Potrat, snad ne!

127
31.12.05 09:35

Potrat, snad ne!

Ahojky, mám takový dost vážný problémek a moc by mě zajímal váš názor. Včera jsme se s manželem nějak pustili do diskuze. Vím, že zatím nechce další miminko, protože teď máme skoro půlročního prcka a on chodí do práce a navíc i do školy a jak říká, nemá ani na něho čas (raději sedí i šest hodin u PC, než aby se věnoval synovi) ale to je jiná věc. Prostě já bych nebyla proti, kdyby se povedlo mít hned dalšího mrňouse, i kyž při frekvenci třikrát za půl roku by to bylo asi dost překvapující, ale i to se může stát, protože neberu žádnou antikoncepci. Ale včera mií oznámil, že pokud bych otěhotněla, uvažoval by i o potratu. Chápete to, zdravé miminko a potrat, jen proto, že druhé chce nejdřív za tři roky, aby na něho měl čas. Nepříjde vám to trošku sobecké, nebo to tak cítím jen já? Snad jsem jen zapomněla dodat, že já bych na potrat nešla ani náhodou, byla bych moc šťastná. Dodávat snad ani nemusím, že naše manželství je fakt v troskách a to né jen kvůli tomu. Prosím co si o tom myslíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Missorka
31.12.05 10:04

Kitten,

co se na to asi dá tak napsat. Promluvila bych s ním a pokud by na svém názoru trval a já s ním chtěla zůstat, rozhodně bych se chránila!

Hodně štěstí.

Peta

• Citovat
  • Upravit
6545
31.12.05 10:05

Kitten, máš dobrý, že tvůj manžel o druhý aspoň uvažuje. Tím pádem si myslím, že kdyby se stalo, názor změní.
Můj manžel druhý rezolutně nechce, já ano, ale později. Ale kdyby se stalo, tak on si stojí za potratem (stala se nám nehoda a obávala jsem se, že ji dostanu), já za tím, že nikdy, kdybych měla 2 děti, asi bych o tom možná uvažovala, ale u druhého ne.
Jenže nemá to cenu řešit dopředu, to záleží celkově na více okolnostech, až budeš v té situaci.
Pokud říkáš, že je manželství v troskách, nevím, z jakého důvodu, ale dávala bych si na případné otěhotnění pozor. Mohlo by to situaci zbytečně vyhrotit.
S chlapama to je někdy těžký, nemá cenu po nich chtít vědět, jak se zachovají „možná“ někdy…
HA také neužívám (po porodu jsem při kojení při naší frekvenci měla za zbytečné se ládovat a po skončení kojení už se mi do toho nechce), dáváme si pozor, event. použijem kondom. A fakt to dopředu neřeším, protože bych se akorát naprosto zbytečně stresovala. Když se to stane, začnu to řešit.
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
31.12.05 10:13

Ahojky Kitten,
tady je asi každá rada drahá. Ve tvém případě bych se asi snažila dát nějak dohromady manželství, a pak až uvažovat o dalším miminku.
A myslím, že kdyby chtěl, tak si tvůj manžel na mimčo čas aspoň chvilku udělá, problém bude asi někde jinde.
Ale to o tom potratu mi přijde, stejně jako tobě, hodně sobecké. Vždyť by ses tím do konce života tápila?! Třeba si i poškodila zdraví a další mimčo by pak už nemuselo jít…
Mám s přítelem dlouhodobý vztah a v červenci bude svatba. Když jsem ale teď myslela, že jsem těhotná, tak přítel řekl, že posuneme svatbu na dřívější termín, ale potrat ani náhodou. A to ještě studuju.....Jak říkám, chyba bude asi někde jinde, než v tom, že by na druhé mimi neměl manžel šas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
31.12.05 10:18

Gabinko, asi máš pravdu, zatím to nemá smysl řešit. Jen mě to dost stresuje a řešit něco co ještě ani nenastalo, je zbytečné. Ale stejně na to asi nepřestanu jen tak myslet. :oops: Moc díky za odpověď prostě jsem si potřebovala s někým promluvit. Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
31.12.05 10:22

Maartik, ono to asi už ani nepůjde zachránit manželství, to se musí snažit dva a to jaksi u nás není. Ani nevíš jak mě to štve, když už né kvůli mě, tak kvůli malého. Ale děkuji za slovíčka útěchy, moc mi to pomohlo. Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1098
31.12.05 10:27

Kitten!
Je pravda, že z jedné strany, by se dalo říct, že manžel přemýšlí prakticky, že by nestačil vychovávat hned dalšího prcka, ale zase na druhou stranu, kdyby se měla stát nehoda, na potrat bych nešla a jestli by to manžel nezvládnul, tak myslím, že je problém nejen v tom miminku!

Já teda teprve mimčo čekám, ale někdy mně už taky napadá kdy druhého prcka, neboť vím, že nechcem jen jedno mimčo! Já myslím taky trochu na věk, teď mi je 30 a než bude přiměřený čas, nechci rodit ve 40. No a kdyby se stala nehoda už po půl roce, vím že by se manžel nejdřív sesypal, ale jedno vím určitě, že by to přijal! Čekali jsme na mimčo rok a je to pro nás takový zázrak, když se mimčo povede!

Přeji ti ať si vyřešíte problémy a jste šťastná rodinka !!!!
A hlavně vše nej… do nového roku!
 Danny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
31.12.05 10:42

Kitten, ještě nevěš hlavu, třeba se to ještě obrátí k lepšímu. Zkus tomu věřit a snažit se o záchranu. Buď na manžela hodně hodná a milá, třeba to je jen přechodné období, miminko znamená hodně práce navíc a změnu životního stylu. Třeba potřebuje manžílek ještě nějaký čas na to, aby si zvykl. Budu ti držet palečky, ať vám to vyjde. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
31.12.05 11:50

Milá Kitten, mám na to podobný názor jako Danny. Jsem také poprvé těhotná a také jsme si na tu radostnou událost museli rok počkat. Druhé miminko bychom určitě chtěli, ale je pravda, jak píšeš, že manžel už má teď starost, aby měl na to prvorozené vůbec dostatek času. Jeho práce a aktivní sport mu zabírají veškerý volný čas, teď se snaží si vše naplánovat na příchod mininka, aby se mu také mohl věnovat. Ale řešíme úplně stejnou otázku, jestli mít druhého cvrčka za rok-dva nebo si několik let ještě počkat. Jediné co vím je, že na potrat by mě nikdy neposlal, to bychom museli bý v takové situaci, kterou si reálně ani nedokážu představit. Z okolních zkušeností vím, že když jsou děti více jak 3 roky od sebe, tak už si přestávají rozumět. A taky si myslím, že toho času bude asi vždycky málo. Všechno se dnes podřizuje práci, odsouvá se plánované rodičovství k hranici, kdy už biologické hodiny ženy začínají tikat. A pak když se hned nedaří, tak zbývá stále méně času s tím něco udelat. Celá tahle doba je trochu převrácená. Mně je 27, každý mi říká, že je to ideální věk po první miminko, ale mám spoustu starších kamarádek, které už několik let tvrdí, že ještě musí počkat až se zajistí, ale žádné velké pokroky jsem u nich nezaregistrovala a teď se všechny snaží otěhotnět na povel a přitom jsou stále v obdobné situaci jako před 4 rokama jen o ty roky starší.
Každopádně držím palečky a nikdy neuškodí upřímný rozhovor, rozebrat Vaši aktuální situaci a najít společné východisko, zlatou střední cestu. Hodně štěstí!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
31.12.05 12:12

Kitten, já bych na tvém místě nejdřív řešila rodinnou situaci stávající.

Proč manžel tráví 6 hodin u PC a ne s dítětem ?
Bude to dělat jen teď, nebo za dva roky už ne ?
Proč je vaše manželství v troskách?
Chceš vůbec tohoto muže jako otce dalšího dítěte…? a tisíce dalších otázek.
Pokud totiž není vaše rodina soudržná teď, těžko to spraví druhé dítě…spíš naopak.
Držím palce a manželovi taky - ať se umoudří a „ztatínkovatí“ :wink:
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.12.05 13:19

Kitten, neblázni, jestli je situace taková jakou popisuješ, tak druhé dítě si rozhodně nepořizujte! Musíš se nejdříve rozhodnout, jestli s ním vůbec chceš zůstat - bohužel z tvé věty „manželství je v troskách“ nepoznáme, jestli je to stav trvalý nebo dočasný, kdy se manžel cítí odstrčený, protože máte malé miminko kolem kterého se všechno točí.
Každý psycholog ti potvrdí, že nejhorší řešení manželské krize je pořídit si dítě, které má ty dva, kteří si už nerozumí, dát „dohromady“. Skoro NIKDY se to nepovede…
Určitě ti žádná nepřejeme abys pak zůstala se dvěmi dětmi sama.

Já na tvém místě bych s druhým dítětem rozhodně počkala.

Drž se.
nepřihlášená NOGGIE

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
31.12.05 14:09

Ahoj,
já si myslím,že je to jenom jeho „obranná reakce“.
Kdyby k tomu opravdu došlo,myslím,že svůj názor změní a pokud mu řekneš,že na potrat nepujdeš,nebude protiPár případů jsem u kamarádek zažila a dneska jsou tatíci ze svých drobečků na větvi.
Já mám doma opačný případ.O potratu jsme tedy nikdy nemluvili,čekáme teď naše první robátko,ale manžel by měl doma najradši Klabzubovu jedenáctku.

Držim Ti pěsti,aby se to povedlo,a ze srdce Ti to přeju-my jsme čekali na první 13 let

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
31.12.05 14:37

Holky, moc vám všem děkuju, ani jsem nečekala tolik reakcí a jsem za ně moc ráda. Asi nějak vyplynulo, že si chcem pořídit druhého drobečka, ale není to tak úplně pravda, zatím nic neplánujem, ale kdyby k tomu náhodou došlo a já zjístila, že čekám další miminko, určitě bych nešla na potzrat, ani za cenu rozvodu, na to je mi mít dítě moc svaté. Koukám, že spousta vás na něho čekala spoustu let. No prostě to beru jako ten největší dar, co může dva potkat. Nám se povedlo miminko, hned po vysazení antikoncepce, až jsem z toho bylo překvapená, jak to šlo rychle. Byla jsem připravená, že si pár měsíců, možná i nějaký ten rok počkám a vyšlo to hned. Možná proto taky má drahá polovička nevidí v dítěti nějaký zázrak.
Jenže je fakt, že chci mít děti blízko od sebe, právě, aby si rozumněly. No a příště už to nemusí jít tak snadno. Asi mi řeknete, že mám dost času (je mi 23) ale jde o děti.
Ale jak všechny píšete, nejdřív musíme dát dokupy manželství a pak se může něco podnikat.. Moc všem děkuji za milá písmenka a přeju vám všem do nového roku moc lásky, zdraví, a radosti. Kitten

• Citovat
  • Upravit
127
31.12.05 14:39

Pardon, nějak jsem se zapomněla prihlásit. Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
31.12.05 14:50

Kitten, víš, nevidím do vašeho vztahu…ale podívej: my jsme čekali na dítě dlouho, nešlo to, pak jsem potratila a v podstatě než jsme se dopracovali :lol: k výsledku, co teďka spinká vedle, tak to byli skoro 3 roky. S manžou se známe dlouho, máme se rádi, ale přesto jsem se 4 měsíce po porodu chtěla rozvádět…prostě jsem měla pocit,že na nás nemá čas, nepomůže atd. Je OSVČ tak to prostě ani jinak nejde, ale já si přišla moc sama…a teď se to urovnalo. Já jsem si taky už i jistá a zvládám věci líp než přetím…tím ti chci jen napsat, že i dkyž se ti zdá, že je to doma rozbitý, že to třeba nemusím být takový jak to ty vidíš. Držím palce:-) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí