Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj! dneska jsem se poprve prihlasila, tak se tady u vas jeste moc neorientuju. a ve vasi skupine jsem vlastne tak trochu navic - protoze jestli vsechno je, tak jak si myslim, tak patrim az do skupinky miminka srpen/zari, kterou jsem ale neobjevila. pred 2 dny jsem si udelala testy - vysly pozitivni
- vubec jsem tomu nemohla uverit. mimco jsme planovali az na pozdejsi dobu. k doktoru pujdu az pristi tyden. proto bych vas - zkusenejsi - chtela poprosit o radu… pry je hodne dulezite uzivat kyselinu listovou - jake s tim mate zkusenosti? doporucujete nejake konkretni vitaminy? diky moc ![]()
Ahoj Alo,
já mám skoro osmiměsíčního chlapečka a v těhotenství jsem užívala Calibrum Baby plan a od 2. trimestru Calibrum mami.
Hodně zdraví tobě i miminku
Andrea
Já jsem nyní v 9. týdnu a užívám Calibrum babyplan, který jsem brala ještě před otěhotněním, a k tomu mám ještě od dr. kys. listovou.
Ahoj Ali,
Předem gratulace k těhotenství. Vitamínky jsou pro miminko i pro tebe určitě důležité a řiď se heslem, že nic se nemá přehánět. Důležité je být na sebe první tři měsíce opatrná. Kyselina listová je velice důležitá jako prvence rožštěpových vad. já také užívala Calibrum baby plan a od druhého trimestru užívám jen obd 2 dny 1tbl Calibrum mami. Kamarádka Calibrum mami užívala každý den a miminko bylo větší, že jí to nakonec doktorka v 7 měsíci zakázala užívat. Porodila o 14 dní dřív zdravou holčičku. Spíš jez hodně vitamínků v přírodní formě: zelenina: brokolice, listový salátek, špenátek… co je zelené je výborné pro miminko ![]()
Ahoj Alo,
Ja brala acidofolan uz pred otehotnenim a taky 3 mesice tehotenstvi
Kys. listovou to obsahuje, a dava se kvuli moznym roztepum plodu. ale spis preventivne
Pak jsem brala Calibrum mami, ale jenom 2× tydne. mam hypotyreozu a doktorka vic nedoporucovala.......no nakonec se nam narodil Honzicek, je zdravy a to je hlavne:-)
Jo a mel 3900g. celkem cvalda
Katka
PS: Acidofolan je skoro to same jak calibrum babyplan, ale o 2/3 levnejsi
Stoji kolem 40Kc
ahoj vsem!
dekuju moc za rady! uz se chystam do lekarny a vse nakoupim a jeste to pristi tyden proberu s doktorem.
vubec jsem nemohla verit vysledkum testu, sla jsem si hned koupit druhy a opet pozitivni.
tak ted hltam vsechny informace, dohanim neznalosti a doufam, ze bude s miminkem vsechno v poradku.
vsem vam preju co mozna nejlepsi rok 2006! vykrocte pravou nohou a at se dari!
ala
Ahoj,
já bych nic nekupovala.Tedy kromě některých multivitamínů pro těhule.
Já beru Calibrum a na doporučení dr.tak jedniu za 3dny.Dr.mi do 31tt.psala železo s kys.listovou.Bylo to super,brala jsem 1tabl.denně.Teď mi už kys.listovou vzala a dala jenom Feronat a magnezium,musim přiznat,že nevim,co jsou to křeče a tvrdnutí břicha.Vše mi píše na recept(u VZP máš nárok na vitamíny) a doplácím okolo 30 Kč za měsíční dávku.