Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mate nekdo zkusennost s poslechem srdicka stetoskopem…angelsound kupovat nechceme neni to prej uplne zdrave. Budu rada za vas prispevek popripade nazev konkretniho stetoskopu bude fajn…
Jde to, ale až v pozdějším stadiu těhotenství, kdy je dítě tak velké, abys ho slyšela. Ale není tak jednoduché jeho srdíčko najít, většinou najdeš spíš svoje.
@AnastazieB diky ja doufam ze by to od 20.tydne fungovat mohlo!!!
Ahoj já myslím že je to uplně zbytečné, řekla bych že 90 procent žen není schopno chytit tep miminka, i zkušenému zdravotníkovi to mnohokrát trvá déle, takže laik to dle mě nemůže zachytit ![]()
Mám gynekologický stetoskop, koupit se dá ve zdravotnických potřebách asi za 200 Kč. Já pracuji s těhotnýma maminkama, takže to s ním umím, jen manželovi chvíli trvalo než se naučil miminko najít, ale pak už jsme krásně poslouchali oba. Při předporodním kurzu ho dávám maminkám a většině to napoprvé nejde najít, chce to trochu cviku, ale to se brzy naučíte. Angelsound je podle mě zbytečný, ale že by škodil, to si nemylím.
@katule9 - tak, tak i já jsem zdravotník a ani ťuk
u třetího to už ani nezkouším…mě stačí, jak s dopllerem bojuje sestra u nás v ambulanci ![]()
Tak tak, stetoskop je až na později a to už většinou cítíš pohyby.. Já mám angelsounds a srdíčko jsem našla už v 9tt. Možná bych našla i dřív, ale blbě jsem hledala, moc vysoko
Posloucháme s manželem každý večer - najdu srdíčko, minutku dvě poslechneme a konec.
http://www.youtube.com/watch?…
Příspěvek upraven 02.01.13 v 18:32
@peta h píše:
Mám gynekologický stetoskop, koupit se dá ve zdravotnických potřebách asi za 200 Kč. Já pracuji s těhotnýma maminkama, takže to s ním umím, jen manželovi chvíli trvalo než se naučil miminko najít, ale pak už jsme krásně poslouchali oba. Při předporodním kurzu ho dávám maminkám a většině to napoprvé nejde najít, chce to trochu cviku, ale to se brzy naučíte. Angelsound je podle mě zbytečný, ale že by škodil, to si nemylím.
Nevím, přeci jen funguje na principu ultrazvuku a kdo ví, co udělá každodenní praní ultrazvukových vln do děťátka. Taky bych to radši nedělala.
Já zase četla, že to je jako mikrofon a ne ultrazvuk
Řekla bych a taky jsem si o tom docela dost početla, že nijak neškodí. I tak poslouchám jen chviličku, stačí mi, když ho slyším a vypínám ![]()
@Slysil No přesně, já taky a stetoskopem jsem ho nenašla..nebo teda našla ale nemůžu s určitostí tvrdit že to nebyl můj vlastní ![]()
@superandrysek píše:
@AnastazieB diky ja doufam ze by to od 20.tydne fungovat mohlo!!!
já to slyšela až tak po 30. týdnu, možná ještě dýl.
@Maky.p píše:
Já zase četla, že to je jako mikrofon a ne ultrazvukŘekla bych a taky jsem si o tom docela dost početla, že nijak neškodí. I tak poslouchám jen chviličku, stačí mi, když ho slyším a vypínám
Je to na principu ultrazvuku - Dopplerův jev.