Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ženy
jdu si trochu postěžovat a věřim že v tom nejsem sama
do termínu máme ještě 3týdny a já už jsem zoufalá, už nevím jak si ty dny krátit, přijde mi ten poslední měsíc nekonečný … ta nervozita a natěšenost až to bude za mnou je strašně silná.
Všechno bolí tlačí, člověk už ani neví do jaké pozice se má uvelebit
doma je uklizeno, televize už mě nebaví, procházky už moc neudýchám, nic
jak zvládáte poslední dny vy? Já už bych si snad nejradši ten porod vyvolala
klidně mi hoďte nějaký tip jak se zabavujete a pojďme se navzájem podpořit ![]()
Pletla jsem puffy deku. Máme dítě prosincové tak jsem dělala zimní výzdobu, věnce. Je podzim nejspíš bych to využila na tu podzimní dekorací ![]()
U prvního dítěte jsem hodně četla, pekla cukroví a chodila na procházky. Nakonec jsem porodila dva týdny před termínem, tak to uteklo. ![]()
Já měla tehotenskou cukrovku, takže jsem nemohla mlsat, ale byla jsem nadšená že před porodem se mi lepsily hodnoty a mohla jsem si občas dat i kousek normálního chleba ![]()
Snažila jsem se o pravidelný pohyb alespoň formou procházek. Četla jsem si a objevila jsem zajímavý seriál na Netflixu, tak jsem se snažila dokoukat nez porodim
stihla jsem to. Rodila jsem 2 dny po termínu.
Opravdu doporučuji věnovat čas sama sobě. Četba, TV, procházky, to co tě zajímá a baví - třeba nějaké tvoření, uklid a výzdoba domácnosti. Lépe to uteče a pak už jen budeš vzpomínat na to kolik jsi měla pro sebe času. Pokud nebudeš ta šťastná výjimka co bude mít klidné a spavé mimino. To jsem neznala ![]()
Buď ráda, že budeš mít donošené dítě. Kolem nedonošeného je mnohem víc práce. Už to musíš vydržet. Nic jiného ti nezbyde. A máš poslední dny a týdny, kdy se můžeš v klidu vyspat…ať ti to uteče.