Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím maminky a hospodyňky o pomoc,pri nalievaní aviváže sa mi vyliala aj na prádlo aj po vypraní ostali na tričkách fľaky,oprala som tričká znova ale fľaky nezmizli-neporadí mi niekto ako sa fľakov zbaviť?Vopred všetkým ďakujem
Můžu se zeptat s jaké aviváže?? Taky se mi to stalo u Lenoru.
pavluskaca píše:
Můžu se zeptat s jaké aviváže?? Taky se mi to stalo u Lenoru.
Od silanu a som z toho dosť nešťastná lebo sú to manelove obľúbené tričká-čo si robila s tými škvrnami?
SIlan? Ja pouzivam jedine silan-nastesti se mi to nikdy nestalo.
Ale pouzivam sensitive- bilej
Myslim, ze to pryc nepujde, zkusit slunicko- pokud jsou trika svetle
Mě se tohle taky stalo , blbla mi pračka a měly sme flekatý úplně všechno, tenkrát mi na to pomohly takový čístící tablety do pračky stály asi 30 korun + jsem to vyprala v montéráčkovi …
Holky mě se to stalo dneska!Tak už vím z čeho to máme
Zrovna na bundě prcka, bunda nová a suprovní a je na ní velikánskej flek a jsem si jistá, že tam před praním nebyl.. Používám Silan ![]()
tak neviem-mám kúpiť ten monteráčik-to je normálne v drogérii
Mně fleky od aviváže nepustily dodnes a to jsem zkoušela všechno. Jedna várka bodýček je s modrejma flekama už napořád…
lenka3316 píše:
tak neviem-mám kúpiť ten monteráčik-to je normálne v drogérii
ano to se prodává normálně v drogérce, je to prášek určený na dost velké skvrny a znečištění , jako jsou oleje a takové věci …
jen nevím jestli je vhodné v něm vyprat dětské oblečení,mě se to stalo v době kdy jsme ještě neměly prcka ![]()
a ještě co bych asi doporučila hodit do pračky dávku soli ta aviváž může někde zůstat v bubnu a může ti dál v pračce dělat neplechu a tou solí by se to mělo vyčistit, to je sůl také určená na pračky ale není drahá, optej se v drogérce ![]()
Držím palečky ať se skvrn zbavíš ![]()
Tak som sa v piatok vybrala do DMdrogérie - stála som bezradne u všemožných prípravkov na pranie až sa ma ujala taká ukecaná predavačka a radila mi skúsiť Denkmit tekuté žlčové mydlo-tým potrieť pred praním fľak, a potom k prášku nasypať Denkmit soľ na pranie - moc som tomu neverila-ale práve som sa vrátila z balkóna kde sa mi prádlo suší-hurrráááá fľaky tam nie sú-sa divím lebo predtým som na to dávala vanish a nezabral,tak sa teším
Ano máte pravdu byl to silan. Už jsem si nepamatovala. Mě to zničilo plno oblečení.
Ahoj baby, hlavne Lenka3316. Ja som mala tiež strašné fľaky na oblečení a zistila som, že to bola aviváž. Pridala som moc Silanu. Skúsila som všetko možné, aby sa to odmastilo. Nič. Vďaka Lenka, v DM som kúpila Denk mit žlčové mydlo a pridala do prania Denk mit soľ a fľaky na prvý krát zmizli - komplet zo všetkého /aj tie najväčšie/. Ďakujem a baby opatrne z avivážou.
Lenka3316, chcela som sa spýtať ešte na aviváž do žehličky Denk mit. Nemáš s tým skúsenosť. Kúpila som ju, že ju skúsim použiť namiesto aviváže do práčky, ale našla som náhodne negatívnu skúsenosť s fľakmi aj po aviváži do žehličky. Neporadíte?