a super, i na porodním sále i sestřičky z novorozeneckého byli velci příjemné, velmi mile mě to překvapilo
Ahoj, chci se zeptat, zda některá z vás neví, kdy má letos proběhnout rekonstrukce porodních sálů. Zaslechla jsem, že by to mělo být koncem srpna, ale oficiálně jsem to nikde nenašla. Neznáte přesný termín?
@Adelka951 nam tvrdili uz v prosinci 2015, kdyz jsme se tam byli podivat, ze budou rekonstruovat a bude to dokonceno v kvetnu 2016, ale co vim, tak nic nerekonstruovali, snad jen zmodernizovali pristroje, meli nejakou dotaci. Ja tam budu rodit koncem cervence/zacatkem srpna.
@Ellabela Tak uvidím, já jsem už takhle jednou musela rodit jinde, když malovali, pak mi to jednou vyšlo a teď po třetí to vypadá, že zase budu muset jinam..
@Adelka951 tak to doufam, ze malovat nebudou, nevim kam jinam bych jela ![]()
@Adelka951 akorat jsem nasla clanek, ze se letos chysta celkova rekonstrukce porodnice a dokoncit by to meli pristi rok. O malovani nikde nic neni ![]()
@Adelka951 tak pry od srpna rekonstrukce a od 20.8. na tyden zavreno ![]()
@Ellabela píše:
@Adelka951 tak pry od srpna rekonstrukce a od 20.8. na tyden zavreno
Tak to snad do té doby stihnu, termín mám 24. Snad bude prcek spolupracovat.
@Adelka951 jeste cekam na podrobnejsi informace. Kdyz uz se jednou rozhodnu pro Kolin, tak prece nemuze byt zavreno
.
A kde jsi rodila predtim?
@Ellabela píše:
@Adelka951 jeste cekam na podrobnejsi informace. Kdyz uz se jednou rozhodnu pro Kolin, tak prece nemuze byt zavreno.
A kde jsi rodila predtim?
První dítko jsem rodila v Čáslavi, ale tím, že byl uzavřený Kolín, tak to bylo dost maso. Druhé dítko jsem rodila v Kolíně a byla jsem spokojená, tak jsem teď chtěla zase. Ale jestli bude probíhat rekonstrukce, tak holt zase zvolím Čáslav.
@Adelka951 a jinak jsi s Caslavi nebyla spokojena? Me ceka sekce. Rozhodla jsem se pro Kolin, ale ty nazory se dost ruzni a mam z toho trosku strach. Syna jsem rodila v Havlickove Brode, ta porodnice je uzasna, sestinedeli ujde, ale je to moc daleko.
@Ellabela V Čáslavi mi vadilo, že se snažili porod zbytečně urychlovat, ale věřím, že teď už to bude zase jiné, je to už skoro 6 let zpátky, také to tam už rekonstruovali, předtím se muselo chodit po chodbě mezi návštěvami během porodu. Já tedy rodila ráno, tak mi to nevadilo. Jinak potom na šestinedělí už to bylo ok. Havl. Brod bych taky chtěla, ale to už by jsme nemuseli stihnout. Už i tu Čáslav máme jen tak tak.