Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat, nemáte některá zkušenosti s porodnicí v Příbrami? Já zatím neslyšela nic moc pěkného a do Prahy se mi nechce - je to daleko a co když všechno půjde na poslední chvíli …
A pokud máte nějaké informace o cvičení pro těhulky v Pb, budu ráda. Zatím jsem našla jenom kontakt na paní Brůčkovou, ale nemá žádné stránky takže nevím kde o ní a o tom co nabízí zjistit víc informací bez toho, abych ji rovnou musela kontaktovat …
Díky moc ![]()
Ahoj,
já jsem o příbramské porodnici slyšela i špatné i dobré zvěsti. Ta poslední byla od kamarádky, která tam rodila před půl rokem a chválila. Já jsem ale stejně pro jistotu zvolila Hořovice ![]()
Jana
Ahoj,
já jsem v Příbramské porodnici rodila před rokem a půl a vůbec se mi tam nelíbilo. Ale zase mojí kamarádce, ta tam rodila dvakrát, tak jí to vyhovovalo pokaždý. Libilo se jí. Záleží na každém kdo co snese. Mě nevyhovovali sestry.
Ahoj Evewolf.
Tak já rodila v příbramské porodnici před skoro 15 měsíci. Přijeli jsme tam v pět ráno a malá se narodila za 22hodin, takže jsem zažila všechny směny. Můžu říct, že jsem byla maximálně spokojená, jak se setričkama, tak s doktory tak i s vybavením. Vzhledem k tomu, že nakonec došlo k CŘ můžu své hodnocení rozšířit i na tuto operaci. Malou jsem viděla hned po porodu a byla hned přiložena na první přisátí.
Potom jsem bohužel byla umístěná na JIPku. Malou mi nosili pravidelně na kojení a dost pomáhali. Normálně rodícím maminkám dávají děti myslím nejdéle do 2-3hod (to jsem jenom vypozorovala).
Nemůžu si stěžovat, naopak se k mně chovali skvěle a dokonce jsme spolu řešili i první kojenecké krize. Já na šestinedělí strávila sedm dní a opravdu nemůžu si stěžovat. Ale znám i pár maminek, které si stěžovaly na cokoli.
Na předporodní jsem chodila k paní Brůčkové - moc milá paní. Kurz stál 550,– a 500,– z toho hradila VZP (myslím že to bylo 7 lekcí). Začátky byly povídací a pak se učilo dýchání. V ceně byla i hodina pro manžele a partnery. Má k dispozici spoustu knih, které půjčuje. Sama pracovala na porodním, takže má zkušenosti i kontakty. Dělá i cvičení pro těhulky a miminka, ale tam už jsem nechodila.
Podobné kurzy dělá i porodní v nemocnici, ceny bývala stejná, ale myslím, že to zvládali za kratší dobu.
Kromě toho se pravidelně konají exkurze do porodnice, platí i pro neúčastnice kurzu. Bližší podrobnosti o termínech poskytne sama nemocnice.
Je taky dobré se zeptat na placení té exkurze.
Platí se přítomnost partnera u porodu (asi 400,–).
Tak snad je to vše.
Přeju pohodové těhu, porod a spokojenost ve všech fázích.
Gabika
Ahoj,
teda Gabika ti podala opravdu vyčerpávající informace, klobouk dolů ![]()
V Pb jsem sice nerodila, ale chodila jsem na předporodní kurz i na těhulkovské cvičení k paní Brůčkové a musím napsat, že to nemělo chybu.Obojí bylo bezvadné.
Jen bych doplnila, že s malou chodíme do dětského centra do Sokolíka a tam jsem četla, že snad také pořádají nějaké předporodní kurzy, ale nic bližšího nevím.
Zdravím příbramačky
, jak se máte?
Bodlinka a Veru 18m
Gabiko, Bodlinko
Díky moc, obě jste mě moc uklidnily.
Gabiko, vím že jsou lidé kteří jsou nespokojení vždy, ale tvůj názor mě fakt pomohl.
Ještě ze zeptám - od kdy jste chodily k paní Brůčkové? Resp. mám začítu chodit už teď nebo třeba až později … To víte, všechno je jednou poprvé
![]()
Já jsem si ještě někde na netu našla plavání pro kojence ale jak tak koukám odkaz který jsem si uložila je již neaktivní
Bylo to nějaké centrum Amálka.
Jsem ráda že jsem tu vůbec našla nějaké příbramačky
![]()
Já slyšela, že spousty maminek i z Příbrami jezdí do Hořovic, možná by stálo za uvážení i tato možnost, jezdí tam spousty maminek i z Prahy.
Já vybírala mezi Hořovicemi a Motolem, alejela jsem do Phy, v motole mam svojí doktorku, která mě odrodila a pro mě to byl střed cesty pro prarodiče.
Příjemný zbytek těhu
Gabča a Bára