Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj jaký je teď postup, když je dítě nachlazené? Vzhledem k tomu, že za vše teďka může covid? Dceru bolí v krku, když to nepřejde, zítra zajdeme k Dr. Budou hned dělat testy na koronu? Případně jak dlouho trvají? Když je v úterý ten první školní den, jaká je vidina, že se zúčastní ![]()
K lékaři nechoď, ale zavolej. Testy na covid praktik určitě dělat nebude, pokud bude oprávněé podezření, tak vás na ně pošle.
Pokud máš nachlazené dítě a v zítra to bude horší, než lepší, tak s úterkem spíš nepočítej. Covid, necovid - pokud nastydla se změnou počasí, tak stejě do té školy nepatří, no.
Přesně tak, nejprve volat doktorce, nechodit, domluvit se na postupu. A do školy neposílal,, pokud ji bude v krku bolet i zítra.
Syna začalo včera taky bolet v krku a vyklubala se z toho trochu rýma, horečky neměl.
Třeba to u vás bude podobné. Ja osobně doufám, že bude do úterý fit, taky si nějak nedovedu představit, že s jakýmkoliv pšíknutím by je nepustili do školy, ale asi to tak bude. ![]()
K doktorce bych nechodila ani nevolala, pokud je to jen nachlazení. I druhé dítě mělo minulý týden bolest v krku a rýmičku, za dva dny bylo fit..
Počkej až bude dítě zdravé a pak ho normálně dej do školy. Testy na covid u bolesti v krku bych nedělala. Pokud se jedná čistě o bolest v krku a třeba k tomu teplotu tak event. k doktorovi jestli nemá angínu. Pokud si myslíš, že to je jen viroza (bolest v krku, rýma), tak pak záleží jestli potřebuješ OČR. Pokud ne, tak bych k lékaři nelezla a nechala dítě uzdravit doma. Až bude zdravé tak může normálně do kolektivu.
Dcera měla v loni v září angínu. Tenkrát byla taky bez teplot a jen ji bolelo v krku. Uvidíme zítra, OCR nepotřebuju, jedno mi končí ke konci měsíce s mladší dcerou ![]()
Dceři pravidelně dávám vitamin C a laktobacilky, předchízím tím nemoci a zatím se mně to daří
Bolest v krku ustoupila a je z toho rýma, takže do školy nejde. Já právě řeším teď ten debilni covid, jestli je u nemoci nutný dělat testy. Já to nijak neřeším, je to prostě nemoc, ale mám mladší dceru diabetika a taky mám jít do práce. A nevím, jestli se pak každý neptá, jestli nemocný rodinný příslušník nemá koronu a my nemáme být v karanténě
jak jsem psala já to nijak neřeším, jde o to jak to ma být, abych nedostala od někoho sprdunk
![]()
@lussinka píše:
Bolest v krku ustoupila a je z toho rýma, takže do školy nejde. Já právě řeším teď ten debilni covid, jestli je u nemoci nutný dělat testy. Já to nijak neřeším, je to prostě nemoc, ale mám mladší dceru diabetika a taky mám jít do práce. A nevím, jestli se pak každý neptá, jestli nemocný rodinný příslušník nemá koronu a my nemáme být v karanténějak jsem psala já to nijak neřeším, jde o to jak to ma být, abych nedostala od někoho sprdunk
![]()
pokud má rýmu test bych nedělala. Není možné testovat každého s rýmou, takové testovací kapacity nejsou. Pokud je dcera dobře kompenzovaná tak ani jako diabetik nemá moc zvýšené riziko těžkého průběhu covidu.