Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
ahoj holky, chci se zeptat, koupila jsem si do postýlky polštářek a peřinku pro naše zatím nenarozené miminko, ale dle mých kamarádek miminko spí do roka bez polštářku. Chci se zeptat, zda vy jste si taky toto pořídily nebo ne … Jsem z toho taková na rozpacích, a budu ráda za vaše připomínky…
Malýmu je 1,5r a stále polštářek nemá, dokud ho nebude potřebovat, tak mu ho nedám, nejzdravější je spaní bez polštáře.
Nicméně ho doma máme, zatím je schovanej. Peřinku má od cca od 5m, do té doby spal v menší postýlce ve spacím pytli.
děkuji, spací pytel mám taky, ale je asi lepší bez polštářku… Kupovala jsem to jako „celek“ s mantinelem a teď právě řeším co a jak ![]()
Luci také jsem polštářky koupila,ale jak píše gladys také jim ho nedám(dvojčátka) až později prý to není dobré kvůli vyvíjející se páteři nebo tak nějak.Mám nachystané spací pytle a peřinku jen tak bokem prý ji stejně odkopávají pytel je nej ![]()
Příspěvek upraven 15.10.10 v 09:36
Ahojky Luci,
v chytré knížce co mám doma se opravdu píše, že malá miminka nemají spát na polštářku, tak to také budu rešit kvalitní matrací a spacím pytlem. Pokud už máš peřinky, tak si je schovej, jejich čas určitě přijde neboj, zatímco my budeme shánět ty už budeš mít
![]()
holky, díky moc za vaše informace
, já občas kupuji zbytečné věci (naše první miminko) a chci to mít jako z alabastru, ale pak zjišťuji, že jsem měla stát nohama na zemi ![]()
Luci nejsi sama, já už v 7tt nakupovala haderky klučičí i holčičí no a dnes vím že čekám dva chlapečky a všechno růžový mi tam teď leží prostě blázen ![]()
Soupravu polštář+peřinka taky se chystám koupit, ale použiju později nebo zatím jenom peřinku. Spíš ze začátku rychlozavinovačku. Polštář až bude potřeba. Nedoporučuje se kvůli páteři a možnému zadušení - zachumlání do něj.
Určitě bych koupila jako sadu peřinu a polštář. Ano, říká se,ž e min. do roka by děti polštář mít neměly.
Kačenka mi v noci pořád cestovala, odkopávala se a dělala vše pro to, aby měla hlavu položenou na peřině, tak jsem polštářek dala v 7 měs a je klid.
Podotýkám, že polštář co mám je stejně vysoký i plněný jako peřina z dutého vlákna… nic naducaného a aspoň s e neodkopává a nestěhuje.
Polštářek bych nedávala.Matyášek měl polštář až od 2 let 3 měsícu.Ničí se záda a uplně zbytečně.Miminko nepotřebuje mít skroucené záda a hlavičku ve výšce
.Když je potřeba polohovat třeba u kašle tak sem podkládala celou postýlku takže přesto byl rovně ![]()
Polštářek je součástí snad každé sady povlečení s baldachýnem, co se mi líbil. Nicméně, Terezce byly dva roky a stále spí bez něj. Je to nejzdravější. Taky se pokouším zbavit se ho (kvůli krční páteři), ale jde to ztuha, takže Terezce ho nedávám a ani se k tomu nechystám. Možná jsem divná, ale vím, jak mě dokáže ze špatně naducaného polštáře bolet krční páteř a pak i hlava a následuje migréna a už to jede. Takže já hlasuju pro nevyndavání polštářku vůbec. My ho máme dodnes ve skříni, kdyby byla rýma nebo něco podobnýho.
Ahoj taky máme polštářek, ale je tak placatej jako když tam neni vůbec nic, má ho na mazlení (rád se mazlí i s peřinou a plínou) a většinou stejně spí na břichu s peřinou pod sebou. Nevydrží 5 minut přikrytý a to spí ještě v pytli, protože by jinak prochladl.
Malá má 3 měsíce a už zhruba měsíc spí pod peřinou dětskou. Polštářek určitě do roku používat nebudu.
Ahoj,
polštářek máme ve skříni, jelikož máme v postýlce klín kvůli ublinkávání, takže jej dám později, ale plánuji taky až okolo 1 roku.
urcite bych polstarek nedavala..Mala ma 2 roky a 4 mesice a sice ma v postylce tak 2 mesice polstarek,ktery ma tak 1cm vysku,ale stejne na nem nespi.
A u maleho miminka to absolutne neni vhodne.
Kdyz je mala napriklad nemocna,tak stejne jako Kamca podkladam cely rost,at to ma rovnomerne.