Interrupce po 40 roce - platí se?

Anonymní
2.1.13 12:40

interrupce po 40 roce - platí se

Omlouvám se předem za anonymitu a to i přesto že se ptám pro kamarádku. Je to poněkud nevhodný dotaz na portále kde se řeší miminka.
Ale stalo se to, že kamarádka, máma 2 dospělých dětí a dvou malých ve věku 3,5 a 14 měsíců neplánovaně otěhotněla. A to i přesto, že poslední dítě se narodilo při FSH 20 po Clostylbegytu a i přesto že stále kojí. Dnes našla // na testu a další mimi by nezvládli ani fyzicky, psychicky a finančně už vůbec ne. Z toho důvodu je nucena jít na miniinterupci.
A my nemůžeme nikde najít, jestli se po 40.roce věku tento zákrok platí nebo ne. Někde se uvádí že ano - jinde že. Prosím nevíte někdo jak to je doopravdy?
A omlouvám se ještě jednou za takové téma :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
2.1.13 12:48

No a že stále kojí? Kojení není antikoncepce :D
A jestli se platí to :nevim: ať si zavolá do nemocnice, kde takové výkony provádí a zeptá se přímo tam :think:.
Leda že by jí gynekolog doporučil interupci ze zdr. důvodů to by asi neplatila :think: :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
2.1.13 12:50

Já bych si zavolala ke gynekologovi, ten by vědět měl, a třeba by ji napsal zdravotní důvody, aby nemusela platit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.13 12:56

Nojo, kojí, já vím že to není antiko :( ale to vysoké fsh před tím rokem a půl, i doktor jim řekl že to byl vlastně zázrak že otěhotněli. Tak ted je to mega zázrak.

• Citovat
  • Upravit
17042
2.1.13 12:56

Myslím, že pokud nebude mít indikaci k interupci ze zdravotních důvodů, bude platit nezávisle na věku :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.13 13:04

No právě že někde se jako indikace zdravotních důvodů uvádí už ten věk nad 40 let a tuším 3 porozené děti. Ale přesně to nemůžeme najít. Gynekolog tam je až zítra :,(

• Citovat
  • Upravit
74217
2.1.13 13:09
@Anonymní píše:
No právě že někde se jako indikace zdravotních důvodů uvádí už ten věk nad 40 let a tuším 3 porozené děti. Ale přesně to nemůžeme najít. Gynekolog tam je až zítra :,(

tak fakt z kamarádkou zavolejte gynekologovi, ten odpoví co potřebujete slyšet :kytka:
Tady na e-mimino kdysi chodila i nějaká gynekoložka, ale už si nepamatuju nick, že by ses zeptala přímo jí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
2.1.13 13:47

Ahojky-platí se určitě, jedině, že by to gynekolog napsal, že je to ze zdravotních důvodů žadatelky.
Mám kamarádku ta má 43 a na interupci šla letos v říjnu (teda, už v loni )a musela ukecávat gyn. aby ji to napsal ze zdravotních důvodů. A ještě ji říkal, at se příště lépe chrání, že po Novém roce, to má být zase dražší. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.13 15:44

Áááá jéje. ještě kdybychom tak měly představu co pro doktora je ten zdravotní důvod. Jsou to antibiotika nebo rentgen? Jsem zvědvá jak to zítra dopadne. Díky všem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.13 16:19

Tak jsem našla toto, vložím to sem, třeba to někdy někdo bude taky hledat. Až skoro na konci je uvedeno že za zdravotní důvod je považováno i početí po 40.roce.tak jsem fakt zvědavá
 http://clanky.gynstart.cz/article.php?…

• Citovat
  • Upravit
74217
2.1.13 16:22
@Anonymní píše:
Tak jsem našla toto, vložím to sem, třeba to někdy někdo bude taky hledat. Až skoro na konci je uvedeno že za zdravotní důvod je považováno i početí po 40.roce.tak jsem fakt zvědavá
http://clanky.gynstart.cz/article.php?…
@Anonymní píše: Áááá jéje. ještě kdybychom tak měly představu co pro doktora je ten zdravotní důvod. Jsou to antibiotika nebo rentgen? Jsem zvědvá jak to zítra dopadne. Díky všem :kytka:

Víš co nechápu? :think: Proč proboha furt spekuluješ 8o nezvedneš ty nebo kamarádka tel. a nezavoláte si kam je třeba, k čemu jsou ti spekulace?
Pokud chce jít někdo na interupci, tak stejně musí na gyndu.
Nebo si tu zas někdo dělá srandu :?: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.13 16:26

Protože dnes tam nejsou, až zítra odpoledne.hned zítra tam jede. ;)

• Citovat
  • Upravit
5382
2.1.13 16:29
Tak nechápu proč nezavolá někam jinam, třeba jinému gynekologovi (např. do nemocnice) a na tu platbu se zeptá? A už vůbec nechápu proč když zítra jede na gyndu to tady dneska řešíte, stejně si o ten 1 den nepomůže.
@Anonymní píše:
Protože dnes tam nejsou, až zítra odpoledne.hned zítra tam jede. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.5.23 20:06

@Deniska2000 tak mě řekl můj gynekolog je to 2dny zpět že interupce po 40tem roku ženy hradí pojišťovna, je to zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí