Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy, před dvouma měsícem jsem šla na miniinterrupci a mám podezření, že jsem zase těhotná. Na potrat bych šla zase, ale už bych si tím asi hodně ublížila jak tělesně tak psychicky.. Na prášky jsem ted pred Vánocema neměla a ještě v Listopadu měla moje dcer aprvní narozeniny, takže jase šetřila jak blbec a nekoupila si prášky a kondomy nám večně padaj a neumíme ho nasadit tak proto…
14.12 jsem to dostala naposledy a mám to dostat 10.1, ale už 3 dny špinim a to je dost divný, četla jsem na netu, že to muze být tím, jak se vajíčko uhnizduje do dělohy, tak jsme z toho trošku vyplašená, co si myslíte vy? Mohlo by to být těhotenství?
Pokud jsi měla nechráněný sex, tak těhotná být můžeš. Nidaci může provázet i špinění, časově to docela sedí, takže bohužel je vysoká pravděpodobnost.
Těhotenství by to být mohlo, ale nevím jestli by ti udělali další potrat, když si na jednom byla teprve před dvěma měsíci… ![]()
Pokud se nepletu, tak další (dobrovolný) potrat může být nejdříve za půl roku. Každopádně ti tady asi nikdo neodpoví, chce si to udělat test.
A nejsem moralista, ale jako žena, která má za sebou dva samovolné potraty, si malé rýpnutí neodpustím. Na miniinterupci jsi peníze měla (a měla bys zase, jak jsem z výše psaného pochopila), ale na prášky ne? Tento nezodpovědný přístup fakt nechápu ![]()
Na potrat si vzal pritel pujcku
A přítel si teda dává pozor, ale nikdy nevim že jo..i tak otěhotnět muzu…a rejpalky jsem čekala proto píšu anonymně takže v poho ![]()
No tak šance tam určitě je a navíc se říká že po potratu je ženská jako pohnojená zahrádka… promiň ale souhlasím s @Palina.zl také jsem potratila a né dobrovolně a jsem zastáncem názoru že je lepší myslet na prevenci, než na likvidaci následků… budeš si hold muset koupit test, tady si myslím že nic nevymyslíš…přeju ať těhotná nejsi, škoda každého zbytečného zásahu do těla ![]()
Tak jako já bych i miminko chtěla, jenže jedno už s tim kreténem mám a dalsi uz fakt nechci
Jako jo, on je hodnej, ale zacal se venovat malý až ted co začíná chodit a to m iprostě vadí, nechci bejt zase na to mimino sama ![]()
Souhlasím s holkama, že je to takové nezodpovědné, ale na druhou stranu jste asi v situaci, kdy opravdu těch peněz není lepší tato volba, než aby dítě strádalo… ať to dobře dopadne!!! a kdyžtak nezapomeň, že je tu možnost dát do adopce spoustě párům to nejde a uděláš je šťastnými.
@Anonymní píše:
Tak jako já bych i miminko chtěla, jenže jedno už s tim kreténem mám a dalsi uz fakt nechciJako jo, on je hodnej, ale zacal se venovat malý až ted co začíná chodit a to m iprostě vadí, nechci bejt zase na to mimino sama
No super dítě s tím kretenem nechceš, ale sexovat bez ochrany budeš to je fakt něco ![]()
Po interupci muze zena jit na dalsi az za pul roku. Jinak tehotna byt muzes, ale chce to pockat az do te menstruace. Nebudu moralizovat, nikdo nevi v jake sitaci ten clovek je a tak tezko soudit. Pokud tehotna si tak myslim, ze dalsi interupci Ti nikde neudelaji.Tak dzim palce at se obavy nenaplní a bude vše ok.
Tak samozřejmě, že těhotná být můžeš. Ale nemáme kouli, takže Ti asi fakt neřekneme, jestli ano nebo ne, budeš si muset udělat test. A ač teda normálně rýpání nemám ráda a proti potratům v podstatě nic nenám, tak tady si ho taky neodpustím - na jeden potrat půjčka, na prášky není, šprcka vám padá, tak vesele souložíte a kdyby náhodou, tak se vezme půjčka další, ne?
A co takhle nesouložit vůbec, když se neumíte a nemůžete chránit? Protože z nechráněného styku se otěhotnět může - to jsme probírali už na ZŠ. Fakt zodpovědné chování.
Proč nemáš aspoň nehormonální tělísko za 800 Kč---když už jsi rodila, neměl by to být problém…
Já se ptala na to, jestli muzu být těhotná neptala jsem se vás na názor že bych šla znovu na potrat, takže mi vlezte do řiti ![]()
@lekno protože by asi neměla na ostatní ![]()
Navíc s kreténem, co se začíná „starat“ až když dítě chodí…Kdo to kde viděl, že chlap, co chodí do práce nelítá především kolem děcka, s kterým je mamina na mateřské CELEJ DEN, kterej si dovolí s ním začít komunikovat, až když „to jde“, no hovádko to je ten tvůj chlap! Určitě to dej pryč, přeci se nebudeš sama motat kolem dvou děcek! ![]()
@Anonymní píše:
Já se ptala na to, jestli muzu být těhotná neptala jsem se vás na názor že bych šla znovu na potrat, takže mi vlezte do řiti
Chmmmm, no ale my Ti odpověděly, že těhotná být můžeš, když souložíš.
Tu druhou radu o řiti dej partnerovi, pak bys neměla problémy s otěhotněním! ![]()