Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, je mi 21 let a mám PCO. Hodně jsem řešila otázku antikoncepce která se v mém případě ukázala jako velmi komplikovaná záležitost.
HA brát nemůžu, ze zdravotních důvodů i důvodů přesvědčení. IUD jsem měla a po půl roce muselo být vyndáno kvůli zdravotním komplikacím které působilo. Kondomy nejen že mi nejsou příjemné ale mám alergii na latex a nelatexové nejsou ve vhodné velikosti a kvalitě. Kontracepční krém mi působil záněty.
Nyní kontrolují případnou ovulaci jak jen to jde - měření teploty, ovulačních testy ob den, sledování hlenu a čípku. Za půl roku se objevila jednou.
Myslíte že je v mém případě možné uvažovat o přerušované souloži? Přítel je disciplinovaný a rozhodně by nekončí ve mě fakt ale zůstává že nějaké ty otvory se uvolňují i před ejakulací. Mám šanci to uhlídat když bude přítel dávat pozor?
Co nelatexovy femidom? http://www.femidom.biz/shop
Myslim, ze zalezi na tom, co bys delala v pripade otehotneni. Pokud by to nevadilo, tak smele do toho. Pokud bys sla na potrat, tak bych hledala ochranu, ktera vam bude vyhovovat.
V případě otěhotnění bych se pravděpodobně pohybovala mezi slzami strachu a štěstí. Nedá se říci, že situace by byla ideální ale jsem přesvědčená že bych to zvládla. Studuji ale za 7 měsíců končím. Bydlíme v bytě 3kk se strejdou přítele, nájem platíme na půl. Chci počkat až dodělám školu a alespoň najít práci a mít se po rodičáku kam vrátit. Taky by jsme radši vlastní bydlení i když současná situace až takový problém není. Pokud bych otěhotněla teď byla by to trošku čára přes rozpočet finanční ale něco s přítelem našetřeno máme takže hlady v jsme neumřeli…
O tom jsem uvažovala ale zřejmě také moc neuspěji, byla jsem se na to podívat v obchodě a je to podle mě dost velké, já mám vrozenou genetickou poruchu následkem čehož mám velmi snadno zranitelnosti kůži a i menstruační kalíšek mi dokázal manipulací působit lehké oděrky a bolest ![]()
ACH ACH JSEM ASI NĚJAKEJ VÁŽNĚ EXTRA PŘÍPAD… ![]()
Praktikovala jsem přerušovanou souloži 5 let a nikdy nic, dávala jsem si pozor taky na ovulaci… nicméně mám taktéž podezření na PCO což mě docela děsí..vzhledem k mému věku :-/
@Sailah to ráda slyším že to někomu vychází, já právě slýchám jen že přerušena je jistá cesta k miminku… No PCO přeci jen nepatří k tomu nejhoršímu, znám spoustu ženských co to má a víceméně bez problémů jedna má dokonce čtyři prcky
z toho co slýchám je největší problém že je třeba si víc hlídat váhu a o mimi se snažit dýkou než běžně ![]()