Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobré ráno, ženy.. jdu se poradit nebo jen vykecat..
Každopádně.. čeká mě posledních 8 hodin v autoškole a teď jsme byli poprvé ve městě..víceméně měl pedály na starosti instruktor, připadala jsem si, jak kdybych seděla v autě poprvéa to jsme jeli o víkendu v klidnejsim provozu. Mám pomale rozjezdy na semaforech, nejradsi bych jela vsude jen 40
![]()
Cesta domu (bydlim 20km od města ve vesnici) uz byla na pohodu, snad poprvé jsem si jizdu uzivala a i jsme se docela dobře pobavili za volantem
Ale to město… vubec si neumím představit, ze me.za chvili čekají zkoušky..
Taky jste byla některá tak vyhoukana z jizdy ve městě?
Joo a chtěla jsem se zeptata, zdali delala některá z vas řidičák ted nějak, jestli jste meli nějakou otazku z techniky od komisaře?Dekuji vam za odpovědi
Dělala jsem autoškolu v jednom největším městě u nás. Oproti kámošům, kteří dělali autoškolu v pidi městě a na zkoušky jeli do města, kde jsem dělala autoškolu já, ale do klidnější části.
Takže za mě je blbost dělat autoškolu v pidi městě a pak se bát jet do velkého města příp. do velkého města jet až ke konci autoškoly. Autoškolu bys měla dělat rovnou ve větším městě.
Stejný názor měl i můj učitel u kterého jsem dělala kondiční jízdy, rovnou ve velkém městě. Podle něj, pak nebudu mít strach do velkého města jet a na pidi městě si taky poradím, oproti tomu když bych dělala kondiční jízdy v menším městě, tak do velkého města nepojedu.
Měl pravdu velkým městě projedu v pohodě a to krom aut, jsou i tramvaje, trolejbusy, autobusy atd ![]()
Všude 40 km, je pro nás řidiče, kteří tě potkáme někdy na cestě, děs a hrůza. Za mě připlať si jízdy a jet do města. Neotrkáš se sice tak moc, jak bys tam jezdila od začátku, ale lepší tam jet několikrát s instruktorem než potom sama. A potom na auto Z
@Anonymní píše:
Každopádně.. čeká mě posledních 8 hodin v autoškole a teď jsme byli poprvé ve městě..víceméně měl pedály na starosti instruktor, připadala jsem si, jak kdybych seděla v autě poprvéa to jsme jeli o víkendu v klidnejsim provozu. Mám pomale rozjezdy na semaforech, nejradsi bych jela vsude jen 40
![]()
Cesta domu (bydlim 20km od města ve vesnici) uz byla na pohodu, snad poprvé jsem si jizdu uzivala a i jsme se docela dobře pobavili za volantem
Joo a chtěla jsem se zeptata, zdali delala některá z vas řidičák ted nějak, jestli jste meli nějakou otazku z techniky od komisaře?Dekuji vam za odpovědi
Nebyla, jelikož jsem si záměrně vybrala autoškolu ve velkoměstě a dojížděla na ní od nás z vesnice. Nejlepší rozhodnutí ![]()
Já jsem teda zase dělala jízdy záměrně na okraji Prahy, taky jsem měla velké oči, jak půjdou rovnou do Prahy, ale nezvládala jsem ten ruch a provoz…každej na to prostě nemá nervy hned od začátku a nechtěla jsem se nervovat. Nakonec, až když už jsem řidičák měla, jsem se do té Prahy prokousala. Navečer, o víkendech… Jde to, hlavně se nestresovat, o to je všechno horší. Pro mě byla autoškola největší stres v životě a nebaví mě jezdit do teď, jen nutnost, ale nějak se s tím s poprat musím, čeká nás stavba domku na vesnici a tam je člověk jak chromej bez auta ![]()
@Mista1 mě to taky. nebavi a žít ve městě, tak si ho ani nedělám, ale jsme uz 3 roky na vesnici, malá pujde do školky a ja zpatky do práce do města, takze taky nutnost. A i podle toho ke mně přistupuje, ví, že jsem v aute sedela naposled tak před 11 lety, takže jak kdyby nikdy a proto jsme nejdřív jezdili po okrskach, vesnicích, abych dostala alespoň nějaké návyky.. proto ta jizda domu uz byla fajn, tu mam najetou a hlavne samé vesnice, takze to uz je dobrý. Na mesto si zase budu chvilku zvykat a snad si to sedne.
Já z toho jsem ve stresu co jsem. podala přihlášku
a ta byla i na ukor toho, abych to doma furt neposlouchala, ze nemam papíry ![]()
Ano, komisař si nás postavil k autu a chtěl vědět, co všechno se musí udělat, než vyjedeš. Do kdy je technická apod. A je blbost jet do města až v posledních 8 hodinách, to tam pak budeš dělat i zkoušky? Ať si teda s tebou učitel natrénuje trasy, který bys mohla jet, oni ti komisaře znají a zhruba vědí, kam by mohli chtít jet. Což samozřejmě neznamená, že je to tak vždycky.
@Anonymní píše:
@Mista1 mě to taky. nebavi a žít ve městě, tak si ho ani nedělám, ale jsme uz 3 roky na vesnici, malá pujde do školky a ja zpatky do práce do města, takze taky nutnost. A i podle toho ke mně přistupuje, ví, že jsem v aute sedela naposled tak před 11 lety, takže jak kdyby nikdy a proto jsme nejdřív jezdili po okrskach, vesnicích, abych dostala alespoň nějaké návyky.. proto ta jizda domu uz byla fajn, tu mam najetou a hlavne samé vesnice, takze to uz je dobrý. Na mesto si zase budu chvilku zvykat a snad si to sedne.
Já z toho jsem ve stresu co jsem. podala přihláškua ta byla i na ukor toho, abych to doma furt neposlouchala, ze nemam papíry
Přesně, taky jsem byla víceméně dokopána
držím palce ![]()
@Anonymní píše:
![]()
Bydlela jsem v řiti světa a zkoušky jsem měla dělat v novém Jičíně. Neznala jsem to tam, samy kruhac, ucpané město atd. A ještě to tak krásně vyšlo, že nám jeden manik naboril auto a místo závěrečných v září jsme je dělali v prosinci na ledu. Luxusní záležitost. Hele, všechno je jen a jen o praxi. Musíš prostě jezdit. Nikdo nečeká, že budeš u zkoušek profík
ale musíš pak fakt jezdit
Já jezdila jenom v malým městě a dělala tam i závěrečky. Z prvního pokusu jsem vylítla, protože mi cituji „parkování trvalo moc dlouho“.
Moje první jízda do většího města byla až naostro s řidičákem a tátou vedle sebe. No tak jsem prostě jezdila a jezdila. Táta mě bral do větších měst a pořád jsme jezdili. A teď si troufám jet kamkoli oproti třeba kamarádce, která dělala autoškolu ve velkým městě, ale pak pořádně nejezdila.
Já žiju ve velkém městě, takže jsem jezdila ve velkém městě od první hodiny. Řízení je podle mě o rychlých reakcích a to se na popojíždění mezi vesnicemi nenaučíš ![]()
a to jsme jeli o víkendu v klidnejsim provozu. Mám pomale rozjezdy na semaforech, nejradsi bych jela vsude jen 40

Každopádně.. čeká mě posledních 8 hodin v autoškole a teď jsme byli poprvé ve městě..víceméně měl pedály na starosti instruktor, připadala jsem si, jak kdybych seděla v autě poprvé
Joo a chtěla jsem se zeptata, zdali delala některá z vas řidičák ted nějak, jestli jste meli nějakou otazku z techniky od komisaře?
Dekuji vam za odpovědi