Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky mamči čekatelky,
není tu některá ve stejné situaci jako já? Jsem 39+2tt a už se naší malé princezny nemůžu dočkat
Zítra máme 1.termín…bolesti mám už týden každý den, ale vždycky se to večer uklidní, zaspím to…každý se ptá, kdy už to bude, jak se cítím, atd., ale já vlastně nevím. Zítra jdeme zase na kontrolu, už posledně jsem byla otevřená skoro na 2 prsty, děloha už taky pracuje, ale pořád to nepřichází…je tu některá, co zažívá něco podobného? Ráda bych si s někým vyměnila zkušenosti ![]()
ahoj suzetko,
ja to tedy mam skoro pul roku „za sebou“, ale chapu, co prozivas, otazky tipu „tak co, uz to bude?“ jsem z duse nenavidela, sama jsem byla nervozni…
Preju ti rychly a bezbolestny porod a at ten svuj uzlicek brzy drzis v naruci!!
Radka
suzetko - užívej posledních chvilek svého těhu, mně to teď docela chybí, přeci jen ten brouček v bříšku je něco úžasného:-)) Vůbec se nestresuj porod přijde ˇkdykoliv tělo zavelí neboj slonice z tebe nebude, že bys přenášela tak dlouho:-))
Tak rychlý porod a papa H+ 3 měsíční Lukášek:-)
Ahoj,
pamatuju si svoje pocity těsně před porodem. Taky jsem psala na emimino a myslela si, že dneska to určitě nebude a kdo ví jak dlouho ještě. No a šla jsem spát a ve dvě ráno mě vzbudily první stahy a před druhou odpoledne byl na světě Adámek:-)
Určitě se už brzy dočkáš a budeš držet své mimčo.
Přeji bezproblémový porod.
Andrea
Ahojky, jo jo, ten konec těhu je snad nejhorší. Myslela jsem že budeme mít mimi kolem vánoc, zvlášť když jsem se v 35 týdnu otvírala.Jak moc to nevím. Dneska jsem 40+1tt, a stále nic. Včera na kontr. mi dr. říkala, že je mimi ještě dost vysoko, a říkala že si myslí že tam ještě ten týden zůstane. Každopádně jsem klidnější, protože vím že se max. příští výkend dočkám.:-))
Už dva dni jsem večer měla dost silné bolesti, ale když jsem si lehla, tak se to zklidnilo. Tak nevím.
Ale určitě se dočkáme. užij si ten zbytek těhu.
Andělka a Jaroušek
Hihi, jo, jo, pamatuju si to živě:-) 41. týden, snad každý večer jsme zapisovali kontrakce a ráno jsem se probudila stále 2v1:-) no a pak jeden večer to bylo nějaký jiný, silnější, nicméně zase zaspáno. Ale ráno už to bylo vončo. Teda jistá jsem si byla až v poledne. Nicméně večer v půl desátý byla naše beruška na světě a já konečně mohla uklidnit všechny nedočkavce zvědavce:-)
Albi + Anika13m
Ahoj, ja jsem na tom dost podobne. V pondeli jsem byla na kontrole a pan doktor chtel jen udelat ultrazvuk a monitor. Byl prekvapeni jak se nam to mimco pekne sune dolu a ze udelame i vnitrni vysetreni. Termin mame 11. ledna, ale podle pana doktora jsme uz vzorne a kompletne pripraveni na porod. Tak uvidime kdy ze se toho naseho broucka dockame. Pan doktor chtel jet o vikendu lyzovat, ale pry to radeji nebude moc planovat. hihihi. Dneska mi odesla hlenova zatka, takze porod se opravdu pomalu ale jiste chysta. Takze neboj nejsi v tom sama! Je nas tu urcite vic. Drzim paleckya i my vyhlizime capa
Jarka ![]()
ahoj těhulky,ten konec je fakt hroznej jak fyzicky tak psychicky,ale nenechte se stresovat a užívejte poslední dny těhulkovství,protože pak přijde „jiný“svět:D Jinak i já vzpomínám na ty poslední dny,kdy jsme s taťkou každý večer zapisovali celkem pravidelné stahy´které vždycky po 3 hodinách ustaly,to se holt děloha na to pravé teprve připravuje.Já jsem rodila týden po termínu a po hamiltonu.A druhý den ještě oxitocinová infuze.Poslíčky jsem měla měsíc před porodem skoro každý den.Hlenová zátka mi odcházela 14 dní před porodem.Takže se milé těhulky mějte a ještě těch pár dní vydržte i když je to těžké.
No ja mela tu stesti, ze jsem prenasela. Mala se narodila planovanym cisarem ve 41+4, pac samovolne bych asi neporodila.
Nejvic mne ke konci vytacely neustale smsky, dotazy a volani kdyz to bude a jestli uz neco. O tom, ze jsem rodila zacatkem cervna, kdy byla hrozna vedra (v roce 2003 byly ty vedra uz od dubna) a pripadala jsem si jak funici parni lokomotiva ac jsem pribrala 10 kilo, ani nemluvim.
Zrovna jsem si tuhle s kamaradkou co taky prenasela rikala, ze v pripade druheho ditete vsem oznamuju termin o dva tydny pozdeji nez by mel byt spravny, abych pak ke konci mela ode vsech pokoj…
Já si před porodem říkala šlo to dovnitř musí to i ven…sice to jde hůř také sem se porodu bála a nakonec byl pohodový.
JARKO…to není možné,že už máš skoro termín vždyt nedávno jsme se potkávali na chatu a tys byla ve 4.měsíci.Tak hodně sil a nejen tobě.
Tak se taky připojím, čekat na porod jsem nějak nestihla, náš červík se totiž rozhodl, že čekat nebude a rochnil si to ven o tři týdny dřív:-))
takže když manžel obvolával rodinu s tím, že máme syna, nikdo mu nechtěl věřit
Zdar všem a přeji pohodový porod
Ahojky,
tak to znám velmi dobře taky. Já přesně v termínu byla u lékaře, žádné příznaky předtím jsem neměla. A doktor mi říká, to je vysoko, daleko ještě se uvídíme příští týden a když tak se domluvíme na vyvolání. No a do rána ten den se malá narodila tak rychle, že jsme to do porodnice ani nestihli. Takže hlavně klid, užívej poslední dny klidu a věř, že to může přijít velmi rychle. Tak hlavně žádný stres ono to prostě přijít musí. Takže pokud to u Vás jde, choď na procházky a užívej si.
Jana, Žanetka
Já jsem neměla ani poslíčky ani jsem se neotvírala. Den před porodem mi doktorka říkala, že mimi je nahoře a že porodím tak za 14dní. Nakonec mi druhý den ráno na termín dle pohybů praskla voda a druhý den zase na termín dle MS jsem porodila císařem. Já se vůbec neotvírala za dva dny jsem byla otevřená na 3cm. Takže si myslím, že doktoři vědí jen pramálo vlastně vědí jen statistiku. Vše záleží na mimi, tak zbývá jen čekat.
Ahoj holky,
tak jsem se zrovna vrátila od doktorky. Moc mě ale kontrola nepotěšila, protože přestože mám stahy denně už týden, tak na monitoru byl jediný; byl to horší nález než min.týden (začínám mít pocit, že si ty bolesti asi vymýšlím:) Otevřená jsem pořád stejně, jen čípek se zkrátil,
Ahoj holky,
tak jsem se zrovna vrátila od doktorky. Moc mě ale kontrola nepotěšila, protože přestože mám stahy denně už týden, tak na monitoru byl jediný; byl to horší nález než min.týden (začínám mít pocit, že si ty bolesti asi vymýšlím:) Otevřená jsem pořád stejně, jen čípek se zkrátil, to je tak jediný, co nasvědčuje tomu, že bych taky měla někdy odrodit:)
Včera jsme si s taťkou užívali, já potom asi do 3 do rána nemohla spát, jak to bolelo, ale stejně jsem to nakonec zaspala a ráno opět vstávala jako obvykle…
Ale přemýšlela jsem o tom, proč si to tak přeju, abychom už malou měli u sebe a uvědomila jsem si, že cítím pocit odpovědnosti a i viny vůči těm, kdo se pořád ptají, dělají si starosti a čekají, až to přijde…já vím, že to zní blbě, ale musela jsem si upřímně přiznat, že fakt mám pocit viny, že je nechávám čekat…no řekněte, nejsem blbá? ![]()
Jinak Vám všem chci poděkovat, že jste mi napsaly, moc mi to pomáhá…díky ![]()
Suzetka (omlouvám se, že jsem jako anonymní, ale nějak mi to nejde odeslat ![]()