Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chci poprosit o radu. Malá (4m) měla mít dnes 1. hexu, ale odložili jsme ji kvůli rostoucímu zoubku. Pokud bude ok, mělo by se očkovat příští týden ve čtvrtek. V pátek dopoledne jsme plánovali jet ke známým - cca 4-4,5 hod cesta autem. Měli jsme tam být do neděle a pak večer domů. Myslíte, že můžem jet nebo máme být raději doma v klidu? U paní doktorky jsem si to neuvědomila a zapomněla jsem se zeptat, zda dodržovat nějaký klidový režim.
Díky ![]()
@Katy89 muze mit teplotu, zvracet, mit prujem, nikdy nevis. Takze ja bych bud neockovala nebo nejela ![]()
Já bych úplně v klidu jela.. ale pro tvůj klid to klidně odlož až po návratu
Ja bych jela, pokud ti znami nemaji male deti a jsou zdravi.Aby tam neco nechytla. A vzala bych si s sebou leky na snizeni teploty.
Já bych nejela, může mít teplotu, nebude ji dobře, budete tam pak trpět obě. Očkování bych asi odložila, pokud to máte naplánovaný. Cestu bych nerušila.
Nemyslim, ze je potreba mit nejaky extra klidovy rezim, ale muze se stat, ze bude mit reakci…takze zalezi, jak moc je ta navsteva „dulezita,“ muze se stat, ze nepojedete
Odkládat očkování se mi moc nechce, protože už je odloženo potřetí (nejdřív průjem, pak 2× zub). Návštěva nějak extra důležitá není, spíš bych to měla dát vědět dopředu. No možná manžel bude brblat, ale já už mu to nějak vysvětlím. ![]()
Nám se to tak taky sešlo, když byly malému asi dva měsíce…Doktorka říkala, že jet můžeme, jen máme mít připravené čípky na horečku, kdyby náhodou…Cca šestihodinovou cestu zvládl bez problémů…
Jé teď koukám, že tam mám chybu - dceři je 7 měsíců a ne 4! Omlouvám se ![]()
No tak znami snad chapou, ze mate male dite…a manzel taky, pokud bude mit horecku nebo neco, tak nepojedete
Nebo ockovat v pondeli, to uz takovy rozdil neni.
Nicmene treba muj prcek mel jen mirne zvysenou teplotu v den ockovani a pak uz byl naprosto „normalni,“ takze ja bych s nim klidne druhy den byla jela
To dopředu těžko říct, s 80-90 procentní pravděpodobností budeš mít doma v ten pátek spokojený dítě, schopný jakýkoliv cesty…a autem z příbuznejma určitě pro imunitu lepší, než do obchoďáku..ale taky se může stát, že budeš mít doma horečkující uplakanej uzlíček.
@Katy89 my prave v 7 mesicich meli ten prujem, zvraceni a objevila se to az ten den navecer, k tomu mi ctyri dny skoro nespala a nemohla usnout. Zmizelo to po 4 dnech. Nikdy nevis. Ja bych ockovala v pondeli, az se vratite z navstevy. Tech par dni to uz pocka.
Ahoj holky, prosím anonym. Chodí mi sem rodina. Chtěla bych se zeptat mám 14ti mesicni dite a má jít v pondělí na očko spalnicek. Další den v úterý mám odpoledne zkoušku na univerzitě. Muž přijede dřív domů a chce jet taky, sám to s ním nezvládne. Hlavne malej je na mě extra závislí. Tak by jeli autem se mnou a počkali by v kočárku buď venku nebo v obchodním centru, je hned u univerzity. Zkoušku mám na hodinu, odložit nelze. Když by byli doma, tak pro mě cestování vlakem a mhd je na hodinu a půl. Musela bych v 15h do školy a prijel a bych až po 19h. Což malého a hlavně po ocku takhle nechávat samotného nechci. Po ocku chce mě, tátu nechce. Vydrží jen s ním hodinu a pak řve než přijdu já. Očko už nejde odložit. Doktorka si to nepřeje. Zkoušku také nejde odložit. Tak se ptám jeli jste s děťátky takhle na otočku první den po ocku někam ven? Děkuji. Píšu z mobilu, sorry za chyby.
Očkování bych odložila minimálně do 18 měsíců, ideálně do dvou let. Odložit to jde, doktorka ti kecá, pokud říká něco jiného.