Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, vy co prodáváte oblečky po svých dětech, můžete mi poradit prosím, jaké mám určit poštovné? Všichni se ptají na cenu pošty, ráda bych u inzerátu uváděla nějakou jednotnou cenu. Víte někdo jak na to? Jak to děláte vy? Moc děkuji všem za rady. Mějte se hezky Veronika ![]()
Já tedy neposílám nic, ale na stránkách pošty podle velikosti a přibližné hmotnosti se to dá určit ![]()
Odhadem podle velikosti-maly balicek(1-2veci) 45.-,vetsi 60.- a pak balik treba i stovka.
Jinak podle vahy si muzes nakalkulovat na strankach posty.
@Dancza134 Vážně? Děkuji, jdu se podívat, snad odhadnu váhu, nemám doma ani osobní na vážení ![]()
Ano jak už tady někdo psala, na stránkách pošty je na to přímo kalkulačka.
Ze své zkušenosti ale mohu říci, že ne vždy funguje. Aspoň, mě to to párkrát stalo, že to nefachalo. ![]()
@dragon tiger
Tady máš přímo odkaz na kalkulátor České pošty
https://www.postaonline.cz/…/typ/zasilka
Jen pozor, že rozměry zásilek mají ve výchozím stavu v milimetrech!
Doporučuju si spočítat pár příkladů pro doporučené zásilky a doporučené balíky. Dej bacha, hodně rychle roste cena s váhou!
Navíc poslední dobou 2× podražili, takže 45 Kč na lehkou zásilku už nestačí a balíky jsou taky dražší. ![]()
@hellivete píše:
Doporučuju si spočítat pár příkladů pro doporučené zásilky a doporučené balíky. Dej bacha, hodně rychle roste cena s váhou!
Navíc poslední dobou 2× podražili, takže 45 Kč na lehkou zásilku už nestačí a balíky jsou taky dražší.
jj s tim souhlasim, posta dost podrazila.
Navic bacha na cenne baliky, ty jsou doooost drahe!!! A kdyz nevis a neudas treba doporucene do 500kc, tak ti hned napari postovne za cenny balik 100kc.
Všem děkuju za užitečné rady, to se moc nevyplatí koupit levně pro děti třeba svetr, když je poštovné dražší než obleček ![]()
@dragon tiger píše:
Všem děkuju za užitečné rady, to se moc nevyplatí koupit levně pro děti třeba svetr, když je poštovné dražší než obleček
ono je treba dobre si najit maminku ve stejnem meste, pak je osobni predani.
Ja u nas v usa nakupuji jen v sekacich, trika za dolar atd a vyplati se mi to. v CR mi prijdou ty sekace predrazene a hlavne za znacky jako Next nevi prodavajici jak dat jeste vyssi cenu.. ![]()
@dragon tiger píše:
Všem děkuju za užitečné rady, to se moc nevyplatí koupit levně pro děti třeba svetr, když je poštovné dražší než obleček
@dragon tiger
na FB je založena řada skupin/bazarů, které jsou organizovány lokálně. Třeba pro Kladno je jich docela dost a třeba na „oblečení je separátní“. A bazar spočívá v to, že je založen na osobním předání. Takže poštovné neplatíte a rovnou vidíte co kupujete.
V podstatě používám Facebook jen za účelem lokálních bazarů.
Třeba něco takového máte i pro váš okres.