Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosim o radu jinak se uz z toho zblaznim.
V 9tydnech jsme se domluvily s dr. Ze ockovani posuneme na 3mesic, dr. Byla vstricna rikala, ze s tim nema problem, kdyz zacnem ockovat ve 3mesicich. Bohuzel v te dobe mela dcera rymu tak jsem tam volala, ze neprijdem, ze mame rymu, dr. Rikala dobre, ale uz to neodkladejme pridte co nejdriv.. Cca za mesic mi prisla pozvanka - ale jelikoz dcera byla zahlenena dr. Ocividne nastvana, ale ja ji rikam prece nebudeme ockovat kdyz kasle, dr. Dobre prijdte za 14 dni tj. 3.11, uz to nemuzem odkladat jeste jsem tady nemela 5mesicni nenaockovane dite..
Noo jenze maminky dcera v patek zacla soplit
tece ji to, dnes jsem uz i odsala zlute hleny:(
Je mi to fakt trapne uz nevim co mam te doktorce rict, uz to vidim jak na me spusti ![]()
Co mam rict, ze az bude zdrava tak prijdem(tak bych to chtela) nebo se domluvit za tyden ![]()
Jsem i sokovana tim, ze ma porad neci kasel, ryma vim neni to nic strasneho, ale starsi dcera do roka nebyla nemocná vubec ![]()
Jak byste jednaly s dr? Nebi jit uz s tou rymou na ockovani, ikdyz je mi to proti srsti..? ![]()
Hele odkladat jde Hexa myslim do tri let-pripadne me tu prosim opravte. muj syn mel prvni davku Pediacelu v sedmi mesicich a uplna normalka… ona se taky boji, jen neceho jineho ![]()
Rekla bych ji, ze prijdete, at bude mala ok…na prvni misto je preci vzdy davano zdravi ditete, ne?
Příspěvek upraven 02.11.15 v 09:20
Odložila bych dál, klidně bych tam zašla aby viděla že nelžu že dcera není fit. Na očkování máš dle vyhlášky čas do 10 měsíců, tak je pořád času dost. Tím, že budete očkovat déle pak stačí schéme 2+1 místo 3+1 a to je dle mého názoru lepší. Výsledek je stejný, jen je dítě ulehčeno jedné zbytečné dávky.
Já bych tam šla, aby viděla, že je malá opravdu nemocná, ale očkovat bych nenechala.
@teckaa 100% tvrdit to nechci, ale dle mého má být první dávka podána nejpozději v 10m pak ve 12m a třetí poslední dávka v 18m. Co vím tak právě ta hexa je hranice 18m
@Elen8 píše:
@teckaa 100% tvrdit to nechci, ale dle mého má být první dávka podána nejpozději v 10m pak ve 12m a třetí poslední dávka v 18m. Co vím tak právě ta hexa je hranice 18m
jojojo, je to asi jak pises, maji to spocitano tak, aby to vyslo a plynule navazala vakcina MMR…
Šla bych tam, ať doktorka vidí, že si nevymýšlíš. A pokud je rozumná, tak sama řekne, že nebude očkovat. Jinak musíš odmítnou Ty.
V ockovacim kalendari je psana 4. davka nejpozdeji v 18. mesici veku. 4 davky se daji naockovat nejrychleji za cca 8 mesicu. Pocitam, ze doktorka je nastvana, zes neprisla hned, kdyz dceri skoncila ryma, kdyz jste byly tak dohodnute. Ted uz s tim nic neudelas, vetsinou pisou, ze ryma neni prekazkou v ockovani. Nase doktorka tedy vzdycky bez problemu odkladala, kdyz byl malej nemocnej (ale ten mel 40 horecky, co by delala s rymou netusim).
S tím nic nenaděláš. Šla bych se ukázat k dr. Pokud je nemocná tak jí očkovat stejně nebude.
Ta moje není zatím očkovaná vůbec to je jí 9m. Nejdřív se neočkovalo kvůli ekzemu, dermatoložka, nám řekla, že se smí očkovat za 3m. to je teď v 9. měsíci. a teď je pořád a pořád nemocná, buď má virozu nebo alergickou reakci na jídlo ![]()
@Hobitka
taky si myslim, ze ji nastvalo spis to, ze odlozila kvuli ryme a za mesic ti musela poslat pozvanku. to asi mala mesic rymu nemela, ne? nebo je nemocna celou tu dobu v kuse?
Holky v podstate jo, mala rymu, pak mela starsi podezreni na zanet prudusek to jsme byli u dr. Pak lehl manzel s horeckama a pak zase mala…
První dcera žila víc „ve skleníku“, druhé děti bývají nemocnější, to je jasné.
Asi jsi měla fakt přijít hned jak ta první rýma skončila. Zkus myslet na očkování taky trochu jako na tu ochranu, kterou poskytuje, ono to není jen pruzení doktorů. Myslím, že doktorka může mít i strach, že fakt tvoje malá něco chytí a bude to vážná a ona bude mít malér, jak to, že není naočkovaná.
@Moniulik co naděláš? Doktorka chce mít odškrtnuto že očkovala ale přece kvůli tomu nenaočkuješ? Dítě má být 100% zdravé alespon 14 dní. asi bych tam došla at jí celkově zkoukne ale nikdo by mě nedonutil očkovat
ale malou si hlídej, někteří doktoři neberou rýmu k tomu neočkovat. Jasně bych řekla že ted očkovat nebudu a až bude 14 dní ok tak přijdeme ![]()
Rozhodně bych řekla, že očkovat nebudu a nikam bych se nechodila ukazovat s dítětem, abych jí to dokázala ![]()
A taky bych jí řekla, ať mi neposílá pozvánku, že se dostavím, až dítě bude zdravé.
Doktorka ti nemá co nakazovat, kdy máš dítě očkovat. Do 10 měsíců času dost.