S kolika penězi hospodaříte?

232
26.10.12 07:35

s kolika penězi hospodaříte?

Ahoj, po každé výplatě nám po odečtení všech splátek, inkasa a benzinu zbude na jídlo a jiné potřeby pro 2 dospělé a jedno 16-ti měsíční dítě 4000,–.Zdá se mi to fakt málo a asi žijem na hranici chudoby. Kolik zbývá vám? A jak hospodaříte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
423
26.10.12 07:44
@mamaterka píše:
Ahoj, po každé výplatě nám po odečtení všech splátek, inkasa a benzinu zbude na jídlo a jiné potřeby pro 2 dospělé a jedno 16-ti měsíční dítě 4000,–.Zdá se mi to fakt málo a asi žijem na hranici chudoby. Kolik zbývá vám? A jak hospodaříte?

Nezlob se, ale na co máte ty splátky, když žijete na hranici chudoby? Pokud na byt, tak ok, promiň.

4000 se mi zdají hrozně málo, to nám nestačí ani na jídlo. Nám po odečtení inkasa, benzínu zbývá momentálně cca 35 000, ale část spoříme a zbytek lijeme do stavby domu. Hypo bude, až se vrátím do práce a snad nízká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
26.10.12 07:50

@Lucinka_Kla Splátkami myslím hypotéku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
26.10.12 07:51
@mamaterka píše:

4000,–Kč na jídlo na měsíc? Pro 3 lidi? Já nechávám měsíčně za jídlo pro 4 lidi tak kolem 13 - 15000,–Kč. Denně těch cca 400,–Kč za jídlo určitě utratím. A to nekupuji nějaké zbytečné věci, ale prostě jídlo, bez kterého se bohužel neobejdeme.Tak to je mi líto že máte takhle málo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
26.10.12 07:53

Otázka jaký je příjem a jaké máte výdaje. Zda splátky byly nutné a nevyhnutelné. Někdy si lidé bezhlavě napůjčují na dárky, na nákup oblečení, na televizi…přeroste jim to přes hlavu a potom opravdu žijí na hranici chudoby. Nevím, zda je to i váš případ, nebo problém je jinde.

Každopádně i kdybyste žili na hranici chudoby, ale příjem nebyl pod životním minimem, tak vám nikdo nic navíc nedá, nemáte nárok na žádné dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marlenka.x
26.10.12 07:56

4,000 je fakt malo. Jedina cesta je bud snizit vydaje, coz je nejspis asi uz nemozne, nebo zvysit prijmy, nejaky privydelek apod. Kolik mate mesicne penez, kolik je ta hypoteka a ostatni vydaje?

• Citovat
  • Upravit
232
26.10.12 07:57

@lasička1 Dotaz zněl:kolik zbává vám a jak hospodaříte s penězi. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
26.10.12 07:59

Tak to sme na tom podobně. Za hypotéku dáme přes sedum tisíc, kolem čtyř tisíc energie, něco spláchne benzín asi tak tři tisíce, pak pojistky dlší dvatisíce, dětem urazovka za pětset a mladé šestnáctileté stavebko za pětset-přece ju pak nevyhodím do života bez věna. Pak plíny a mlíko pro půlročního syna, nějaké oblečení, autosedačka jak roste. Prostě život je boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.12 07:59
@SarkaNovo píše:
4000,–Kč na jídlo na měsíc? Pro 3 lidi? Já nechávám měsíčně za jídlo pro 4 lidi tak kolem 13 - 15000,–Kč. Denně těch cca 400,–Kč za jídlo určitě utratím. A to nekupuji nějaké zbytečné věci, ale prostě jídlo, bez kterého se bohužel neobejdeme.Tak to je mi líto že máte takhle málo :(

Jsem ráda ze tento příspěvek. Na domácnost-jídlo, drogerie, komplet oblečení, boty, z toho šetřím třeba na lyžák, my si jedeme občas zalyžovat, takže permice, na tuzemskou dovolenou…si pro dva dospěláky a dvě pubertální děti na střední škole nechávám 16 tisíc. Manžel říká, že nemusím tolika šetřit, ať si klidně utratím co potřebuji, ale já mám občas i tak pocit, zda si neberu na domácnost hodně. Je pravda, že obracím opravdu každou korunu.Jsem takový šetřílek, mám radost, že peníze dokážu ušetřit.

• Citovat
  • Upravit
232
26.10.12 08:00

Hypotéka je 16000,leasink 3000,inkaso 2000.Celá moje mateřská jde na benzín a jídlo. Někdy se nám povede i 1000 ušetřit. Jediný co jsem musela omezit byli časopisy a pak nákup masa.To máme jen parkrát do týdne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marlenka.x
26.10.12 08:00

Jinak nam zbyde po zaplaceni vseho cca 17,000, takze pohoda, jsme taky tri.

• Citovat
  • Upravit
7376
26.10.12 08:03

Ahoj, my máme po odečtení hypotéky na barák a dalších věcí (energie, benzin, mobily, měsíčníky, spoření)pro 3 lidi a dvě kočky 8000 (moje rodičovská) a taky mám pocit, že se s tím prostě nedá vyjít, ale když se hodně hlídáme a nekupujeme všechno na co máme chut, hlavně do obchodu chodíme najedení a děláme si pečlivě seznam, tak i ušetříme tak 2000 měsíčně(ale to si fakt nekoupím ani deodorant :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
26.10.12 08:04

Tak u nás to není o moc lepší. Když poplatíme od nájmu až po leasing na auto, tak nám zbude něco kolem 5500,– na vše ostatní-jídlo, oblečení+ drogerie.Je to sice málo, ale nestěžuju si, vím, že návratu do práce po rodičáku se to zase zlepší. Na brigádu nechodím, chci se plně věnovat dceři-3 roky-mám 4 letou nízkou rodičovskou. Peníze pro mě nejsou na 1 místě.

• Citovat
  • Upravit
168
26.10.12 08:05

@mamaterka ahoj nechápem ako možete zo 160 eur vyžiť :-( Ved len jeden nutrilon stojí 15 eur takže na mesiac je to 60 eur. Plus kde sú plienky a strava pre vás. Veru nezávidím. Nepomohlo by keby si sa vrátila do práce? Alebo niečo skúste porobiť s tými splátkami. Nedá sa? Ak je to hypo tak to obvykle ide rozložiť na dlhšie. No držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
26.10.12 08:05

Teďka na vánoce padnou zase všechny uspory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie