Poštovní poukázka - rada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
888
21.5.10 08:26

poštovní poukázka

Ahoj holky,potřebovala bych poradit ,potřebuji poslat peníze poštovní poukázkou na adresu,aby si to mohl vybrat na poště v hotovosti,protože nema účet.Jakou poštovní poukázku si budu na poště muset vyplnit?Vůbec se v tom nevyznám ,vím že je A,B,C,D ,ale to je vše.díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11822
21.5.10 08:29

Tak pokud si je má vybrat v hotovosti, tak to bude C :wink: Pošťačka mu je donese domů a když nebude zastižen, vyzvedne si je na poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
21.5.10 08:42

To není pravda. Poštovní poukázka C je vhazována do určité výše do schránky normálně s poštou, na poště zůstává pouze v případě vyšší částky (myslím nad 10tis.), kdy se ani nedoručuje, pouze se oznámí. Poštovní poukázka D je telegrafická, což znamená, že na poště jsou peníze k dispozici ještě ten den, cca za 2 hodiny a nebo je druhý den doručena i s částkou domů. Pokud není adresát zastižen, poukázka je tento druhý den uložena po 16 hod. na poště. Jinak cena PK C je do 5000kč 35kč a a telegrafická stojí kolem 88kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
21.5.10 08:52

Moklii, nejlíp ti poradí na poště, už jsem takhle posílala mockrát, ale označení složenek si nepamatuju.

Jen nějak nechápu to s tím oznámením. Nám když přišel loni přeplatek - taky složenkou, bylo to necelých 20tisíc, tak jsme složenku měli ve schránce a s ní jsem si šla peníze vyzvednout.Ale na to ses neptala :-D

• Citovat
  • Upravit
13415
21.5.10 09:04

Jjeleno, dělám na poště (teda teď jsem na rizikovým) a občas to na složence neni napsaný, ale uprostřed dole u velké částky je napsáno v kolonce doplňkové služby: NEVHAZOVAT DO SCHRÁNKY. Pokud to tam neni, pak to ve schránce být může, ale u částek kolem 20tis. to většinou už bývá. :nevim: Ale neni to nikde dané, že to tam být musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
21.5.10 10:13

Veruš, tak to já takhel dopordorbna nikdy nestudovala, jen jsem se s tím oznámením ještě nesetkala :-D , samozřejmě nemám důvod ti nevěřit, zvlášt, když jseš od fochu :palec:

• Citovat
  • Upravit
13415
21.5.10 11:29

To nebylo, jako že mi nevěříš, ale spíš, že je to divný. Možná si toho jen doručovatelka v tom množství nevšimla… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
upbr
26.7.10 23:58

dotaz

A jak dlouho jde prosím poukázka typu c,když v pátek odešlu peníze,kdy je bude mít?Děkuji Petra P.

• Citovat
  • Upravit
7114
5.11.13 21:24

Obnovuji diskuzku.
holky mam dotaz kdyz si chci vyzvednout penizky prisla mi za vyreklamovane zbozi postovnoi poukazka typu B. je mozne si je vyzvednou na jakekoliv poste? zacala jsem chodit do prace a nejak nase posta ma jen dve hodky dopoledne a dve hodky odpoledne a to nestihnu.
dekujií za odpoved

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
5.11.13 21:26

@iijonka Na jakékoli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
5.11.13 21:27
@upbr píše:
A jak dlouho jde prosím poukázka typu c,když v pátek odešlu peníze,kdy je bude mít?Děkuji Petra P.

V úterý, pokud je správně PSČ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
10.3.17 20:13

Obnovuji diskuzi - přišla mi poukázka s penězi B, bohužel jsem si tam dala adresu bydliště, ne trvalého pobytu, co mám v obcance. Myslíte, že mi ji vydají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2705
10.3.17 20:18

@lupilka.cz vydají, hlavně ať není po splatnosti ;) A jméno musí souhlasit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
10.3.17 20:19

Vydají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
10.3.17 21:06

@lupilka.cz Ano vydají hlavně když souhlasí jméno a příjmení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný