Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem! Mam delema mame v proektu novostavby mezi obyvakem a kuchyni takovou klembu 2 m širokou chtela bych tam udelat skleněnou posuvnou přičku a manžel chce dveře…mate někdo zkušenosti s posuvnou přičkou. Ja jsem to videla u kamaradky už je to davno a v zahraniči vypadalo to užasně nebylo vubec poznat že je tam nejaky pruhod ale jak to je v každodenním uživani nevim vlastně nevim ani kolik by to moglo stat a jestli stoji za to??? ![]()
Jde o to, jestli tam máte na tu příčku prostor. Myslíš tu stěnu, co se zasune jakoby do zdi? My jsme jí taky chtěli, ale právě to nejde kvůli tomu, že by neměla kam zajet, takže tam budeme mít dveře, které se dají různě otevírat…no vychází to na několik desítek tisík korun (u nás se jedná od veře zhruba 2,5×2,5m).
Např. grafosklo.cz těch firem, které se tím zabývají je fakt hodně.
No ja bych měla představu skoro na celou zeď a při otevřeni by se to slopilo jak vestavena skřiň, ja netušila že to ma byt ve zdi ![]()
U nas by se to sklapelo na jednu stranu asi na druhe maš pravdu, nemame tolik mista ![]()
Když by to nebylo ve zdi, tak by tam byla 2 (klidně i víc) křídla a jedno by se krylo s druhým, takže by ten dveřní prostor nebyl nikdy celý otevřen. Když by měl být otevřen celý, tak by se to muselo zasouvat do zdi a je otázka, jestli tam nějakou takovou budete mít. Ale jestli jste ve fázi projektu, tak se zmiňte projektantovi, ať to zkusí vymyslet…
Dnes jsem poptávala posuvnou skleněnou stěnu do otvoru 2 metry x 2,60 metrů.
Cena od VVSKLO Stylus mě doslova šokovala. Za tyto dvoukřídlé dveře chtějí 47000,–,a to nebylo v ceně madlo.Za montáž 6000,–,doprava 3000,–
Nevím kde to žijeme, nemyslím si, že se jedná o takový luxus, ale ceny tedy luxusní jsou. A to myslím co se týče všeho, schodů, kuchyní atd.