Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
vím, že se to dá asi těžko obecně říct, ale myslíte, že když v nemocnici zakážou návštěvy kvůli epidemii chřipky, týká se tento zákaz i otců u porodu ? Nebo je to posuzováno jinak…
Nějak si nedokážu představit tam být sama ![]()
Tak ja uz jsem se informovala. v nasi porodnici jsou navstevy zakazane a ohledne tatinku u porodu se pry pan primar jeste nevyjadril, ale pry tam smrkajici tatinky nechce. Jsem zvedava, co udelaji se mnou, pac ja smrkam, kaslu, potim se a mam rodit zacatkem prosince.
Holky tak já rodila koncem ledna, byla zrovna vyhlášená chřipková epidemie a v porodnici byl zákaz návštěv , ale u porodu jsem přítele mohla mít když nebyl nachcípanej , horší to bylo se mnou já v tý době taky měla příšernou chřipku a šílenej kašel , ale naštěstí jsem měla nadstanartní pokoj a jídlo mi nosily na pokoj sestřičky,takže jsem to moc neroznášela , nicméně vyhodit mě nemohli,rodit jsem musela
![]()
yorsun přeji ti abys to co nejdřív vyležela,samozřejmě že tě z porodky nevyhodí,ale už jenom pro tebe bude lepší když se zbavíš rýmy a hlavně toho kašle,poněvadž není to nic příjemnýho když jsi po porodu šitá a bojíš se pořádně zakašlat aby ses neroztrhla
![]()
Ahoj holky, tak porodnice v HK ma letos specielni opatreni kvuli te praseci chripce a nepusti ani tatinky k porodu - vcera jsem se ptala ![]()
Tak uz mam vypsane kontakty na porodnice v okoli a kdyby nahodou, tak pojedeme asi jinam, kam nas pusti ![]()
No je to des, ja se snazim nestresovat, ale moc to nejde, udelali mi tim caru pres rozpocet…
Aliik
no, ja tomu, ze se uzdravim, moc neverim, rymu uz mam tak 2-3 mesice, chvili na ustupu, chvili silenou, to zrovna ted
Ta budu doufat, ze budu treba v te mirnejsi fazi. Snad bude dost mista a nechaji me samotnou, nerada bych kychala na nejakou maminku s novorozencem
Yorsun a nemáš spíš pořád pocit že máš ucpaný nos než rýmu?Ptám se proto že mě tohle taky trápilo ,a hned po porodu se to zlepšilo.
Je to hrozný ještě k tomu když řádí ta prasečí chřipka ,přeji vám holky at máte každá toho svýho partnera u porodu je to strašná opora ![]()
no, tak tri dny mi tece z nosu, pak se to spis ucpe a za tyden mi zase zacne tect z nosu a kycham jak o zivot a tak uz to mam nekolik mesicu, dr. mi rekla, ze si muzu kapat cokoliv, efekt stejne zadny. snad to taky po porodu prejde, nikdy jsem tak dloho rymu nemela, vzdycky tyden a dost
Já rodila ve chřipkové epidemii a byli zakázaný návštěvy, ale ani ve snu by mě nenapadlo že se to může stahovat na otce u porodu? ![]()
Myslím že ve většině porodnic to zakázaný nebude…ale teda je to docela mazec ![]()
Ja teda nevim, ale smrkajici a kychajici tatinek s horeckou u porodu - to by me jako personal ani jako rodicku moc nenadchlo, to by byla asi spis pritez nez pomoc…ja rodila dvakrat bez manzela, rozhodne to zvladnete i bez nej.....uprimne receno, chapu strach prvorodicek, ale pritomnost otce u porodu za kazdou cenu?…ale pokud je tatinek zdravy, podle mne ho k porodu pusti…maminku pusti v kazdem pripade ![]()
No já mám TP za dva týdny. Rodit budu v Brně v Bohunicích. Tady se zatím nic moc neděje, ale přiznám se, že z toho být tam sama - jako prvorodička - mám docela bobky.
V pondělí jdu na monitor, tak se zeptám, jestli nemocnice má v těchto obdobích nějaký speciální opatření ohledně otců u porodu. Určitě to už zažili a i když to nebyla zrovna prasečí chřipka.
Ale souhlasím s tím, že tahat nachcípaného tatínka k porodu je blbost. Zajímá mě situace, kdy jsme oba OK.
My jsme to zjišťovali kvůli švagrové, která má tento týden termín. Na jižní Moravě Brno, Břeclav ještě epidemie hned tak nehrozí a rozhodnutí ohledně otců je nazávisle na vyhlášení zákazu návštěv dle zvážení primářů/přednostů klinik. Ale třeba v Břeclavi prý to vždycky nějak udělají… Samozřejmě netýká se to nemocných otců, ti u porodu nemají co dělat. Ale jinak chápu - je to čára přes rozpočet. Já jsem tam manžela měla a byla jsem ráda i když přiznám, že bez něj bych to taky zvládla, jen to byl pocit většího bezpečí. Ale je to blbý, když s tím počítáš, máš poprvé strach a najednou ti to zakážou.
Loli, co jsi prosim te zjistila v tech Bohunicich? je zakaz i pro otce u porodu??
bubulina: Bohunice jsou pro návštěvy zavřené od minulého čtvrtka. K porodu může jen jeden člověk (normálně až tři). Návštevy POUZE na nadstandardním pokoji a to pouze 1 osoba (asi počítají, že jen přítel/manžel).
Takže to není tak hrozný, ještě že dovolí tatínka k porodu, pak už se to nějak překlepe. Chtěla bych nadstandard,ale je to tam s ním docela divný. Řeknou ti, že zamluvit nejde a pak slyšís, že to některý ženský zamluvený měly…klasika…Česko…známosti, úplatky…asi všude stejný ![]()
diky, Loli. tak aspon ze ti tatove k porodu muzou, to by me mrzelo. sice mam termin az v unoru, ale pry by tou dobou mela zas prijit dalsi vlna chripky, ale kdo vi… s tema nadstandardama je to teda blby, tak snad nebude zrovna v tu dobu rodit neci znama, nebo nam ho nekdo nevyfoukne pred nosem. drzim ti palce, at ti to dobre dopadne, koukam, ze uz to mas za par.. ti zavidim, ja uz bych si to nase mrne tak chtela pochovat, ale budu si muset pockat jeste dva mesice! ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.