Postýlka a vše okolo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6043
8.4.12 18:30

Postýlka a vše okolo

Ahoj holky.
Prosím Vás o pár rad okolo postýlky pro mimčo a vše okolo.

1. Jaká postýlka je lepší s bočnicí či vyndávacími příčkami? A zkušenosti s kolečky?
  2. Mantinel do postýlky je lepší okolo celé postýlky či stačí jen k hlavičce?
  3. Nemáte některá zkušenost s komplety co se prodávají na internetu? (např. postýlka + 12dílná sada - povlečení, výplň, matrace, nebesa, mantinel atd.)
  4. Klín do postýlky - je potřeba u mimča?
  5. Monitor dechu - jaký doporučujete a kam se dává? Když bych zvolila klín do postýlky tak ten je asi pod matrací a na něj se dává monitor dechu (jestli to chápu dobře tak mezi matraci a klín)?
  6. Ozdobná moskytiéra je některá co se dá přetáhnout přes celou postýlku? (Nebesa právě vetšinou nejdou přetáhnout a jsou jen u hlavy. Tím že čekáme letňáčka očekávám v letošním horkém létě více nočního hmyzu a malé bych chtěla ochránit)
  7. Matraci máte nějakou speciální? Uvažovala jsem o kokos - molitan/či pěna - kokos
  8. Máte nějaké rady a doporučení nač si dát pozor? Či co vyžadovat?

Děkuji moc všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
8.4.12 18:36

Nebesa mám,a je to jen na prach,hned za 3 týdny jsem to prala :cert:
Matrace,kokos a pohanka
Monitor má návod :-D já mám půjčený z porodnice,asi bych nekupovala.

• Citovat
  • Upravit
7576
8.4.12 18:52

Ahoj, každý ti napíše něco jiného :D

moje zkušenost:
1. stahovací postranice je super, měla jsem jí vyndanou, matraci danou do úrovně postele a postýlku u postele přivázanou - v noci jsem jen šmátla po mimču, překulila k sobě, nakojila a pak zas překulila zpět. Výsledek? Malá umí spát ve svém od miminka a já ji měla na dohled. Když byla větší, postýlka bez postranice sloužila jako malá válenda, aby si mohla už sama slezt. Teď u malého mam postýlku u postele, postranici mam, aby tam malá nelezla, ale je stažená, takže v noci snadnější vyndavání prcka. Kolečka jsou super, doporučuju ty s brzdou.
2. mantinel jsem měla jeden, pak jsem přikupovala druhý a měla je kolem všech 3 stran postýlky - malá byla děsná cestovatelka a má to dodnes.
3. Komplety jsem nikdy nepořizovala. Pořídila jsem peřinku v menším rozměru, pasuje na to pak každé povlečení a nemusela jsem babičkám hlásit, jaký rozměr mají shánět + jsem si mohla koupit, co se mi líbilo a nepřemýšlet, zda se mi peřinka do povlaku vejde.
4. Klín potřeba není, pokud by mělo mimčo reflux, vždy ho snadno pořídíš nebo podložíš matraci jinak.
5. Monitor nemám a neměla jsem.
6. Mostkytiéru jsem neměla a nepotřebovala. Kamarádka měla mimčo letní a na vsi, komárů spousta a stejně bylo mimčo poštípané, v noci ho často vyndaváš a tak nalítaj komáři i pod moskytiéru.
7. matraci jsem hodně řešila a mám z tvrzené polyuretanové pěny, 8 nebo 10cm, v pratelném potahu. Je super, malá na ní spí do teď a matrace se ani nehla. Přírodní (pohankam, kokos) nebrat, drží se v tom hmyzáci, roztoči a plísně. A není to zrovna příjemné poležení.
8. to je indiviuální, každý máme jiné nároky a představy. Osobně jsem volila postýlky, matrace a lůžkoviny nové, s atesty a bezpečné. A teď na druhé mám závěsné koše (pověsit jdou na postýlku nebo přebalovák) a je to praktické, při koupání pověsím na přebalovák a jedu, jinak jsou na postýlce a mám po ruce vždy vše.

Užívej těhu, měj krásný porod a věz, že co nepořídíš, chybět nebude a co ano, snadno vždy dokoupíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
8.4.12 19:02

Mám pro malýho postýlku, ve které jsem spala ještě já i ségra, má 3polohy roštu a polohovací jednu bočnici, s tou takřka nehýbeme, plus vyndavací tyčky, nevím k čemu. Má 2kolečka, což je super pro manipulaci, ale zatím nebylo potřeba, stojí na svém místě už skoro rok.
Matraci mám pohanka-kokos, vybírala jsem tvrdší, podle doporučení lékařů je lepší tvrdší.
Ty zbytečnosti kolem jsou podle mě zbytečný, nemáme ani nebesa ani mantinel, malej stejně cestuje a proti hmyzu máme v okně síť. Četla jsem, že by postýlka měla umožnit proudění vzduchu, čemuž mantineli zabraňují. Takže nemáme a vidím, že kdyby byl, tak by si stejně našel cestu, jak se na tyčky natlačit :lol:
Kupovala jsem polštář i peřinku, stačila by jen peřinka, polštářek má na ozdobu za hlavou.
Monitor dechu jsme vydražili na aukru ještě v záruce a stále slouží, dává se pod matraci na rošt. Máme Nannynu a spousty planých poplachů (asi). Jsem srab a asi by nebyl potřeba, malej se narodil velkej a silnej, ale říkám si, že nikdy nevím… :nevim:
Na začátek jsem měla polohovací válečky, ale byla to pro nás zbytečnost. Klín nemáme, podkládám knížkama :mrgreen:
Doporučuju nekupovat peřinku v Ikea, protože má extra divnej rozměr, povlečení se dá koupit jen v Ikea(nebo na zakázku nechat ušít) a maj to tak křivě šitý, že je to nevyžehlitelný :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Dostali jsme darem kolotoč, tak byl využíván jen chvíli a chůvičky, které mají malé světýlko, tak ty jsou v permanenci furt i v 2kk :palec:
Pod prostěradlem máme nepromokavý povlak, což jsem už mnohokrát ocenila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
8.4.12 19:02

Jaká postýlka je lepší s bočnicí či vyndávacími příčkami? A zkušenosti s kolečky?

Kolečka nemáme a nepotřebovala jsem je nikdy k ničemu. Vyndávací příčky nemáme. Když byl kluk větší a začal přelézat, bočnici jsme dali až dolů, aby si neublížil a snadněji přelezl.

Mantinel do postýlky je lepší okolo celé postýlky či stačí jen k hlavičce?
Nemáte některá zkušenost s komplety co se prodávají na internetu? (např. postýlka + 12dílná sada – povlečení, výplň, matrace, nebesa, mantinel atd.)

Mantinely jsem měla dva, jako že na střídačku a dávala oba najednou. Za a na něj nešla tolik zima a za b se točit po celé postýlce, tak byl třeba i kvůli neobouchání se :-) Žádný tak velký set jsem nekupovala. Jen mantinel a povlečení

Klín do postýlky – je potřeba u mimča?
No hodí se i když má dítě rýmu či kašel, ublinkává. Ale dá se postýlka vypodložit i něčím jiným. Cihlama, knížkama, čímkoliv ;)

Monitor dechu – jaký doporučujete a kam se dává? Když bych zvolila klín do postýlky tak ten je asi pod matrací a na něj se dává monitor dechu (jestli to chápu dobře tak mezi matraci a klín)?
Neměli jsme a nebudeme mít

Ozdobná moskytiéra je některá co se dá přetáhnout přes celou postýlku? (Nebesa právě vetšinou nejdou přetáhnout a jsou jen u hlavy. Tím že čekáme letňáčka očekávám v letošním horkém létě více nočního hmyzu a malé bych chtěla ochránit)
Neměla jsem ani jedno. Nebesa mi přijde jako zbytečný lapač prachu a práce a starosti navíc ;)

Matraci máte nějakou speciální? Uvažovala jsem o kokos – molitan/či pěna – kokos
máme molitan kokos

Máte nějaké rady a doporučení nač si dát pozor? Či co vyžadovat?
Já bych si dala pozor na dostatečné mezery mezi tyčkami, máme docela blízko u sebe a někdy se už šprajcne, nejde mu samotnýmu vyndat noha :roll:
Jinak si kup co se ti líbí a na co máš finance :lol: -

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
8.4.12 19:43

Prosím Vás o pár rad okolo postýlky pro mimčo a vše okolo.
1. neumím poradit, u obou mám stahovací postranici, jedna má 2 kolečka, jedna nemá žádná, obě stojí na místě (jedna dole v obýváku, druhá nahoře v ložnici)
2. Mantinel mám jen u hlavičky, oba jsem dostala, nekupovala jsem, prcek ho umí nazvednout a nastěhovat si hlavu za něj, pak neumí zpátky
3. Nemám zkušenost, kupovala jsem akorát jedno povlečení
4. Klín nemám, ale dítko není blicí
5. Monitor dechu jsem nechtěla, ale pediatr mě při každé prevenci tak strašil, že jsem ve třech měsících vyměkla a koupila, mám BabysenseII. Má dvě desky, takže jednu máme u našich a převážíme si jen krabičku. Mám ho na roštu.
6. Ozdobnou moskytiéru nemám, kdyby byla potřeba vytáhnu starší záclonu :-)
7. Matraci máme kokosovou
8. nic mě nenapadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.4.12 20:32

Ja mela postylku podedenou, takze jsem si nemohla moc vybirat a co me opravdu chybelo byly:

1. vytahovaci bocnice, kdyz je postylka nahore, tak to tolik nevadi, ale u vetsiho mimca a poloze dole jsem se musela dost sklanet dolu. Vytahovaci sprusle jsem mela akorat u ohradky, je to dobre, kdyz chces aby tam dite lezlo samo, ale to uz jsou pak celkove sprusle zbytecne, jinou vyhodu v nich nevidim.

kolecka vyuzijes, jestli je postylka mensi a myslis, ze by si s ni cestovala treba do druhe mistnosti, jinak v nich taky moc smysl nevidim.

2)ja mela jen u hlavicky, postylku mam i velkou, dcera sice cestovala, ale nikdy mi nechybel vetsi

1. podle me je to zbytecne, neco treba vubec nevyuzijes, ja mela treba malou perinu, ale asi bychom se obesly bez ni, dcera pod ni sice spala, alee vic se odkopavala, nez aby byla pod ni, jakmile ma dospelackou perinu, tak pod ni spi vic, predtim jsem mela zavinovacku a pytel, ten jsem musela kupovat ve vice velikostech.
  1. nemela jsem
  2. nemela jsem
  1. taky jsem nemela
  1. matraci mame molitanovou, ale nejak jsem to neresila. Na ni jeste takovou ochranou podlozku, ale ne tu proticuraci, takovou praci latkovou z Ikei, zacyhti aspon to nejnutnejsi.
  1. mit dostatek prosteradel, me kolikrat chybelo, hodi se ti taky hraci kolotoc. Jinak je treba davat pozor na bezpecnost postylky, ale to by ty bezne prodavane mely mit vsechny, nekde jsem mela sikovny odkaz, ale asi ho uz nenajdu. bylo tam jak maji byt sprusle od sebe a tak.....zkus juknout na maminkam.cz, tam to mozna bylo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
9.4.12 09:24

Jaká postýlka je lepší s bočnicí či vyndávacími příčkami? - My máme s posuvnou matrací, takže neposoudím. Ale co vím od známých, co mají děti, tak většinou si chválí spíš vyndávací příčky.

A zkušenosti s kolečky? - Kolečka máme, zatím jsme použili jednou, když jsme postýlku stěhovali z ložnice do obýváku. Takže za mě zbytečnost.

Nemáte některá zkušenost s komplety co se prodávají na internetu? (např. postýlka + 12dílná sada – povlečení, výplň, matrace, nebesa, mantinel atd.)
Klín do postýlky – je potřeba u mimča? - Dala bych raději kolem celé postýlky, děti rády strkají nožičky mezi šprušle.

Monitor dechu – jaký doporučujete a kam se dává? Když bych zvolila klín do postýlky tak ten je asi pod matrací a na něj se dává monitor dechu (jestli to chápu dobře tak mezi matraci a klín)? My měli zhruba v prostředku postýlky desku. Značku nevím, půjčili jsme si ho přímo v porodnici při odchodu.

Ozdobná moskytiéra je některá co se dá přetáhnout přes celou postýlku? (Nebesa právě vetšinou nejdou přetáhnout a jsou jen u hlavy. Tím že čekáme letňáčka očekávám v letošním horkém létě více nočního hmyzu a malé bych chtěla ochránit) - Já bych to asi neřešila, spíš bych koupila takové to do zásuvky, jak vložíš papírek, co vydává hmyzodpuzující pach. Nebo prostě něco na ten způsob. K mimču budeš stejně chodit, odkrývat plentu, abys na něj viděla atd.

Matraci máte nějakou speciální? Uvažovala jsem o kokos – molitan/či pěna – kokos
Máte nějaké rady a doporučení nač si dát pozor? Či co vyžadovat? - Zatím máme obyčejný molitan, časem se uvidí, co koupíme. Pak nejspíš rozhodne cena nebo pohledám diskuze na netu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
9.4.12 18:55

Ahoj holky,
mockrát děkuji za rady :srdce:
Alespoň jsem si to trošku utřídila. Jinak postýlka s bočnicí je fajn, ale přijde mi, že se dá sundat jen o kousililínek :(
Opravdu moc a moc děkuji za rady a přeji všem hezký Velikonoční večer :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
9.4.12 23:01
@rejžička píše:
Jaká postýlka je lepší s bočnicí či vyndávacími příčkami? - My máme s posuvnou matrací, takže neposoudím. Ale co vím od známých, co mají děti, tak většinou si chválí spíš vyndávací příčky.

A zkušenosti s kolečky? - Kolečka máme, zatím jsme použili jednou, když jsme postýlku stěhovali z ložnice do obýváku. Takže za mě zbytečnost.

Klín do postýlky – je potřeba u mimča? - Dala bych raději kolem celé postýlky, děti rády strkají nožičky mezi šprušle.

Monitor dechu – jaký doporučujete a kam se dává? Když bych zvolila klín do postýlky tak ten je asi pod matrací a na něj se dává monitor dechu (jestli to chápu dobře tak mezi matraci a klín)? My měli zhruba v prostředku postýlky desku. Značku nevím, půjčili jsme si ho přímo v porodnici při odchodu.

Ozdobná moskytiéra je některá co se dá přetáhnout přes celou postýlku? (Nebesa právě vetšinou nejdou přetáhnout a jsou jen u hlavy. Tím že čekáme letňáčka očekávám v letošním horkém létě více nočního hmyzu a malé bych chtěla ochránit) - Já bych to asi neřešila, spíš bych koupila takové to do zásuvky, jak vložíš papírek, co vydává hmyzodpuzující pach. Nebo prostě něco na ten způsob. K mimču budeš stejně chodit, odkrývat plentu, abys na něj viděla atd.

Máte nějaké rady a doporučení nač si dát pozor? Či co vyžadovat? - Zatím máme obyčejný molitan, časem se uvidí, co koupíme. Pak nejspíš rozhodne cena nebo pohledám diskuze na netu. ;)

do toho bych nesla, je v tom nejaka chemie a ta neni moc k mimcu vhodna, ani nektere etericke oleje nejsou vhodne, pozor na to, miminko ma hodne citlivy cuch. To radsi sit do oken.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
9.4.12 23:13

@suik
Když u nás síť do oken nejde :(
Máme totiž takové divné okna vyklápěcí v polovině, že půl jde do bytu a půl ven… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí