Potrat, snad ne!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
31.12.05 15:17

Ahojky, jestliže je vaše manželství v troskách, tak bych se raději chránila a na miminko bych nespěchala pokud bych si nevyřešila vztah s manželem. Dítě nic nevyřeší i když si to bohužel dost žen myslí. Znám takové ve svém okolí. A přece nechcete, aby dítě vyrůstalo v nepohodě.
Přeji mnoho úspechů a držím moc pěsti, ať brzy vše vyřešíte a jste zas spokojení (pokud je to ještě možné).

• Citovat
  • Upravit
2733
31.12.05 15:23

Kitten, píšeš, že vaše manželství je v troskách…takže za tohoto stavu bych se důsledně chránila, protože otěhotnět podruhé by nebylo zrovna zodpovědné, a to myslím ani z Tvé strany. Dítě manželství nezachrání, notabene, když manžel nyní druhé nechce. Pokud byste se náhodou rozvedli, tak bez táty bude vyrůstat jedno dítě, ale ne hned dvě…
Přeju hodně štěstí abyste si hlavně vyřešili vy váš vztah ?:)
Kristýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
31.12.05 16:20

Ahojky Kitten,

ačkoliv u nás je to naopak a oba jsme po druhém dítku toužili, soucítím s Tebou.
Je těžké poradit, protože neznám všechny okolnosti, ale důležité je, na čem jste se při plánování prvního potomka s manželem dohodli. Pokud jste si řekli, že nechcete mít 2 děti hned za sebou, bylo by dobré dohodu dodržet a respektovat nynější manželův názor.
Problém bude ale asi i jinde, pokud máte nějaké neshody, třeba i to vede manžela k tomu, že druhé dítě nechce. Zkus na něj netlačit, ono se to časem nějak vyřeší.
Teď je nejdůležitější urovnat si Váš vztah, aby Vaše dítko vyrůstalo v rodinné pohodě. Myslím, že si potřebujete promluvit. Nepodceňujte to.
A protože zítra je nový rok, třeba to pro Vás bude nový začátek něčeho lepšího. Ze srdce přeji, ať Vám to vyjde.

Šťastné vykročení do nového roku a krásnou oslavu Silvestra!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
31.12.05 20:27

Asi to nějak špatně vyznělo, ale rozhodně jsem neměla, a ani nemám v úmyslu zachraňovat vztah tím, že bysme si pořídili další miminko. Dohodu, kdy bude další jsme nějak neudělali, ale tak nějak vyplynulo, že asi až za tři roky, až manžel dodělá školu. Rozhodně na něhoho v tomhle nechci tlačit. Jen jsem chtěla říct, že kdybych náhodou došlo k tomu, že bych otěhotněla, nešla bych na potrat. A právě to mě zarazilo, že řekl, že by o tom uvažoval. S domluvou to asi taky nebude moc jednoduché, protože manžel o žádné vyjasnění věcí příliš nestojí. Ach jo, nevím jak řešit problémy, když o nich ten druhý nechce mluvit a najít společné řešení, schůdné pro oba. :cry: Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
31.12.05 21:21

Ahoj,
myslím, že druhé dítě manželství nezachrání, pokud říkáš, že je v troskách.
Tak ať nezůstaneš sama se dvěmi prcky.
 Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
1.1.06 11:40

Ahoj, ja myslim ze to od nej sobecke neni, ale spis rozumne-to ze nechce dalsi dite do „nefungujiciho“ manzelstvi. Ale zas od nej nezodpovedne ze se nezajima o to abyste se treba nejak chranili. Nejdriv bych se snazila dat manzelstvi doporadku, a teprv pak…Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
1.1.06 12:45

KITTEN - tak u nás by to bylo přesně naopak…my druhé chceme taky min. za 3 roky, ale kdyby se to náhodou stalo (i když se chráníme), tak já bych byla ten, kdo by uvažoval o potratu, manžel by byl radikálně proti. Nedávno jsme se o tom zrovna bavili. Tak doufám, že to nebudeme muset řešit :cry:
Tak bych se tvýho manžela chtěla zastat…na druhé je určo čas, on si ho jistě bude chtět užít a když dělá školu a k tomu 2 děti, to by si jich neužil a najednou by vyrostli. K plánování dítěte musí být pro oba dva, když jeden nechce, bylo by od druhého nefér si to pro:,–(it.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.1.06 13:47

Ahoj, nechápu, proč jste si tedy pořizovali první mimčo ještě předtím, než manžel dokončil školu :?: . Mohli jste počkat a bylo by to jednodušší. Možná…
Spíš záleží na tom, jaké problémy teď mezi sebou máte - jestli je to jen ta nekomunikace nebo ještě něco dalšího, závažnějšího. Nějak jsem to nepochopila nebo pochopila špatně.
Každopádně, abyste nemuseli řešit potrat, stačí se dostatečně chránit (třeba antikoncepce i kondom dohromady, když manžel tolik mimi nechce) a nebudeš nad tím muset přemýšlet a trápit se.
Vůbec si nedokážu představit, jak u Vás probíhá komunikace - jestli je to tak každý den nebo občas. Pokud je to dlouhodobého rázu, možná by stálo za to navštívit manželskou poradnu, navrhnout to manželovi a on si třeba rozmyslí, jestli něco bude nebo nebude řešit.
Hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
755
1.1.06 17:04

Ahoj Kitten,
pokud teď další miminko neplánujete, proč se nechráníte? Pokud kojíš, existuje dnes antikoncepce vhodná i pro kojící matky a myslím, že bys pak byla klidnější a nemusela řešit „co kdyby“… Moc nechápu, jak tě manžel může v případě otěhotnění posílat na potrat, vždyť je to to nejkrásnější na světě…

Možná se na to dívám moc kriticky, ale jsem v jiné situaci. My se už víc jak dva roky snažíme o miminko, bohužel jsem měla už dvě zamlklé těhotenství, teď nesmím otěhotnět, takže se chráníme kondomy, HA jsem zatím nechtěla. Věřím, že se nám to povede a budeme oba moc šťastní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí