Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nikdy. Při prodeji i koupi jsme podepsali smlouvy, peníze byly u notáře. Realitak vyřídil vklady do katastru, ve chvíli, kdy jsme se objevili jako vlastníci, převedl peníze prodávajícímu. A naopak.
Tak nekalé to zrovna být nemusí, ale dost si ulehčil práci, hodil na tebe poplatek na katastru a ještě má chybu ve smlouvě ![]()
Kam ty peníze půjdou? Na úschovní účet?
Taky bych to raději řešila notářskou úschovou + nechat smlouvu zkontrolovat ještě u právníka.
Taky už byl v Černých ovcích podvod, ženská, která už dávno v realitce nepracovala, a vybírala peníze v hotovosti. Takže ne, nešla bych do toho.
Ahoj,
Chystám se koupit pozemek, ale celé mi to přijde trochu divné. Prodávající - zastupitel velké firmy rozprodavajici pozemky po celé rep.. Poslal mi návrh smlouvy, (ve kterém jsem našla několik chyb-opravil), dále navrhuje zaslání elektronického podpisu - platbu z mé strany - > zaslání v obálce osobně podepsanou smlouvu a návrh na vklad do kN - > zaslání obálky s kolkem na kN opět z mé strany. Alternativně pak setkání v Praze, podpis smlouvy, platbu a zápis v kN si dále řeším sama. Je to prosím standardní postup nebo jen pokus o něco nekalého. Nemám žádné zkušenosti a dočítám se na každé stránce jiné věci. Už jen ony chyby ve smlouvě by se asi neměly vůbec stát.