Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nejspíš už máš po ovulaci a riziko není, ale při kojení a druhém cyklu samozřejmě těžko říct… Pokud bys jinak šla na potrat, tak je pořád lepší tohle. Ale ideálně si to dej hned po kojení a pak 6–8 hodin nekoj a odsávej (tohle mléko vylij), ať to zbytečně nejde i do mimča. ![]()
Jestliže to do Tebe partner nepustil, tak je nebezpečí otěhotnění malé. Vždyť přerušovaná soulož je běžně užívaná jako antikoncepce. Spíše než o Postinoru vážně uvažuj o zavedení nitroděložního tělíska. Do 5 dnů působí jako spolehlivá dodatečná antikoncepce a může Tě dále chránit několik roků.
@Lemrucha píše:
Jestliže to do Tebe partner nepustil, tak je nebezpečí otěhotnění malé. Vždyť přerušovaná soulož je běžně užívaná jako antikoncepce. Spíše než o Postinoru vážně uvažuj o zavedení nitroděložního tělíska. Do 5 dnů působí jako spolehlivá dodatečná antikoncepc![]()
![]()
e a může Tě dále chránit několik roků.
No my uz jedno ditko takhle na prerusovane mame..takze moc vklidu z toho nejsem..proto taky ten kondom.. o telisku uvazovat urcite budu..za ty nervy mi to nestoji.. ale pro postinor jsem jeste nedosla..na hormony reaguju dost blbe..a jeste jsem cetla ze ta ucinnost pri ovulaci se snizuje..taak porad vaham ![]()
Postinor zabraňuje ovulaci, ovšem pokud ovulace už proběhla, tak je neúčinný. Z tohoto důvodu je tělísko spolehlivější, protože zabraňuje usazení vajíčka v děloze. Navíc Tě může chránit několik roků a přitom nevyžaduje každodenní péči jako HA a žádného z partnerů v ničem neomezuje.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, 22.7.jsem měla s přítelem přerušovany sex, prý se do me neudělal, radsi jsem šla ale rano pro Ellaone a cca po 18 hodinách užila..naposledy jsem měla menstruaci od 1.7. a mivam ji pravidelnou… Bojim se tzv. Kapek lasky..
Jaka je pravděpodobnost otěhotnění? Vím, ze nejste vestkyne, ale chtěla bych trochu ujistit…mělo by ještě cenu, zkusit zavést nitroděložní telisko? Když 1.8. dostanu menstruaci, je velice nepravděpodobné ze bych byla tehotna? Diky za odpovědi..
Po pilulce možná budeš mít rozhozený cyklus. Těhotná na 99% nejsi, ale příště použijte ochranu.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, 22.7.jsem měla s přítelem přerušovany sex, prý se do me neudělal, radsi jsem šla ale rano pro Ellaone a cca po 18 hodinách užila..naposledy jsem měla menstruaci od 1.7. a mivam ji pravidelnou… Bojim se tzv. Kapek lasky..
Jaka je pravděpodobnost otěhotnění? Vím, ze nejste vestkyne, ale chtěla bych trochu ujistit…mělo by ještě cenu, zkusit zavést nitroděložní telisko? Když 1.8. dostanu menstruaci, je velice nepravděpodobné ze bych byla tehotna? Diky za odpovědi..
Těhotenství nejspíš nehrozí, ale proc proboha nepoužívás ochranu?
@Anonymní píše:
Za sebe neberu prerusovanou souloz za bezpecnou.. posledni kousek jsme timto zpusobem pocali jak zminuju vise takze to museli byt ty kapicky lasky.. predesilam ze zkusenost jsme s tim meli cca 6 let a predtim fungovalo (pocali jsme jen kdyz jsme chteli) ale pokud clovek vazne nechce tak to neni reseni..je to podle me fajn jen kdyz si to clovek chce oddalit a pripadny spuntik doma by mu nevadil
a mam dost kamaradek co takto prisli k necekane nadilce..
@Anonymní píše:
Za sebe neberu prerusovanou souloz za bezpecnou.. posledni kousek jsme timto zpusobem pocali jak zminuju vise takze to museli byt ty kapicky lasky.. predesilam ze zkusenost jsme s tim meli cca 6 let a predtim fungovalo (pocali jsme jen kdyz jsme chteli) ale pokud clovek vazne nechce tak to neni reseni..je to podle me fajn jen kdyz si to clovek chce oddalit a pripadny spuntik doma by mu nevadila mam dost kamaradek co takto prisli k necekane nadilce..
Taky ho neberu za bezpečný, byl to momentální zkrat… a kamaradky uzily pilulku “po”?
@lachtanice86 píše:
Těhotenství nejspíš nehrozí, ale proc proboha nepoužívás ochranu?
Byl to momentální zkrat..jinak bývám zodpovědná..
@Anonymní píše:
Těhotná nebudeš. Ale menstruaci dost pravděpodobně nedostaneš jak máš, kdyžtak se nelekni.
Dobry den, mam dotaz ohledne toho zda by jste pouzili postynor. Mam velky strach z nezasoucich ucinku a nemuzu si dovolit aby mi bylo nekolik dni spatne (male deti) ale tehotenstvi si dovolit taky nemuzu. Meli jsme styk aktualne cca 10 hod po..kdy nedoslo k vyvrcholeni ale sjel kondom a byl hodne hluboko a uvnitr neco malo bylo po vytazeni. Ja kojim ale ms jsem uz mela ale pouze jednou takze vubec netusim v jake fazi cyklu jsem.. ale pravdepodobne jsem ted 3 dny mela ovulacni bolesti..
posledni ms cca 13.5… moc dekuji za nazory a zkusenosti.. cetla jsem bohuzel ze postinor obcas i nezabral coz je dalsi argument proc vaham navic me hornony opravdu hodne rozhazuji..