Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@mamaterka píše:
@Lucinka_Kla Splátkami myslím hypotéku.
Jj, to chápu, to bydlení chcem pořešit asi všichni, musí se to ale udělat tak nějak rozumně s ohledem na výše platu, aby pak člověk neživořil
. To je těžký, no
.
Tal držím palce!
@Anonymní píše:
Na jídlo a všechny ostatní výdaje pro 4čl rodinu (školák a batole) máme 10tis na měsíc. Hypo ani auto ani žádnou půjčku nemáme, bydlíme v nájemním, takže navíc ještě platíme do cizí kapsymám deprese, vyhlídky na další 2 roky zatím lepší nejsou
před každým nákupem počítám, co vlastně nakoupím (v krámě mám mobil jako kalkulačku a radši sčítám, dřív jsem už prákrát pokladny třeba o 20ku nevyšla) a musím si dělat plány s vařením (na tom se ušetří nejvíc), oblečení od rodiny/kamarádek za hubičku nebo výměnou a nebo v sekáčích, co se nedá ošulit jsou léky, boty, výdaje na školua nenutnější drogerie, kterou ale nakupuju jen v akcích, takže se to „nějak dá“z pochopitelných důvodů Anonym Q
Nechci vůbec, ale vůbec ty depky prohlubovat, ale co je tohle za život? Jet na dvacku, na doraz… Já nevím, já bych hnala manžela, ať si najde lepší práci, nebo bych šla aspoň někam na brigádu… Nezlob se, ale tohle by mě položilo.
Raději bych to řešila.
@mamaterka píše:
Ahoj, po každé výplatě nám po odečtení všech splátek, inkasa a benzinu zbude na jídlo a jiné potřeby pro 2 dospělé a jedno 16-ti měsíční dítě 4000,–.Zdá se mi to fakt málo a asi žijem na hranici chudoby. Kolik zbývá vám? A jak hospodaříte?
ahoj jídlo drogérka jsou u nás ty 4 tis, jsme 2 dospělí a 25 měsíců syn
@Scarlett2011
samozřejmě jsem měla na mysli lidi, co jedou na doraz, když třeba žena zůstane na mateřské… nemyslela jsem rodiny s dostatečným příjmem, to bych do toho šla taky… ![]()
@Lex83 píše:
@Scarlett2011
samozřejmě jsem měla na mysli lidi, co jedou na doraz, když třeba žena zůstane na mateřské… nemyslela jsem rodiny s dostatečným příjmem, to bych do toho šla taky…
Aha, tak jsem to spatne pochopila. ![]()
To ja taky nechapu a za okolnosti, ze bychom sli s penezi od vyplaty k vyplate, bych do hypoteky nesla v zadnem pripade.
Tak tady čtu a uvědomuji si že nejsme tak špatně na tom jak jsem si hned myslela…
My už naštěsti nemame hypoteky(jen jednu malou tu ani nepočitam 1,300 za měsic) Ale teď začiname stavět barak tak že vše jde na stavbu, a žijeme na mou vyplatu takovych necelich 16000.Jsme dva dospele jedno dite i kocour. Inkaso i hypoteku plati manžel ostatni jeho penize jdou na stavbu(respektive na zaplaceni dluhu co se objevuji, nestihame to splacet), nu a s mych penez musime vyjit mesic, auto, jidlo, oblečení, škola, obědy, leky. Pokažde se vyskytne neco nečekanego tak že ještě na stvbu sem tam odeberu 2000 tisice. Jestli brat konkretně jidlo a nafta (to je u nas nejnutnejši)tak to plus minus 2000 tis na tyden.Tak my žijeme… ![]()
Vieš čo, si ma celkom motivovala zistiť koľko vlastne miniem mesačne
A vyšlo mi to tak cca -350 eur/mesačne
![]()
@Sanka píše:
A co prosim tě vařite…
hodně ze zeleniny, čočku, maso máme 3× týdně. Hlavně sezonní věci, teď žemlovku, houby na různé způsoby, bramborová jídla. Taky hodně dělám těsto na pizzu, na to dám náplň a přeložím a dám péct-to vyjde fakt levně, nejsou v tom vejce a můžeš tam dát co zrovna doma máš a je to výborný. po tom se můžeme utlouct.
@Sanka píše:
A co prosim tě vařite…
jinak malá má všechen komfort co jde:hovězí maso, kuřecí, sem tam piškotíka-to ji šmakuje. má hodně ovoce i zeleniny, jen mi s tatínkem se musíme uskromnit
@Sanka píše:
A co prosim tě vařite…
jinak malá má všechen komfort co jde:hovězí maso, kuřecí, sem tam piškotíka-to ji šmakuje. má hodně ovoce i zeleniny, jen mi s tatínkem se musíme uskromnit
Mauzik to maš dobry…Muj manžel delal ve stavebnictvi a bylo to super, ale kvuli kryzi byl pul roku doma pak sem tam brigada a pak jsem řekla a dost jdi na nejakou praci na stalo až se to zlepši vratiš se…a ted mame tak polovičny přijem(ješte že ja mam vice mene dobry plat, zatim )ale staly přijem je polovina vygry ![]()
@Lex83 píše:
Holky já vám ty vysoké hypotéky vůbec nezávidím… proč do toho jdete? taky jsem uvažovala nad barákem, ale nakonec jsem zvolila byt mimo okresní město, takže hypo mám 3,5tis+ samozřejmě energie… až uvidíme že bychom mohli platit víc, tak půjdeme do baráku… dítě se má narodit 4/2013 a neumím si představit že bychom měli hypo 15tis… žila jsem i 10 let v Praze, vím že ty ceny nemovitostí jsou všude jiné ale stejně bych do toho nešla…
my s přítelem jsme naštěstí začali při práci i podnikat, tak snad to pak zvládneme, když budu na rodičáku…
Tak vysoká hypo je lepší, neboť je dříve doplacená, já bych třebas nesnesla platit bydlení až do důchodu… A radši si pořídím dům než bydlet v paneláku a muset se rozčilovat se sousedama
Kdyby jsme neměli vysokou hypotéku, tak se peníze prožerou, takhle máš hypotéku splacenou mnohem dřív
Jinak nám zbývá pro 3+2 na jídlo 12.000,– Někdy se vyberou další peníze, vedle plateb ještě spoříme dost peněz. Nikdy nechápu jak 3-4členná rodina může vyžít se 4 tisíci. Mám dojem, že fakt nekupujem zbytečnosti a stejně míň jak těch 12 neutratíme, spíš víc ![]()
@Lucinka_Kla píše:
Nechci vůbec, ale vůbec ty depky prohlubovat, ale co je tohle za život? Jet na dvacku, na doraz… Já nevím, já bych hnala manžela, ať si najde lepší práci, nebo bych šla aspoň někam na brigádu… Nezlob se, ale tohle by mě položilo.Raději bych to řešila.
Tak hovězi nekupuji, jen vyjimečně když je v Albertu sleva 50% třeba…Maš vyhodu že tvuj manžel se spokoji s čočkou. Ja bych se taky najedla čočkou, zeleninou dušenou napřiklad, nebo bramborakem, ale u nas musi byt denně maso, sem tam taky udelam pizzu …ale stejne pod 8000 tis za jidlo a drogerku