Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosila bych o rada
12.11 jsem měla nehodu, naneštěstí to bylo jen pár dnů (cca. 2) před ovulací. Postinor jsem si vzala po 13 hodinách a žádné větší vedlejší účinky jsem nepozorovala, byla jsem jen ospalá. Za 6 dní se dostavila menstruace, která trvala 4 dny. Ale podle všeho jsem se dočetla, že tohle nebyla moje menstruace, ale falešně vyvolaná díky Postinoru. Nebo nebyla? A kdybych ji neměla, znamenalo by to že prášek neúčinkoval?
Nicméně, o víkendu jsem měla to měla dostat (poslední menstruace byla 1.11) a nic. Jsem z toho špatná a hrozně se bojím udělat test, co mi vyjde.
@adel106 Po 13 hodinách není tak dlouhá doba, takže postinor určitě měl šanci zafungovat. Ale jak určitě víte, není to 100%. Co se týče menstruace, je to stejný „postup“ jako u HA, s tím rozdílem, že často dokáže rozhodit cyklus, bohužel i na dlouhou dobu. Takže nějaké vynechání menstruace není nic, kvůli čemu by bylo nutné se po i postinoru nebo escapelle bát otěhotnění.
Ale samozřejmě bude lepší, když tak za 2 - 3 týdny se udělá těhotenský test. Strach chápu, ale bohužel moc jiných možností v tomhle ohledu není. Hodně štěstí!
Já bych si ten test udělala, ale téměř na 100 % bude negativní.
Holka, tak jsme v tom spolu, to je mazec, já měla poslední ms také 1.11 a kolem 13 jsem si brala escapelle.. Ms jsem si spočítala, ze bych měla dostat dnes, tak čekám.. Zvláštní náhoda ![]()
Postinor ti muze cyklus rozhodit. Ale jestli chces mit klid, tak si za 30 korun kup tehotensky test.
To tedy je.. u mě zatím pořád nic a už z toho začínám pomalu šílet
![]()
@Mersmerize1 děkuji, za chvilkové uklidnění. Ale už je to týden a pořád nic
napadlo mě, jestli nemám MS počítat od té „vyvolané postinorem“. Také jsem někde četla, že dobré znamení mít falešnou MS po postinoru.
@adel106 tak já už mám po ms, tak držím palce, aby ti to taky dopadlo jak chceš
Nicméně, udělej si test, pokud už máš týden cos to měla dostat, tak ti to test ukáže jasně a budeš vědět na čem si a začneš to včas řešit. To čekání je hrůza, jak říkám kup test a mas jasno..
@Anonymní píše:
@adel106 tak já už mám po ms, tak držím palce, aby ti to taky dopadlo jak chcešNicméně, udělej si test, pokud už máš týden cos to měla dostat, tak ti to test ukáže jasně a budeš vědět na čem si a začneš to včas řešit. To čekání je hrůza, jak říkám kup test a mas jasno..
Tak už jsem to konečně dostala
a test jsem si zatím nedělala