Daně a ukončený pracovní poměr
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
dane a ukonceny prac. pomer
Ted se hodne resi dane a ja ted nevim, zda mam nejak komunikovat s byvalym zamestnavatelem. Minuly rok sem pracovala jen do konce zari. V kvetnu sem otehotne a casto mi bylo zle, smlouvu mi meprodlouzili ale od konce smlouvy sem az do matersky byla na neschopence. Jeste sem neporodila. Vubec se v danich nevyznam. Zajima me zda to mam nejak resit nebo se ex zamedtnavatel nejak ozve sam? Predem dekuji za info
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@BersiEn proc by se mel ozyvat? On Ti pri ukonceni prac. pomeru dal potvrzeni o zdanitelnych prijmech a ty si proste rocni zuctovani dane podas na financak sama. ex zamestnavatel s Tvym zuctovanim nic nema.. Takze si projdi papiry a nech si to od nejake ucetni spocitat, pokud uz mas vsechny papiry od uveru, penzijka atd.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jeste jendou budu otravovat. Ja toiz nevim, jak si ty papiry udelat, vzdy je za mne dal zamestnavatel. Ted nevim co budu za papiry vse potrebovat. To pak budu muset sama vyhledat nejakou ucetni? A c za ty papiry budu potrebovat? Uvery, pujcky, hypoteky, nic takoveho nemam. Potvrzeni o zivotnim pojisteni mi doslo, a kdyz mi skoncila prac. smlouva, doslo mi opd nich jen potvrzeni zamestnavatele pro ucely posouzeni naroku na podporu v nezamestnanosti a druhy papir zapoctovy list. Tod od nich po ukonceni prace vse. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to byl tvůj poslední zaměstnavatel v roce, pak jej můžeš do 15.2. požádat o roční zúčtování. Případně si od něj vyžádej potvrzení o příjmu za 2014 a buď si přiznání zkusíš vyplnit sama nebo si najdeš nějakou účetní a nebo Ti s tím tady pomůžeme
A nebo pokud jsi měla podepsáno v zaměstnání prohlášení, nemusíš dělat vůbec nic a nechat to tak. Ale pokud Ti byla sražena nějaká záloha na daň, teoreticky by mohla být vrácena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byl to muj posledni zamestnavatel. a pul roku sem byla na neschopence. Musim mit i od OSSZ potvrzeni kolik mi davali za nemicenske davky? A materskou za leden co mi jeste neprisla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit