Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chodím teď ke konci těhotenství každý týden na kontrolu a srdíčko. Minulý čt mezi svátky jsem byla vyslaná na srdíčko do nemocnice (můj Dr. měl dovolenou). Když jsem tam přišla, čekárna narvaná k prasknutí - předemnou čekalo na srdíčko 14 maminek. Po 1,5 hodiny čekání ubylo 6 maminek, tak jsem to vzdala - ten den mi nebylo nejlíp a v čekárně se mi dělalo ještě hůř, takže při představě, že bych tam měla ještě nějaké 2 hodiny vydržet (vyšetřeno 6 maminek za 1,5 hod.) jsem to prostě vzdala. Zítra jdu tedy po 14 dnech k mému DR. a mám docela strach. Myslíte, že je to velkej průšvih? Stalo se to některé, že by vynechala?
No já myslím, že když mu řekneš, že ti bylo špatně, tak ti nic neřekne, možná dřív pudeš rodit, než řešit, že si tam nebyla. ![]()
Úplně bez problémů, řekni, že Ti nebylo dobře.. on to vezme v klidu.. Já měla vysoce rizikové a chodila jsem co 2 dny. Jenže pak se rozbilo auto, v letních vedrech jsem nemohla do mhd, tak jsem týden nebyla. Dr mi akorát řekl, že to chápe, ale příště, ať si to zkusim zařídit ![]()
Nestresuj se, řekni mu, že ti bylo zle, pokud je normální, tak to pochopí ![]()
Nejsi povinna chodit na kontroly. Maximalne tak, pokud jsi trebas byla objednana na nejakou hodinu, se slusi ohlasit, ze neprijdes, aby te necekali.
peskovat by te nejak nemeli, samozrejme nejak slusne napomenout, to mozna jo - taky pacientum rikam, ze nemaji kourit a podobne…
kdyz muzou zensky rodit doma, jedna vynechana kontrola je nic… je fakt, ze k porodu je to blizko
@želvička28 Hele, já monitor nestihla ani jeden, protože na první jsem byla objednaná až na 38+3… no a ten den ráno se malá narodila ![]()
Tak jste mě holky trochu uklidnily, moc děkuju… Vím, že mi hlavu neutrhne, ale přeci jen jsem z toho byla docela vystreslá (teď je to mnohem lepší). Je tedy pravda, že to vynechání si trochu vyčítám kvůli malé, ale zase si říkám, že když jsou pohyby a vše v normě, celé těhotenství bezproblémové, tak se snad nic nestalo…