Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, vim, ze si asi budete klepat na celo, ale potrebuji se z toho asi vypsat a zeptat se, kdo ma jakou zkusenost.
S partnerem jsme uz nejaky ten patek, vek pres 30.. pred mesicem jsme meli nechraneny sex s dokoncenim “uvnitr”.. bylo to neplanovane a po domluve (teda spis z jeho strany) jsem si vzala druhy den za cca 14 hodin Postinor. Pak se nam to rozlezelo v hlave a dost jsme diskutovali a sveho cinu litovali a dohodli jsmw se, ze tomu nechame volny prubeh a nasledne jsme meli nekolik styku nechranenych. Dostala jsem to cca po tydnu po uziti Postinoru cca 3 tydny pred planovanou menstruaci. Ted jsem v planovanem terminu nic samozrejme nedostala, ale vse prisuzuju k tomu prasku.
Ale.. citim se uplne “nesva”, unavena, pres den pocity ma zvraceni a bolesti bricha, nafoukle bricho az tvrde. Muze to patrit i po 3 tydnech k ucinkum toho prasku?
Samozrejme ke sve doktorce jsem volala, ale sestricka me odbyla akorat slovy, ze je na dovolene a ze nejblizsi termin je za 14 dni.
Jsem z toho nesva.. jestli mi to nezpusobilo nejake zdravotni komplikace, do te doby jsem mela menstruaci pravidelnou a vse v poradku. Bohuzel uz zpatky to nevratime..Dekuji za trpelivost a predani svych zkusenosti.
Je to velká hormonální nálož no ![]()
Můžeš si zkusit udělat test když jste pak měli dál nechráněný styk.
Jak je to dlouho od prvního dne poslední MS? Pokud více jak měsíc, zkusila bych test. Pokud by byl negativní, přisuzovala bych to Prostinoru. Je to velký driák ![]()
Muzes byt hormonalne rozhozena, plus nejaka ta sugesce a prehnane pozorovani se, pokud o tehotenstvi stojis…jinak ja brala minuly mesic norethisteron na oddaleni menses a ted mam pred ms a Pms hruza, takove jsem dlouho nemela, hlavne teda, co se zravosti tyce
Snedla bych i slona a nedelam nic jineho nez, ze do sebe neco cpu
A to nemivam v takove mire…Takze ty hormony mohou pusobit jeste nejakou dobu, nez se to srovna, ona je to takova retezova reakce, kdy v tom tele, vse souvisi se vsim a ty ucinky se projevuji postupne ![]()
Ahoj holky, vim, ze si asi budete klepat na celo, ale potrebuji se z toho asi vypsat a zeptat se, kdo ma jakou zkusenost.
S partnerem jsme uz nejaky ten patek, vek pres 30.. pred mesicem jsme meli nechraneny sex s dokoncenim “uvnitr”.. bylo to neplanovane a po domluve (teda spis z jeho strany) jsem si vzala druhy den za cca 14 hodin Postinor. Pak se nam to rozlezelo v hlave a dost jsme diskutovali a sveho cinu litovali a dohodli jsmw se, ze tomu nechame volny prubeh a nasledne jsme meli nekolik styku nechranenych. Dostala jsem to cca po tydnu po uziti Postinoru cca 3 tydny pred planovanou menstruaci. Ted jsem v planovanem terminu nic samozrejme nedostala, ale vse prisuzuju k tomu prasku.
Ale.. citim se uplne “nesva”, unavena, pres den pocity ma zvraceni a bolesti bricha, nafoukle bricho az tvrde. Muze to patrit i po 3 tydnech k ucinkum toho prasku?
Samozrejme ke sve doktorce jsem volala, ale sestricka me odbyla akorat slovy, ze je na dovolene a ze nejblizsi termin je za 14 dni.
Jsem z toho nesva.. jestli mi to nezpusobilo nejake zdravotni komplikace, do te doby jsem mela menstruaci pravidelnou a vse v poradku. Bohuzel uz zpatky to nevratime..
Dekuji za trpelivost a predani svych zkusenosti.