Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj chtěla jsem se zeptat zda jste měly nějaké problémy po prvním očkování hexa?? Malej dostal první očko. a otekla mu nožka tak jsem chladila 2 den splasklo ale zůstal mu tam hematom 5*1cm nevíte nikdo cim to je dekuji
My měli podobnou reakci u infanrixu-ocko v 5 letech. Je to podobná vakcína, stejný výrobce, méně nemoci. Klukovi otekla ruka a nemohl s ni tři dny pohnout. Já bych malému miminkt hexu prostě nedala. Zeptej se svého dětského lékaře na možnost očkovat jinou vakcínou.
@vendulali Tak místní otok je nejběžnější reakce na očkování, a hematom nejspíš proto, že jste málo, nebo krátkou dobu tiskli místo vpichu a zateklo prochu krve pod kůži-to nic není. Nahlas to doktorovi a hotovo.
Doktorka to pichala se sestrou a doktorka říkala že se ji ten hematom nelíbí ze se musí poradit s někým a dal mi k tomu nic neřekla
@vendulali Bylo by dobrá to nahlásit na Súklu , pokud to dr neudělala, tak můžete i Vy.
A další očkování odložte. Nevím, jestli očkujete schéma 2+1? Ale víc bych nedala, pokud bych se rozhodla doočkovat.
Jinak jak radí @brko, domluvit se na jiné vakcíně nebo rozloženém očkování, i když nikdo Vám neřekne, jak bude na tu kterou vakcínu reagovat.
Každopádně bych byla hodně opatrná.
@vendulali celkem častá reakce.. můj má ten hematom už dobře měsíc
hlásila jsem na súkl, dr kontrolovala, čekáme na vstřebání. Ale můj to měl po poslední.