Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Postinor. Stačí OP, bez předpisu, cca 500,–. Upaluj, čím rychleji polkneš, tím větší pravděpodobnost, že správně zaúčinkuje
Zajdi pro postinor, v lékárně Ti řeknou, zda je třeba recept, ale nově by Ti ho měli prodat bez toho, jen ta cena
HA je zbytečná, protože jestli dobře čtu, nebereš už 14 dní, tzn 7 dní nejsi chráněna ![]()
Zakladatelka: na týden jsem normálně vysadila, když jsem měla menstruaci a dnes je to sedmý den, kdy jsem měla brát. To už je hodně pozdě ji ještě nasadit?
@Anonymní píše:
Zakladatelka: na týden jsem normálně vysadila, když jsem měla menstruaci a dnes je to sedmý den, kdy jsem měla brát. To už je hodně pozdě ji ještě nasadit?
to už by byla zcela neúčinná. Jsi 14DC, to už mívají ženy touto dobou celkem běžně ovulaci. Opravdu postinor je jediná rozumná volba v tuto chvíli
Běž do lékárny pro Postinor, HA ti už teď bude na houby
Když to tak tady někdy čtu, tak až bude moje dcera ve věku, kdy začne se svým sexuálním životem, tak jí snad budu pro jistotu kupovat kondomy, aby to taky tak neflákala a pak nehasila průsery
JIná je, když praskne kondom a pak se musí učinit opatření, ale toto… nepochopím
![]()
Holky mají pravdu, normálně by jsi fakt byla v období kolem plodných dnů, takže jedině postinor, měli by ti ho normálně prodat vlékárně, kdyžtak jich projdi víc ![]()
Postinor lze užít do 72hodin od nechráněného styku. Nástup účinku antika trvá několik dní. Nebo můžeš jít taky na gyndu, píchnou ti inj, ale chce to co nejdřív.
Kup si Postinor, HA v tomto případě je zcela zbytečná, pokud bys ji teď začala brát, ochrana začne působit až s dalším platíčkem. A když nechceš dítě, tak si proboha nakupte kondomy nebo se chraňte jinak…
Postinor nebo escapele a pro příště nějakou ochranu(kondom, pharmatex).
Zakladatelka: holky moc díky za rady, já vím, jsem blbá, ponaučení pro příště, tak jsem si v lékárně koupila nakonec Escapelle. Dala mi to bez receptu, ale musela jsem vyplňovat na místě dotazník a prokázat se občankou.
Ahoj holky, manželovi ujela noha, je to tak tyden a já teď mám dva dny zpozdenou MS, dalšího potomka nechci.Je už pozdě na postinor, nezbývá než se modlit? Dík za rady.
Noha?
Promiň…
Postinor je možné užít do 72 hodin po nechráněném sexu. V jaké fázi cyklu jsi byla? Zpoždění může být i z jiných důvodů, ale kdyby jsi byla a měla jsi pravidelný cyklus už by ti to ukázal i test ![]()
@Dice fakt test uz by věděl tak brzy? Nejsem si jistá zda jsem měla ovulaci, ale možné to je. Cyklus mívám s denní přesností
. Chjo, tak si koupim test, je nějaký spolehlivý, je to teprve treti den po terminu MS.Deti mám už dvě, konečně jsem začala chodit do prace… Dík za odpověď.
Ahoj holky, mám dotaz, potřebovala bych rychle poradit. Včera jsem měla nechráněný sex. Je to 7 dní co jsem vysadila antikoncepci, protože mi nedělala nejlíp. Teď řeším, co mám rychle dělat. Jestli si mám koupit postinor (nevíte jestli je na předpis) nebo možná menší zlo vyzvednout si ještě jedno platíčko antikoncepce (mám ještě recept) a začít ji rychle brát. Ale jestli to bude mít ještě účinky. Neberu ji 14 dní (týden při menstruaci) a týden jsem ji už měla brát. Myslíte, že když si ji vezmu týden se zpožděním, bude to ještě v pohodě? Nebo radši ten postinor? Potřebuji to rychle vyřešit. Co byste dělaly na mém místě? Předem moc díky.