Postup kariéry

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.2.15 08:18

Postup Kariéry

Dobrý den chci se zeptat jsem na UP už pár let, syn už má 6 let a já si zatím našla brigádu, ale zaujala mě nabídka něčeho jiného, ale zatím se v tom moc nevyznám.
Ale slyšela jsem, že pracák nějak přidává částku na otevření příklad salonu kadeřnictví nebo tak něco,,, Kamarádka mi právě říkala, že jedna její známá zatím nevím víc info, si otevírá salon po kurzu jí pomohl pracák, Tak se chci zeptat nevíte o tom někdo? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
3.2.15 08:21

Kurz na kadernici? To tezko, ani vyucena kadernice nemuze pracovat hned sama na sebe, musi mit nekoho, kdo se za ni zaruci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.15 08:30

@jessikka no prý ten pracák dává do začátku částk ukterou do roka musíš splatit

• Citovat
  • Upravit
21895
3.2.15 08:39

Jezisi tak se zeptej na pracaku nebo si tam zavolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
3.2.15 08:42

Existují různé programy na podporu zaměstnání a podnikání, resp. zahájení živnosti. Ty, které probíhají přes úřady práce jsou mi, bohužel, velkou neznámou, z pohledu běžného občana nejsou dostatečně transparentní. Může, ale také nemusí, nějaký takový program na úřadu práce právě probíhat. Navíc jsem se střetla s protekcionismem, takže dostat se ke kýženým informacím nebo zdrojům, může být tvrdý oříšek nejsi-li známá někoho.

Druhou cestou jsou soukromé subjekty, které se živí tím, že čerpají unijní dotace a vymýšlí rovněž různé programy na podporu zaměstnanosti a zahájení živnosti. Zkus se po nich ve tvém regionu poohlédnout. Nemusí mít zrovna program pro tebe, ale aspoň budeš o nich vědět a oni o tobě a časem se třeba něco naskytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
3.2.15 08:44

Jo a určitě se v případě úřadu práce ptej na krajské pobočce. Mají více informací a jsou méně zatížení protekcionismem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.15 08:44

@LadyLada kde to teda najdu,? Nebo spíš ty lidi přes UP tedy ne jo? to nejsou oni?

• Citovat
  • Upravit
4624
3.2.15 08:50
@Anonymní píše:
@LadyLada kde to teda najdu,? Nebo spíš ty lidi přes UP tedy ne jo? to nejsou oni?

Hledej všude možně. Začala bych tím úřadem práce, řekla bych, že o těchto soukromých subjektech ví. Pak hledej na netu organizace typu personálních agentur, firmy čerpající dotace na rozvoj lidských zrodů - prostě musíš hledat a ptát se, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
3.2.15 09:02

@jessikka 8o 8o fakt jo?? To sem vůbec netušila že čerstvě vyučená kadeřnice nesmí dělat sama na sebe, ona to je vázaná živnost??? Jako vím o pohostinství, ale že i kadeřnice, tos mi otevřela zase obzory :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.15 09:16

@medunka23 No já se v tom nevyznám, ale dělat sama na sebe můžeš myslím, ale pokud si chceš otevřít vlastní studium, tak je potřeba ne živnost?, to nevím :D kruci :D

• Citovat
  • Upravit
20518
3.2.15 09:33

Čas od času se úřady práce mohou chopit programů dotovaných z Evropské unie podporujících zaměstnanost. A jejich obsah je různý. Může být, že tvoje kamarádka se objevila v čase, kdy jí asi poskytli nějakou půjčku nebo snad i dotaci na otevření salonu.

Běžně za uritých podmínek si můžeš udělat rekvalifikaci a využít služeb poradce na úp, který by měl psokytnout rady, jak podnikání rozjet.

Mimochodem, tyhle "akce " nepořádá jen úp, chytají se toho i různé neziskovky, občanská sdružení, mateřský centra a ty pak pořádají rávě různé semináře podporující návrat matek do práce nebo jejich podnikání. Já se jednoho zúčastnila, zaplatili mi rekvalifikaci (velmi štědře) a pokud bych chtěla dále podnikat, pomohli by mi radou - měla jsem k dispozici člověka. Ale rozhodně by mi nezafinancovali dílnu a obchod, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
3.2.15 09:33
@Anonymní píše:
@medunka23 No já se v tom nevyznám, ale dělat sama na sebe můžeš myslím, ale pokud si chceš otevřít vlastní studium, tak je potřeba ne živnost?, to nevím :D kruci :D
živnosťák potřebuješ i když budeš dělat sama na sebe, do salonů většinou chodí ty holky kde si zaplatí pronájem křesla, ale nejsou zaměstnanci, platí to majiteli salonu, ale jestli to je jako třeba v pohostinství kdy bez školy musíš mít 10let praxe, nebo mít toho supervizora který se za tebe zaručí, to nevím
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.15 09:40

@Emilie aha takže mam na internetu vyhledat nějákou organizaci jo?

• Citovat
  • Upravit
20518
3.2.15 09:43
@Anonymní píše:
@Emilie aha takže mam na internetu vyhledat nějákou organizaci jo?

Hledej projekt v tvé lokalitě. Něco takového : http://www.impakt.cz/…rojekty.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
3.2.15 09:49

@medunka23 jojo, vazana. Bud musi u nejake delat pod dozorem nebo i sama, ale nejaka se za ni musi zarucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat