Posmívání ve školce

Anonymní
22.1.24 16:34

Posmívání ve školce

Ahoj, diky za anonym.
Potrebovala bych nazor nezucastnenych osob, nejsem nad veci a momentalne nedokazu byt nestranna.
Bydlime na vesnici, dcera je predskolacka, v kolektivu celkem neprubojna a ticha (doma je to ale hukot a dokaze byt pekne drza).
U stolecku sedi s chlapeckem, ktery se ji pry dost casto posmiva - hlavne kvuli jidlu, dcera je celiak a musim ji vsechna jidla varit a nosit kazdy deb do skolky. Nekdy se snazim delat to same co maji deti, vetsinou ne - dle toho, co je doma.
Jde o to, ze chlapecek se ji pry smeje - nudle v polevce, ze tam ma sponky, kdyz ma boruvky, ze to jsou kralici bobky, dokonce ji rika, ze ma na taliri ho*na 8o 8o. To me teda rozcililo, protoze ackoliv chapu, ze se deti mezi sebou urazi a spickuji a kluci ty holky proste zlobi, tak tohle fakt rikat petilety kluk nemusi :poblion:. Dcera tvrdi, ze pani ucitelka to nevi a kluk ji to rika jen kdyz tam neni, coz nevim, jestli je pravda nebo ne..mam zatim jen verzi dcery. Kazdopadne si jsem vedoma i toho, ze moje dcera je pekne cislo, ve skolce nevim, jak se chova, ucitelka rika, ze je hodna a ticha, ale vim, jaka dokaze byt doma, tudiz jsem v postrehu. Obcas doma i lze. Na druhou stranu nevim, jestli by si tohle vylozene vymyslela.. :nevim:

Rped Vanoci jsem rikala, ze to nechame byt, treba toho necha, asi nenechal, takze se pripravuju, ze to budeme nejak resit.
Jak byste postupovaly vy? Nejdriv asi za ucitelkou a vyzjistit, co se tam vlastne deje, co k tomu rekne ucitelka, ze?
Maminku chlapecka znam (je to ma spoluzacka ze ZS), nicmene se ani nebavime ani nestykame, do konfliktu s ni se mi vubec nechce.
Je mi hrozne neprijemne do neceho stourat, na druhou stranu mi to prijde uz prescaru i u „zivych“ deti, aby si takto komentovaly talire… :(
Jak to vidite vy? Diky za kazdy nazor

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26247
22.1.24 16:37

Informuj učitelku, co víc bys chtěla. Pokud víš, že dcera dokáže lhát, nemáš jistotu, co je pravda a co ne. Takže do konfliktu s rodičem bych nešla, když nevím, kolik je ve vyprávěnkách dítěte pravdy. Tohle může rozklíčovat jen ten, kdo u toho osobně bude - tedy učitelka. A ty si to tam srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65203
22.1.24 16:40
@Anonymní píše:
Ahoj, diky za anonym.
Potrebovala bych nazor nezucastnenych osob, nejsem nad veci a momentalne nedokazu byt nestranna.
Bydlime na vesnici, dcera je predskolacka, v kolektivu celkem neprubojna a ticha (doma je to ale hukot a dokaze byt pekne drza).
U stolecku sedi s chlapeckem, ktery se ji pry dost casto posmiva - hlavne kvuli jidlu, dcera je celiak a musim ji vsechna jidla varit a nosit kazdy deb do skolky. Nekdy se snazim delat to same co maji deti, vetsinou ne - dle toho, co je doma.
Jde o to, ze chlapecek se ji pry smeje - nudle v polevce, ze tam ma sponky, kdyz ma boruvky, ze to jsou kralici bobky, dokonce ji rika, ze ma na taliri ho*na 8o 8o. To me teda rozcililo, protoze ackoliv chapu, ze se deti mezi sebou urazi a spickuji a kluci ty holky proste zlobi, tak tohle fakt rikat petilety kluk nemusi :poblion:. Dcera tvrdi, ze pani ucitelka to nevi a kluk ji to rika jen kdyz tam neni, coz nevim, jestli je pravda nebo ne..mam zatim jen verzi dcery. Kazdopadne si jsem vedoma i toho, ze moje dcera je pekne cislo, ve skolce nevim, jak se chova, ucitelka rika, ze je hodna a ticha, ale vim, jaka dokaze byt doma, tudiz jsem v postrehu. Obcas doma i lze. Na druhou stranu nevim, jestli by si tohle vylozene vymyslela.. :nevim:Rped Vanoci jsem rikala, ze to nechame byt, treba toho necha, asi nenechal, takze se pripravuju, ze to budeme nejak resit.
Jak byste postupovaly vy? Nejdriv asi za ucitelkou a vyzjistit, co se tam vlastne deje, co k tomu rekne ucitelka, ze?
Maminku chlapecka znam (je to ma spoluzacka ze ZS), nicmene se ani nebavime ani nestykame, do konfliktu s ni se mi vubec nechce.
Je mi hrozne neprijemne do neceho stourat, na druhou stranu mi to prijde uz prescaru i u „zivych“ deti, aby si takto komentovaly talire… :(
Jak to vidite vy? Diky za kazdy nazor

upozornit učitelku. Možná bude stačit, když změní dítka u stolečků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22511
22.1.24 16:44

Za me se musi naucit branit tvoje dcera. Dobre reknes to ucitelce, ale myslis ze ma oci a usi vsude? Jeden prestane a bude ji zas neco rikat nekdo jiny. Ucinne je jen naucit ji adekvatne reagovat. Ohradit se. Rici:nerikej mi to, nelibi se mi to, neni ro pravda, takove reci jsou hloupe a tak podobne. Predskolaci uz jsou chytri a vklidu to budou rikat tak, aby to zadny dospely neslysel. Ona se musi postavit sama za sebe. Jine dlouhodobe reseni to nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
22.1.24 17:00

My to řešíme teď v první třídě. Řešení má dvě roviny. První, řekneš to učitelce, ona si to poresi sama, zjistí, kde je pravda, s dětmi třeba i kolektivně anonymně probere, s konkrétními dětmi si to vysvětlí… a druhá část, o mnoho důležitější, musíš to dítě naučit se bránit. Co má říkat, co ma dělat. Takovej detskej kurz asertivity. To je jediný řešení, které do budoucna k něčemu. bude. děti jsou čím dál oprsklejsi a vždy je někdo terčem, jakákoliv odlišnost tomu bohužel nahrává, takze umět si to vyřídit a utnout hned z kraje je k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
22.1.24 17:01
@Anonymní píše:
Jde o to, ze chlapecek se ji pry smeje - nudle v polevce, ze tam ma sponky, kdyz ma boruvky, ze to jsou kralici bobky …

Hele, mně připadá, že školkovní děcko jsi Ty.

Každá normální máma by vystartovala za učitelkou a požádala ji důrazně, aby ty dvě děti neseděly při jídle u sebe. Vyřešeno.

• Citovat
  • Upravit
27263
22.1.24 17:10

Šla bych to hned zítra probrat s paní učitelkou, ať si toho vejlupka pohlídá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
22.1.24 17:31

Jo, hoď řeč s učitelkou a ona na ně víc bude koukat a vnímat je. Bůhví jak to je, děti si toho vybájí. Určitě ne konfrontovat rodiče dítěte, když ani nevíš, co se děje nebo neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
22.1.24 17:32

Pozadej učitelku ať dceru posadí k jinému stolečku, že se jí kluk posmiva kvůli jídlu a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
22.1.24 18:03

Dcera má taky jiná jídla než ostatní a kdyby jí to někdo nevhodně komentoval, vysvětlila bych jí doma, že je to hlupák, který asi nemá nic hezkého, co by řekl a tak musí šťourat do jiných. A zároveň bych šla za učitelkou, že jí ve třídě probíhá šikana. Posmívání nesnáším a netoleruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
24.1.24 19:17

Řekla bych, co se škádlívá rádo se mívá. Beze srandy, někteří kluci jsou prostě pitomci az do nejdelšího stáří :lol:
Mám dvě holky a kluka. Klukovi se někdo líbí a místo, aby tu holku nějak zaujmul, tak ji třeba tu a tam chytne za culík, nebo dělá naschvály. Pitomec no.
A holka to má jinak. Té se někdo líbí a dělá, že ho nevidí.
Ta nejmladší je ostřejší. Ta si o všechno rovnou řekne, nemá vůbec problém. Je to o lidech a ten klučina je buďto ten pitomec škádlivec a nebo mu ani nedochází, co dělá, protože to vidí doma, že se tak například normálně baví u stolu táta s mámou.
Každopádně bych to smířlivě řekla učitelce. Děti může přesadit. A nejlepší obrana je humor. Takže, když to maličká nebude tolik prožívat a naučíte ji udělat ze svého handicapu přednost, bude mít prakticky doživotně vyhráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin