Postýlky pro miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
77
10.6.15 15:55

Postýlky pro miminko

Ahoj,
ráda bych ve zdejším bazaru vybrala postýlku pro miminko. Poradíte, čeho se držet, případně čemu se při výběru vyhnout?

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
brko
10.6.15 16:06

Ahoj, urcite chtej s odendavaci bocnici a z masivu. jinak te nevhci strasit, ale my postylku vubec nepouzili :D @hanuliatko

• Citovat
  • Upravit
2852
10.6.15 16:06

Záleží co preferujete a kolik máte místa. Klasické dřevěné mají 2 rozměry 60×120cm a 70×140cm- tím se řídí i rozměr matrace a prostěradel. já kupovala se stahovacím bokem, někdo dává přednost vyjímatelným příčkám. Nejlépe je koupit s polohovatelným roštem. K většině lze dokoupit kolečka- my třeba používáme k převezení do jiné místnosti. Někdo kupuje kolébku a později vymění za postýku klasickou dětskou nebo za ikeáckou malo postel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
10.6.15 16:21

@hanuliatko ze začátku je perfektní košík..mě fakt nejvíc překáží u postýlky ty vyndavací tyče (postýlku nemám stahovací, nemyslím si, že by to bylo potřeba, ale mám tam 4 tyče, které se dají jakoby vyndat…malá se to velmi rychle naučila a řekla bych že je to celkem nebezpečné- tou stranou to teď musíme mít ke stěně) jo rošt na 3 polohy by měl být samozřejmostí

• Citovat
  • Upravit
33018
10.6.15 17:36

@hanuliatko Alespoň dvě výšky nastavitelnosti roštu a stahovací bočnice, rozměr 120×60, dobrá je se šuplíkem. A možnost vyměnit plnou bočnici za bočnici s výlezem (ne vyndavací tyče, ale vyloženě extra bočnici s dírou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
10.6.15 17:38

@Svistice já pořád nechápu, k čemu je ten výlez dobrý :think: když už je dítě na tolik šikovné, lupnu ho do normál dětské postele ne? :nevim: mmch stahování postýlky bych taky nevyužila :think:

• Citovat
  • Upravit
33018
10.6.15 17:44

@verulicek Malý by mi z velké postele zdrhal (tomu volnému prostoru by prostěneodolal) a za druhé v ní nemůže spát, protože v noci šíleně cestuje a slítnul by (měsíc zpět vypadnul i z nezapnuté cestovní postýlky), nějáká „zábrana“ z ikei by ho fakt nezachránila. Takže spí ve svém pokojíčku v postýlce s výlezem.
Já jsem malá, taže si ráda stáhnu bočnici, pokud dávám do postýlky již větší, navíc třeba spící, dítě (jinak by tam taky mohlo žuchnout jak pytel brambor, bez stažení nedošáhnu na matraci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.6.15 17:48

@verulicek Tak třeba moje dítě se hodně mlelo a bylo celkem malý, takže bočnice se dvěma uříznutýma šprušlema (museli jsme fakt s pilkou) byla rozhodně bezpečnější než postel se zábranou, nebo riziko, že bude přelézat, když bude chtít ven.

Stahování je potřeba, když už máš dítě dole (aby nevylézalo) a musíš se pro něj nahýbat (nemáš bočnici narvanou v žaludku nebo pod krkem). A teda neumím si představit, co to bylo za patent, u těch vyndavacích šprušlí - kamarádka je měla, malá je HODNĚ vynalézavá, a nikdy to nevyndala…

Já zase absolutně nechápu, k čemu je koš :mrgreen: My jsme měli kolébku, a ta byla super, v ní jsme uspávali - uhoupávali (a malá tam byla dost dlouho, asi do 8m, kdy byla ochotná ležet a nevyskakovat). K čemu je koš, to fakt nevím.

Jinak kolečka jsme měli na obojím (na kolébce origoš, na postýlce přidělané), a bylo to super - i třeba kvůli úklidu… odvezu postel, pohodlně vysaju/vytřu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.6.15 17:49

@Svistice Já echt malá nejsem, a taky jsem hodně užila, že si můžu dát bočnici dolů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
10.6.15 18:15
@Slečna Ferka píše:
@Svistice Já echt malá nejsem, a taky jsem hodně užila, že si můžu dát bočnici dolů :D

Že jo. Nebo když halzlík nechce z postele a rozplácne se tam jak široký tak dlouhý a předstírá splinutí s matrací.
Ale mluvím o „klasické postýlce“. Ne těch designových minipostýlkách, ze kterých je sotva stojící dítě schopné samo vylézt. Tam samozřejmě stahování postrádá smysl.
Dlouho jsem nechápala jednu diskutující, která řešila, jak jí sotva roční dítě utíká z postýlky, naši nepřeleze ani dvouleťák. Došlo mi to v okamžiku, kdy jsem shlédla moderní postýlky na veletrhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
10.6.15 18:23

@Svistice @Slečna Ferka tak to mě nenapadlo..já mám výšku vpohodě tak mě to nenutí ke krkolomným pozicím a dítě volně pobíhající taky nemám, nicméně spí v pokojíku a beztak kdyby si i vylezla, tak si neotevře dveře :think: jinak @Slečna Ferka koš je totéž jako kolébka, jen v něm není dítě tak dlouho..prostě por prcka když ještě není třeba postýlka a chceš ho mít blízko postele (ne v posteli) a houpat nechceš - jsme v bytě a dělalo by to hluk..takže koš (na stojanu) je prostě jen na odklad novorozenců, kteří se ještě neumí otáčet za účelem zkrýácení cesty maminy k postýlce při kojení :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
11565
10.6.15 20:19

@verulicek HLUK? Kolébka? Nerozumím… Naše kolébka teda nedělala prakticky žádný zvuk (když byla namazaná), a třeba přes den, kdy jsou všichni vzhůru a nechtěla jsem uhoupávat, to je neocenitelná věc - podle mě je to lepší než koš, i když nechceš houpat, protože to stojí stejně a má to ještě funkci navíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.9.16 11:03

dětská postýlka("kolébka") s možností připojit k posteli

My jsme měli první půlrok postýlku, která se dala připojit k posteli a sundat boční stěna, takže třeba v noci na kojení to bylo ideální.

Navíc byla polohovací, takže nejen, že šla nastavit podle výšky postele, ale také šla naklonit, takže hlavička byla výš (proti ublinkávání vleže).

edit admin - nepovolený link

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
21.9.16 12:40

Tak my máme doma postýlku z masivu bez sundavací bočnice, dvě polohy roštu, ale malý v ní spí jen občas. Vzhledem k tomu, že kojím tak je pro mě snažší když spí malý s námi :) :D ale plánujeme ho na postýlku plně zvykat od 3m, tak snad se nám to povede :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aadafial
23.6.21 13:54

postýlka

Já kupovala nedávno tuhle https://www.postylky-vybaveni.cz/…ovatelny-bok líbí se mi že jde oddělat bok a snížit dno a je to jak klasická postýlka, plus bonus šuplíky pod postýlkou na nějaké to skladování :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4