Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, jsem 38tt a MMA už přes týden ms bolesti někdy je to vážně hrůza byli i po 5 min a aplikace mi napsala že se mám pomalu chystat do FN. Jenže to pak ustoupilo a dobrý to je cca 4 dny zpět. Ale pořád mám tvrdé břicho přijde mi jakoby celý den a víc nahoře jakoby se dítě otočilo nebo nevím jak to popsat pohyby cítím normálně. uz při otáčení v posteli je to dost náročné občas mě píchne na stranách jakoby u vaječníků měla jste to taky nějaká? na kontrole jsme byla před týdnem a vás v pořádku ani se neotviram nic děkuji
Podle popisu mi to přijde jako poslíčci. Kontrakce by nepřešly a jejich intenzita by se stupňovala.
@Paní.Norrisová děkuji ☺️ je to moje třetí trhu a první bylo vyvolávané a druhý CS tak si nejsem jistá
Mě jde hlavně i o to že mám naplánovaný CS má 28 ledna tak doufám že do té doby se porod rozběhne sám a nechají mě spontánně rodit. První mi to prchteli vyvovat ale pak zase řekli čs nebo jsem měla poslední porod čs tak do toho nechtějí jít a radši naplánovali čs tak jsme zvědavá mám ještě 13 dní doufám že to přijde samo ![]()
Poslíčky jsou v tomhle týdnu úplně normální, zvlášť pokud se objevují nepravidelně a ustupují. Tvrdé břicho a nepohodlí při pohybu může být způsobené tlakem dělohy na okolní orgány. Pokud máš pohyby v pořádku a na kontrole vše sedělo, tak je to pravděpodobně jen tělo, které se připravuje na porod.
Pokud jsi po císaři, je normální, že děloha se chystá delší dobu.
Ono to nemusí nic znamenat
Můžeš rodit klidně za 4 týdny. V 1. těhotenství jsem poslíčky neměla. Ale rodila jsem 37 +0. V 2. a 3. těhotenství jsem je měla párkrát.
Zato ve 4. těhotenství jsem nějak od 30. tt měla každý den 2 - 3× poslíčky po 2 - 3 minutách, vždy to trvalo 2 - 3 hodiny v kuse. Vždy byly dost bolestivé, ale poznala jsem, že to nejsou kontrakce, nemusela jsem je prodýchávat. Občas jsem si legrace zadávala „kontrakce“ do aplikace. Vždy mi napsala TIME TO GO!
Samotný porod začal 39 + 4 kontrakcemi po 2,5 minutách. Hned po druhé kontrakci jsem věděla, že je to porod, musela jsem je prodýchávat, byly jiné než poslíčky.
Jo a všechny porody jsem měla přirozené.
Držím palce, ať brzo porodíš ![]()
@Janča6 jejda
ono je to je hodně náročné no
mám se na co těšit už to chci jít za sebou protože to je vážně na palici už
![]()