Poslíčci 2 dny v kuse

54
7.3.22 09:58

Poslíčci 2 dny v kuse

Ahoj, je tu někdo, kdo měl poslíčky třeba 2 dny v kuse? V sobotu v 11:30 mi začaly kontrakce po 5 minutách, jen lehká bolest a tvrdnutí břicha. Vana je nerozehnala, ale ani nějak extra nezesilily. Takto to bylo až do 6 večer, kdy jsme pro jistotu jeli do porodnice. Na monitoru jen slabé kontrakce a při vyšetření ještě i zbytek čípku. Takže závěr - vzhledem k tomu, že rodím podruhé (poprvé byl porod vyvolávaný, takže úplně jiný), nabídli mi, že si mě tam nechají, ale že se mnou nebudou zatím nic dělat, s tím, že do neděle pravděpodobně porodim. Chtěla jsem být raději v pohodlí doma, takže jsme jeli dom. Doma kontrakce stále po 5 minutách a stupňovaly se, pak se intervaly postupně prodlužovaly, v noci jsem i usnula. Během noci intervaly tak 15-20 minut. Ráno to dokonce na nějakou hodinu a půl přestalo úplně. Ale od včerejšího cca poledne v podstatě kontrakce tak nějak pořád cca po 13 minutách, v noci jsem 4 hodiny spala bez vzbuzení, pak zase budíček po 13 minutách. Teď je to tak různě - 15 minut, 30 minut… Ale přidaly se křížové bolesti, chvilkama docela dost bolestivé. Jinak od včerejška kontrakce už musím prodychavat, bolí docela dost, ale pořád se to nikam nehýbe. Do porodnice to máme hodinu, tak se mi nechce zase jen tak jet, abysme zjistili, že se ani neotevíram a nic se neděje. Jinak horká sprcha/vana to nikdy ani nezklidni, ani nerozjede.. může to být porod, nebo to jsou fakt pořád jen poslíčci? Máte někdo takovou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14715
7.3.22 10:07

Jakmile musis prodychavat, tak bych jela. Ja jsem teda pred 4. porodem mela poslicky od 32. tydne. Kazdodenni, bolestive, pravidelne po 2 minutach, nekolikahodinove v kuse. Vana na ne nemela vliv. Ale vzdy jsem je dokazala zaspat. Jakmile me v 39 + 4 kontrakce probudily a musela jsem je prodychavat, vedela jsem, ze to je ono. Ony teda byly uz od zacatku po 2,5 minutach. Ale rozhodujici pro me bylo to prodychavani a probuzeni kontrakcemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.22 10:10

Ano já rodila takhle v podstatě 3 dny, kdy to stále vypadalo, že ano a pak zase byl chvilku klid, i jak píšeš ty v noci se to vždy uklidnilo. Už jsem začínala byt zoufalá, ale pak jsem se pořádně uklidnila a uvědomila si, že si to možná tak trochu blokuju svým strachem. Zkusila jsem se „napojit“ na malou, „promluvit“ si s ní, jakože jsem už na její příchod připravená a nakonec to byla rychlovka. Přišly pořádné kontrakce po 5 minutách a za 2,5h byla malá na světě, kdy jen poslední hoďku jsem strávila v porodnici :mrgreen: Takže za mě je to normální, tělo se chystá a brzy určitě porodíš.

• Citovat
  • Upravit
54
7.3.22 10:13

@Janča6 mě vzbudila kontrakce, u které jsem teda rozhodně nevydržela ani v klidu ležet a musela prodychavat, dnes ve 3 ráno. Od té doby 2 hodiny kontrakce cca po 13 minutách, teď třeba 40 minut nic, jen se přidaly ty křížové bolesti (boli to téměř nepřetržitě) a intenzita těch kontrakcí je pořád stejná. Už je to docela unavující. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14715
7.3.22 10:15

Jeste dodam, ze u druheho porodu jsem nejdriv rano krvacela, v porodnici rekli, ze uz se asi blizi porod, ale poslali me domu. Cestou domu zacaly kontrakce po 10 minutach, jeste bez prodychavani. Postupne se zkratily na 4 minuty, uz s prodychavanim. Pak uz to silene bolelo, kontrakce tak silne, ze se nedaly zmerit monitorem. Sestricka mi rekla: “Vy mate kontrakce jak prase, ale vubec se neotvirate. Jdete se na 2 hodiny projit okolo porodnice. Uvidime, jestli se porod rozjede.” Po tech 2 hodinach uz byly po 1,5 minute, jeste bolestivejsi, ale porad jsem se neotvirala. Rekla jsem jim, ze jestli me ted poslou domu, tak vazne nepoznam porod. Nechali si me tam, s otevrenim mi pomohli cipkem Belladonna. Mala se narodila chvili pred 22. hodinou.

Takze byt tebou, jedu ted. A pripadne nebud prekvapena, jestli te poslou na prochazku. I kdyz ted v te zime nevim, jak tehdy rodila v srpnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14715
7.3.22 10:18
@Aaajik píše:
@Janča6 mě vzbudila kontrakce, u které jsem teda rozhodně nevydržela ani v klidu ležet a musela prodychavat, dnes ve 3 ráno. Od té doby 2 hodiny kontrakce cca po 13 minutách, teď třeba 40 minut nic, jen se přidaly ty křížové bolesti (boli to téměř nepřetržitě) a intenzita těch kontrakcí je pořád stejná. Už je to docela unavující. :roll:

Tak to nevim :/ Ale nejspis neco bude na te psychice, jak pise Anonymni. Zkus se uvolnit a promluvit s miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
7.3.22 10:24
@Aaajik píše:
@Janča6 mě vzbudila kontrakce, u které jsem teda rozhodně nevydržela ani v klidu ležet a musela prodychavat, dnes ve 3 ráno. Od té doby 2 hodiny kontrakce cca po 13 minutách, teď třeba 40 minut nic, jen se přidaly ty křížové bolesti (boli to téměř nepřetržitě) a intenzita těch kontrakcí je pořád stejná. Už je to docela unavující. :roll:

krizovy bolesti, ale nekdy znaci kontrakce do zad.. ja bych byt tebou vzala tasku a upalovala do porodnice… mam pocit, ze diky popisu proste rodis, jen ne do bricha, ale proste krizaky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14715
7.3.22 10:38

To je pravda, souhlasim s @Leenvecka. Jed do porodnice. Drzim palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.22 12:16

Ahoj.. Prožívám úplně to stejné. Mám 40+3 tt… Dneska monitor kontra co 20 minut.. Pokračují dále… A nic jiného.. Cipek CS 8.. Také se neotviram nějak… Je to únavné, otravné a bojím se abych nejela falešně až budou častější… :zed: jinak jsem druhorodicka.. U malé toto vůbec neznám

• Citovat
  • Upravit
3019
7.3.22 12:26

Já jsem také „rodila“ čtyři dny. Poslíčci, že jsem se kroutila, hekala, intervaly 2-12 minut.
Držela jsem se pravidla, nejet do porodnice dřív, než jsou kontrakce aspoň hodinu v intervalech méně než 5 minut.(což ale platí pro prvorodičky)
Kontrakce od poslíčků jsem poznala tak, že jsem při nich řvala jak tur, musela se zapírat ve futrech, svírat umyvadlo..a měla jsem pocit, že mi něco trhá páteř vejpůl :)
Závěrem bych být tebou vyrazila až budou bolesti jiné než jsou teď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.3.22 14:11

Tak jsme do porodnice vyrazili včera v 9 večer, výsledek vyšetření - úplný začátek, zkusíme čípky a buď se to rozjede, nebo se do rána vyspite a uvidí se co dál. V půl 12 čípky a malá byla venku 4:10 😅 až na posledních asi 10 kontrakcí super pohodový porod (i když to celkově bylo dlouhé a únavné, ale bolest nějak extra nebyla). Takže to máme za sebou 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.11.23 20:39

Dobrý den chtěla bych se zeptat od včera mam bolesti podbřisku a ode dneška se to stupnuje co 10 minut jsem prvorodička muže mi prosim někdo poradit co to muže byt děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14715
14.11.23 21:48
@Marketa63 píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat od včera mam bolesti podbřisku a ode dneška se to stupnuje co 10 minut jsem prvorodička muže mi prosim někdo poradit co to muže byt děkuji.

Horka vana by mohla pomoct rozhodnout, jestli se jedna o poslicky. Pokud bolesti ve vane ustanou, jsou to poslicky. Pokud se zesili, jsou to kontrakce. Ja jsem vzdy poznala kontrakce od poslicku tak, ze kontrakce jsem musela prodychavat. A taky me probudily ze spani. Naopak poslicky jsem dokazala zaspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí