S kolika penězi hospodaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9649
26.10.12 08:44
@Anonymní píše:
Tak mi třeba zbývá 2-2,5 tis na měsíc. Ale jsem jen já a syn (6 let). Hospodařím, plánuju nákupy, semtam zvládnu i ušetřit. Občas je to boj, ale nestěžuju si. Otázka je, co jak a kolik vařit, na čem šetřit, na čem ne. Např na oblečení pro kluka nešetřím, na jeho botách též ne. Na vánoce střádám celý rok, na větší plánované výdaje taky. Dá se to.. ;)

Da se hodne… kdyz musis, tak proste musis. Uz jsem si to hodnekrat vyzkousela a nekdy mi to prislo az vtipne.
Kdyz jsme byli s ex sami dva, byli jsme schopni mesicne utratit pres dvacet tisic… 8o zadne zavazky, proste zabava, klidek, pohoda… a nedokazala jsem si predstavit, ze bychom meli mene, no, pak prisla prvni krize, pritel prisel o praci a sup, razem jsme byli na peti tisicich… zase se zvladlo a sem tam jsme si i zasli na veceri nebo tak.

Kde nic neni, ani smrt nebere… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.12 08:45

Já se tím nechci moc chlubit, ale nám třeba po odečtení všech nákladů zbyde jen 3000 :,( Ale zase už mám odečtené jídlo, za které utratíme 5000.Zatím jsme dva dospělí a jedno batole, plus jeden kojenec, který už začíná jíst příkrmy, takže se to v peněžence taky už odrazí..Mně se těch 3000 na vše zdá taky málo, ale vidím, že ty jsi na tom ještě hůře, mít jenom 4000 na jídlo a na vše, tak to asi fakt nedám :think:

• Citovat
  • Upravit
21848
26.10.12 08:47

My jsme teda zatím jen 2, ale 100 procentne bysme se 4tisícema nevyžili… Jako kdybysme se sakra uskromnili tak by se to zvládnout muselo, ale nedovedu si to představit. A to nemáme výdaje za mimino, zatím. Máme hypo 15000, pojistka 1000, z baráku inkaso 3000… Benzín tak 3000 myslím. Teď jídlo to fakt netuším, ale nakupujem skoro každej týden, hodně i ovoce, zeleninu, kvalitní sýry, jogurty… Většinou fakt se snažím brát ty chutnéjši věci. A co týden utratíme tak 1500 a to moc neberu masa, to máme z jatek od soukromníka. Plus sem tam nějaká večeře, svačinka v práci, přítel obědy, večeři vařím teplou a nebýt maso tak nevím nevím. No když se nad tím tak zamyslím, tak nechápu, že vyjdem :O jo a ještě denní nákupy a peníze za oblečení, radosti, výlety, pes… A ještě se snažím dávat peníze bokem, tak ty 2 tis.na účet a asi 500 v padesátikorunách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
26.10.12 08:47
@mamaterka
@mamaterka píše:
taky musím zatleskat, ale proč anonymě? Nemáš se za co stydět a myslím si, že kdyby byly v naší finanční situaci jiné dámy, dávno by si už hodili mašli :mrgreen: já se nestydím za to, že máme tak málo, spíš můžu být pyšná, že se nám občas podaří i ušetřit a malá má všechno co potřebuje.

líbí se mi tvoje reakce, naprosto souhlasím!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
26.10.12 08:48
:D :D
@Anonymní píše:
Já se tím nechci moc chlubit, ale nám třeba po odečtení všech nákladů zbyde jen 3000 :,( Ale zase už mám odečtené jídlo, za které utratíme 5000.Zatím jsme dva dospělí a jedno batole, plus jeden kojenec, který už začíná jíst příkrmy, takže se to v peněžence taky už odrazí..Mně se těch 3000 na vše zdá taky málo, ale vidím, že ty jsi na tom ještě hůře, mít jenom 4000 na jídlo a na vše, tak to asi fakt nedám :think:
:lol: :lol: možná jsem měla založit diskuzi na téma:Co vaříte, když vám zbydou 4000,– na jídlo pro 3 lidi. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.12 08:50

@mamaterka nemusí to vědět známé, které sem chodí, proto anonym. Já jsem na sebe pyšná, zvládám, jsem samostatná, klukovi dopřeju vše, co je v mých silách a zatím se tváří, že je spokojen. Má hezké nové kvalitní oblečení, hračky, co si vysnil, do školy vše, co potřeboval a chtěl.. jen prostě nechci, aby to věděly některé holky, co mě znají. ;) Jinak tedy kluka nerozmazluji, nekoupím mu vše, ale v rámci možností tolik, co uznám za vhodné. Platím mu kroužky, které má rád, nesedíme doma na zadku..

• Citovat
  • Upravit
31291
26.10.12 08:50

Nám zbývá cca 9 000,– a teda žádná sláva, ale už jsme se s tím naučili nějak fungovat, splátky máme relativně vysoké, chceme to mít z krku co nejdřív, je to totiž několikero splátek v různé splatnosti, takže jedné se třeba zbavíme už v únoru a cca o polovinu z té částky zase navýšíme jiné placení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
26.10.12 08:52

Nam zbyva kazdy mesic cca 25tis.
10tis. utratime za jidlo, drogerii apod. a cca 15tis. mesicne usetrime a davame stranou. Samozrejme nekdy jsou necekane vydaje, tak usetrime mene, ale vetsinou to tak je.

• Citovat
  • Upravit
bohemund01
26.10.12 08:52
@mamaterka píše:
taky musím zatleskat, ale proč anonymě? Nemáš se za co stydět a myslím si, že kdyby byly v naší finanční situaci jiné dámy, dávno by si už hodili mašli :mrgreen: já se nestydím za to, že máme tak málo, spíš můžu být pyšná, že se nám občas podaří i ušetřit a malá má všechno co potřebuje.

Omlouvám se, nemělas specifikováno za co platiš ten zbytek a bylo to jen obecně. Jinak máš pravdu vyjit z penězi je umění a kdo to umí je pro mě borec je to chválihodné, pokud si to teda nezavinil sám svoji blbosti :)

• Citovat
  • Upravit
10872
26.10.12 08:53

Jsme na tom podobně… na jídlo máme pro 2+2 4tis… někdy i míň… vyjít se dá, ale fakt těžko :roll: Nebyla jsem na to zvyklá a první měsíce jsem prostě neměla… teď už mám přehled a vím, co můžu koupit a jak si to rozložit… takže po výplatě udělám nákup cca za 2tis, kde je to nejdůležitější, včetně prášku na praní a tablet do myčky a zásoba do mrazáku… U nás na vsi kupuju jen pečivo, manželovi něco na svačinu a jogurty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.12 08:55
@mamaterka píše: :D :D :lol: :lol: možná jsem měla založit diskuzi na téma:Co vaříte, když vám zbydou 4000,– na jídlo pro 3 lidi. :kytka:

My jsme hodně na těstoviny a zeleninu. Mám výhodu, u baráku je krámek s ovocem a zeleninou, pán prodává přebytky ze své zahrádky, takže za super cenu dobré věci. Např dneska cuketa 20 kč, takže cuketové řízky s bramborem, to kluk úplně miluje. Hodně kupuju ovoce, zeleninu, ale takové ty sezónní věci. Nebo již zmíněné těstoviny, např sýrová nebo rajčatová omča, hodně máme čínu. A výhoda, kluk mi chodí do školy na obědy, vaří tam fakt dobře, takže má aji dost masa, ryb.. a mám známého rybáře, který mi každý měsíc nechá 2 rybky za pár kaček. Nevařím blafy, nepoužívám polotovary, jde to..

• Citovat
  • Upravit
7376
26.10.12 08:57

Je, ja bych mohla napsat, že závidím tem maminám, co mají více jak 20tis mesícne bohatou práci manžela. D ty co mají na tri roky, mame materskou 8000 a když v ostrave i produkt manažer dostane 18000, tak je to pak težké .DD

pravda je, že za 15 let budeme mít vlatní barák a tech 18000 taky asi ušetříme : DDDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.12 09:00
@mamaterka píše: :D :D :lol: :lol: možná jsem měla založit diskuzi na téma:Co vaříte, když vám zbydou 4000,– na jídlo pro 3 lidi. :kytka:

Jo, klidně takovou založ :palec: Já se za to třeba stydím, že máme tak málo peněz. Můj má dost dluhů, které splácí, takže platí nájem, internet, cestovné a to je vše. Jídlo a vše na děti kupuju já. Každý měsíc si píšu, co utratím, kolik za jídlo, kolik za ostatní věcí a kolik za povinné výdaje. Ty mám naštěstí malé-platím jen sobě penzijko, synovi spoření a splácím tátovi ledničku, kterou mi koupil hotově, protože bych na ni hotově prostě neměla :oops: Jinak občas si koupím nějaký časopis, většinou tak 2 krát měsíčně, teď začínám postupně nakupovat dárky na Vánoce..ale vždy to dělám tak, ať se vejdu do našeho limitu a nepřekročím ho. Hodně šetřím na sobě, mám asi jen dvoje kalhoty,4 trička. Děti mají tak 10 krát víc oblečení jak já :lol:
Na jídle teda šetřím, akorát mi to kazí ten můj. Když jdu do obchodu s ním, hned utratím víc-tam si vezme pivo, tam občas(když je slevněná)Coca-colu a hned je to minimálně o 50 korun víc ;) Jinak moc nekupuju maso, přijde mi teda dost drahé. Nějak to s těmi 5000 na jídlo díváme, ale že bych si třeba koupila ferero rošé, co miluju, nebo lososa, tak to ne :,(

• Citovat
  • Upravit
232
26.10.12 09:01
@Anonymní píše:
My jsme hodně na těstoviny a zeleninu. Mám výhodu, u baráku je krámek s ovocem a zeleninou, pán prodává přebytky ze své zahrádky, takže za super cenu dobré věci. Např dneska cuketa 20 kč, takže cuketové řízky s bramborem, to kluk úplně miluje. Hodně kupuju ovoce, zeleninu, ale takové ty sezónní věci. Nebo již zmíněné těstoviny, např sýrová nebo rajčatová omča, hodně máme čínu. A výhoda, kluk mi chodí do školy na obědy, vaří tam fakt dobře, takže má aji dost masa, ryb.. a mám známého rybáře, který mi každý měsíc nechá 2 rybky za pár kaček. Nevařím blafy, nepoužívám polotovary, jde to..

přesně, já třeba mám zahradu, tak mám zeleninu svoji, i v mrazáku na zimu. Jinak cuketa u nás jede taky, dělám z ní i bramborák. Teď jsme měli houbovou čínu nebo čočkové karboše :mrgreen: Jinak milujeme játra, což je taky levná záležitost, na dvě porce stačí 20,–.na jablka, hruška a třešně chodíme do sadu, kterých je tu plno, jahody máme od mámy. Různé omáčky vařím, jediný co bych chtěla, jsou slepice, aby byli i vejce. :mrgreen: Je to masakr, nejvíc se ušetří fakt na jídle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
26.10.12 09:02

Takže nám zbývá asi 5000,– a jo výjdeme. A to platíme hypošku, pojistky atd.Je pravda, že nám občas ale fakt občas babička koupí plíny nebo něco, ale pořídili jsme si dítě, tak jsme se holt museli uskromnit a oželet ty věci který jsme milovali. Až se vrátím do práce bude lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný