Postýlka s válendovou bočnici?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
286
2.5.13 12:09

postýlka - poraďte

Zdravím! Chystám se pořídit novou postýlku při příležitosti rekonstrukce dětského pokoje. Máme postýlku pouze se stahovací bočnicí. Můj dotaz na Vás se zkušenostmi zní:

1. Je lepší postýlka, která už má u sebe i válendovou bočnici, aby dítě až bude dítě větší mělo nějakou zábranu před vypadnutím nebo postýlka, která má tři příčky k vyjmutí?
  2. Od kdy Vaše dítě spalo v posteli místo postýlky (s bočnicí nebo bez?) nebo mohlo z postýlky vylézt tím otvorem (díky vyndaným příčkám) a jak to probíhalo (moje dítě spí totiž jako tarzan, tak mám trochu obavy :mrgreen: )?

Zvažuji nákup tohoto:
http://beruskakocarky.mimishop.cz/detail.php?…

Děkuji Vám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11733
2.5.13 12:14

Tak já má postýlku se 2 vyndávacími šprušlemi a malá z ní vylézala sama kolem 13M, od 15M má už normální postel, ale je menší, jen 140cm a má zábranu, aby navypadla a spinká tam pěkně sama a ráno přijde za náma, ale v noci se pořád několikrát budí, ale to si jen sedne a knourá, takže jí stačí jen dudel nebo mlíko a spí dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
2.5.13 12:16

Ahojky, nase mala spi sama v pokojicku ve velky posteli od 15.mesicu. Zadny zabrany, nic takovyho nema ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
2.5.13 12:35

Záleží jak máš velké dítě a jak jste na tom finančně… mě totiž přijde úplně zbytečné kupovat ty menší - rádoby dětské postele a pak kupovat normální postel… moje děti spaly rovnou na velké posteli a bez zábran, párkrát spadly, ale to jen výjmečně, naučí se to rychle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
2.5.13 12:36

@Sandyynkaa Ahoj, tak moje první dítě spalo v postýlce až do 6 let a druhému jsou 4 a zatím neplánujeme změnu. Ještě mám třetí dítě, bude mít rok a spí v té cestovní, protože protahovala nožičky těma šprušličkama a pak je nemohla vytáhnout.
Máme ty vyndavací šprušle a v pohodě si vyleze ven i dovnitř.
Ta postýlka co máte vybranou je moc pěkná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
2.5.13 13:43

Moc děkuji za Vaše příspěvky. To jsou moc šikovné holčičky! Synovi je 17m a zatím si nedokážu představit, že by spal na normální posteli (při jeho nočních kreacích :mrgreen: ) Zatím počítáme s postýlkou a pak raději nějakou tu zábranu. @Peťa77 a byla to klasická postýlka 120×60 nebo ta větší 140×70, že se tam vešla do 6ti let? A měla jen vyndané ty příčky a spala tam do 6ti let? To mě moc zajímá, je to pro mě nápomocné :lol: Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
2.5.13 14:05

@Sandyynkaa ano, klasická postýlka 120×60 s vyndavacíma šprušličkama. Vlezla tam v pohodě tak do těch pěti a půl let. Pak už to bylo tak tak, jenže jsme řešili stěhování, tak to ani jinak nešlo.
Moje děti měli ve třech letech kolem 97 cm. A je to taková obvyklá výška tříletých dětí plus mínus nějaký cenťák. A když vezmeš, že postýlka je 120, tak úplně v pohodě.
Teď kluk tam je zatím v pohodě a myslím, že do těch pěti taky v pohodě využije.
Ještě musím napsat, že malý jednu dobu chtěl spát na velké postely. Nějakou dobu i spal, ale nakonec si zase vyžádal postýlku. Myslím, že se v ní cítí tak bezpečně.
Můj názor je takový, že pro děti do těch 4 let je postýlka vhodnější jak velká postel, určitě se v ní cítí líp a bezpečněji.
Pokud má Tvůj chlapeček teprve 17 měsíců, tak klidně ještě postýlku pořiď. To určitě využije. Je to samozřejmě jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
2.5.13 14:25

@Sandyynkaa Jak pises o tech kreacich, tak nase prdola kdyz spala v postylce, tak to spala taky vselijak, to byly kreace :mrgreen: Ale ve velky spi vzorne bez problemu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
2.5.13 15:25

@Flooa Tak třeba čím bude větší, tak bude spinkat klidněji :lol: @Peťa77 To je fajn, já určitě postýlku pořídím, teď už jen vyřešit to dilema, jestli je pro větší dítě lepší ta s bočnicí nebo vyndat příčky. Přeci jen to stojí nějaký peníz, tak abych to fakt vybrala dobře :lol: A ještě jednou všem děkuju za info :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená sovička
2.5.13 19:43

My prcka asi v roce a půl z postýlky přesunuli na velikou matraci na zemi. Je to docela praktické. Taky má divoké spaní a k tomu čas od času noční děsy, takže veliká postel nepřipadala v úvahu. Ale když je nemocný, nebo třeba zase řve ze spaní, tak si k němu někdo jdeme lehnout. Ta jeho matrace je jedenapůl lůžko, takže se tam s ním pár nocí takhle dá strávit. Teď máme druhé mimčo. Zvažovali jsme i variantu, že jeden z nich bude v cestovní postýlce, ale rozseklo se to právě, když onemocněl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510