jak spát v těhu?

33
3.1.06 19:45

jak spát v těhu?

Někde jsem zaslechla, že není dobré spát v těhotenství na zádach, prý se nedokrvuje děloha, ale nikde jsem nenašla nějaký článek. Může někdo poradit?? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
625
3.1.06 20:11

Ahoj,
ze začátku těhotenství můžes spát, jak je ti to příjemné, tj. i na břichu nebo na zádech. Jak se zvětšuje bříško, tak je dobré spát na boku-osvědčilo se mi dát si peřinu mezi kolena a vypodložit si s ní i břicho. Díky tomu jsem dlouho spala na takovém břichoboku. Na zádech je spaní pro řadu těhulí nepříjemné i subjektivně. Myslím, že jsem četla, že se v této poloze ultačuje nějaké velká žíla, ale podrobnosti už nevím.

Hlavně ať se vyspíš:-)

Jana+kačenka 1 rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
3.1.06 21:10

ahoj,
na zadech se pravdu spat neda, jak je tu psano, špatně se dýchá, děloha utlačuje všechno okolo - tlačí na „kyslikovody“. Myslim samozrejme v pokročilem tehu. S polstarem mezi nohama se da celkem pohodlne vyspat.
Tak prijemne tehu sny…

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
3.1.06 21:39

Ahojky,přesně jak to popsaly už holky přede mnou.V pokročilém stadiu se sppát na zádech nemá,protože děloha tlačí na velkou břišní tepnu a jednak by se ti mohlo udělat špatně a hlavně se může omezit přísun kyslíku miminku.Takže na to velký pozor,v knize o matce a dítěti to píší doslovně:ve vysokém stupni těhotenství nikdy neležte rovně na zádech!!!Mně se osvědčil kojící polštář,který jsem si jeden konec dala pod hlavu a druhý mezi kolena a posupně jak rostlo bříško tak jsem si ho už nepodkládala (spala jsem na boku),ale stejně ti poslouží i obyčejný polštář mezi kolena.Měj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
3.1.06 22:14

Ahoj,
ostatni to psaly dobre, ale radeji se dobre vyspi tak jak ti to vyhovuje, nez ze by ses pri kazdem pretoceni budila a resila jak si lehnout, aby to nicemu nevadilo. Ja jsem spala na boku tak nejak automaticky.
Tehu jsem mela absolutne bezproblemove, ale asi tak od puli 8 mesice se me delalo pri poloze na zadech spatne. Bylo me jakoby na omdleni, zrychleny tep, poleval me studeny pot a kdybych to ignorovala asi bych opravdu omdlela. Ale docetla jsem se ze je to vcelku normalni, nektere zeny jsou na to utlacovani tepen citlivejsi, staci se vyhybat teto poloze. Mela jsem strach jak to bude v porodnici, kdyby me nutili lezet na zadech, takze jsem vsem vzdycky hlasila dopredu, ze se me na zadech dela spatne, naklopili me jakoby do polosedu a bylo to dobré.
Lehký porod a krásné a zdravé mimi,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
4.1.06 22:21

na zadech ne!

Ahojki, jeste jedna technicka poznamka.
Ja na zadech nemuzu spat poslednich par mesicu vubec, protooze se to nelibi mimcu! pan doktor mi vysvetloval, ze mu „priskripnu privod“ - pupecni snuru. Kdyz si lehnu na zada mimco si vlastni vahou a diky gravitaci stlaci pupecnikovou snuru a dostava mene uplne vseho, coz se mu samozrejme nelibi. Takze vetsinou musim polohu zmenit velmi rychle.
A to ze prikripnes dolni dutou zilu, coz muze vyvolat brneni v nohou a az mdloby tu uz nekdo zminoval.
Ja spim na boku. Podlozena druhou perinou, kterou mam natazenou podel celeho tela a spi se mi konecne uzasne.

Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
4.1.06 22:29

Ahojky,

já jsem dokonce četla, že se má ležet na levém boku (právě aby se neutlačovala aorta). Jednou se mi stalo, že na pravém boku mi bylo skutečně špatně, ale jinak na zádech jsem také nemohla ležet.

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
20.6.11 18:09

Jak mam spat,kdyz na boku se nevyspim,na brise to v 8 mesici nejde a na zadech mam po precteni tehle diskuze bojim,abych mimcu neublizila.:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
20.6.11 18:53

Ahoj všichni tak to jste mi dali brouka do hlavy, já jsem v 32tt a spím na obou bocích i na zádech se mi do teď spalo dobře.O tom jsem ještě neslyšela že to není pro mimčo vhodné a rozhodně s tím asi i přestanu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
20.6.11 20:12

já spím také na zádech, na boku mimčo kope.jsem 32 t.vím, že si tlačím na dolní d.žílu, ale nemyslím si, ž ebych tím ubližovala nějak mimču:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
20.6.11 20:26

mě na boku taky hodně kope, právě proto jsem taky spala na zádech kdy sem si myslela že je to tak pohodlný pro mě i pro malýho, od doktora jsem nic takového že by to bylo špatně právě neslyšela, až teď tady, tak nevím no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4076
21.6.11 01:41

Ahoj, četla jsem názor lékaře, který tvrdil, že pokud to těhotné nedělá špatně, na zádech spát může. Jde právě o to, že pokud děloha dolní dutou žílu přiškrtí, tak se člověku špatně udělá. Pokud se děloze podaří rozložit se jinak, tak se těhotné špatně nedělá a může tak ležet i spát. S miminkem je to prý stejné, pokud by se mu něčeho nedostávalo ozve se a donutí tím maminku polohu změnit. Tak sladké sny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
21.6.11 09:21

No tak nevím. Mužů spát na zádech nebo radši ne. . . Úplně mám před očima jak se tam mimco dusi,že nemůže ani kopnout. To jsou představy,čím víc se to blíží k porodu tím horší, ;-) na zádech je malej víc v klidu,obcas si kopne,mě teda taky záda bolej min,ale jestli ho tím nějak pridusuju tak budu trpět radši na boku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
21.6.11 11:45

já mám teď z ležení na zádech taky takový pocity.Ale podle mě na zádech máš to břicho takový víc rozložený že tam malej má i víc místa než když si třeba převalená na tom boku kde je jekoby schrundanej na jednu stranu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
21.6.11 16:08

Holky já v těhu spala jak na boku, tak na zádech a malý je naprosto v pořádku :palec: …nestresovala jsem se tím asi proto, že jsem nečetla tuhle diskuzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí