Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chci se zeptat jestli jste někdo zkoušel prát tento potah v pračce a jak to dopadlo.
Mám 7mi kilovou pračku, tak snad bych to do ní narvala. ![]()
Koupili jsme si tu světlou - šla jsem do toho s rizikem že s malým prckem budu mít sem tam flek. Před vánoci jsem potah odvezla do čistírny, ale tam mi řekli, že je moc velký a musí ho vyčistit chemicky. No ze slova „chemicky“ sem neměla dobrý pocit, ale co už že? Přece ji nepovezu špinavou zase domů.
Chemicky se jim to asi moc dobře nepovedlo, protože fleků je tam stále požehnaně ![]()
Tak bych ho asi zkusila odmočit přes noc ve vaně a pak násilím vecpala do pračky.
Tak se chci zeptat jestli jste to už někdo zkoušel a jestli moje představa není úplný nesmysl.
Dík za rady.
koukni na lístek. na tom našem potahu je pouze chemické čištění, tak jsme neriskovali
A třeba na program ruční praní,nebo pro jemné prádlo by to nešlo?možná nějaký šetrný odstranovač skvrn ![]()
Nechce se mně to vyslíkat ze sedačky a nikde na okraji ta prací cedulka není - asi je na nějakém švu uvnitř.
Ale popiska přímo na ikea stránkách zní :
Prát v pračce na 60°C.
Perte samostatně.
Nebělit.
Nesušit v sušičce. Žehlení, střední teplota. Čistit chemicky, běžný cyklus.
Tak sem jelen - prát v pračce nebo chemicky??
Já bych to asi vyprala - ale dám ti tip na namáčení - narvi suché do pračky, zapni, nech chvilku prát s práškem, pak vypni a nech třeba přes noc namočené v pračce.
Druhý den ráno doper - za sebe bych doporučila spustit prgram s předpírkou aby se ta první namáčecí voda s práškem vypustila ![]()
Odpadne ti šílený svinčík od přetahováná mokrého potahu z vany do pračky.
L.
Mame Beddinge uz asi 15 let ve tretim bydleni (z toho v tom prvni slouzila jako spaci), potahy mame tri a tocime je dle rocniho obdobi a davame je pravidelne cistit do cistirny Bel Blanc (v obch.centrech) za necele ctyri stovky a za dva tydny je potah opet jako prase
Ruzne prehozy, ktere mi nuti matka a tchyne naprosto nesnasim a radsi budu tocit potahy a vozit je do cistirny…
Az holky odrostou koupim si svetlou kozenou a budu se konecne na ni valet jako manzel ![]()
Pracku mame ctyrkilovou, ale i tak bych se bala prat - maximalne svetlou a kdyz tak bych neprala praskem, ale gelem a dala machani navic + setrne machani + bych machala jeste jako program navic - mela bych strach ze skvrn z prasku…
Pokud se ti ten potah vleze do pračky, tak by se nebála ho vyprat, zvlášť když to doporučuje i výrobce
(uvedené pokyny značí, že lze čistit oběma způsoby). A postup Lesiny se mi zdá geniální ![]()
Jo a doporučuji natáhnout ten potah na sedačku ještě mírně vlhký, aby se hezky vypnul a nebyl pokrčený. Máme taky sedačku z Ikea, ale jiný typ a peru ji naprosto běžně.
ivusha píše:
Nechce se mně to vyslíkat ze sedačky a nikde na okraji ta prací cedulka není - asi je na nějakém švu uvnitř.
Ale popiska přímo na ikea stránkách zní :
Prát v pračce na 60°C.
Perte samostatně.
Nebělit.
Nesušit v sušičce. Žehlení, střední teplota. Čistit chemicky, běžný cyklus.Tak sem jelen - prát v pračce nebo chemicky??
jéé,tak to tam mám taky natištěné,akorát máme pohovku Ektorp z Ikea a normálně peru na 60st,holky ji popsaly propiskou a to jsem odstranila odstranovačem skvrn za 40kč ![]()
tak to je pohoda,klidně vyper ![]()
Mám taky potah jako zakladatelka, dala jsem ho do pračky, ale jak tam byl narvaný, nevypral se.Tak jsem ho dala do čistírny, vyčistili ho chemicky, vyplázla jsem 450.-kč
a vůbec nebyl čistý.Pak jsem ho po čase odvezla do čistírny která je v tescu v Kladně a nechala ho u nich vyprat na 60'.Musím říct, naprostá spokojenost!!!!150.-kč a čistý jak nový, dokonce i fleky od krve, kdy si synátor rozsekl hlavu zmizely a to při předchozím chemickém čištění v čistírně se nepovedlo. ![]()
máme potah na matraci na dvoupostel a do naší pračky se nevejde. Čistírna stála nehorázných 500,– Kč a po týdnu se skvrna opět objevila. Zjistily jsme, že už existují ve velkých městech samoobslužné prádelny s velkokapacitními bubny jako v americe. V Praze je tuším někde na Francouzské. Pro nás je to i s cestou za polovic a vypere a vysuší se mnohem víc než jeden potah.
Zdravím,
já mám taky beddinge s tmavě šedým potahem. Na tom sice není vidět úplně všechno, ale abych byla spokojená, musela bych to prát co měsíc. Poprvé jsem to nechala vyčistit v čistírně, ale nebylo to ono. Teď už to peru doma a nemám problém. Jen to sušení je na dlouho.
Už jsem si chtěla koupit nový, abych to trošku oživila, jen ta cena se mi moc nelíbí..