Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@JayLee píše:
jasny ale nez abych to odkládala zase jak pise zakladatelka, tak bych nechala ockovat hele ono dite muze byt plne ok a ockovani mu udela paseku ze no takze tezko rict presne dopredu nikdo nerekne ale ja bych se toho nebala vůbec
tady je videt, jak jsme nastesti kazdy jiny…jedinec od jedince…dobre to ta priroda zaridila ![]()
Maminky tak jsem volala dr. Rekla jsem ji, ze ma mala rymu a jestli s ni mam prijit.. A ona no dobre tak to o tyden odlozime strikejte morskou vodu a nasivin, nashle.. ![]()
@Roker
co jiného na to říct. Od té doby se vždy ptá jestli chci očkovat ale do MMR nenutí, dcera 3,5 roku a zatim nemá
prý až budu chtít mam si říct ![]()
@Markéta80 píše:
@Aries6 proč by jí dětská měla vidět?Mě dětská taky chtěla naočkvat dceru s rýmou, už měla vše nachystané a já s ejí ptala jestli by naočkovala vlastní dítě s rýmou a prý to ne. Takže jsem odložila a ještě že tak, za 3 dny měla zánět průdušek
Přesně tak, naše doktorka mi neočkovala dceru, když jsem řekla, že jsem jí od rána už podruhé utřela nudli a do večera měla skoro 40°C horečku, dát ji naočkovat, bůhví, jak to dopadne ![]()
@jenny.fields Ona to většinou není jenom rýma. Většinou je to s kašlem nebo vysoké horečky. Nebo vyloženě hnusná hustá zelená. 2× za rok píchlé ucho. Průjem 1× až 2× ročně. Zánět spojivek pravidelně květen/červen. atd. Takhle s obyč rýmou jsem byla asi jen 2×. A jak často chodím. Jdu, když jsou nemocní, 14 dní se z toho hrabou, pak jdou do školky a za týden jdeme zase. Na kontroly většinou jen voláme, max. před víkendem na poslech, když je nějaký ošklivý kašel. Takže tak 1×-2× měsíčně. Když je to s ATB, tak o jednu návštěvu víc.
Když jsem to odkládala poprvé a podruhé, tak jsem jen zavolala, že má rýmu nebo kašel. Ale pak už jsem chodila, protože už mi to moc nevěřila.
Ale u nás nejde o miminko. Základní očko má. Je to druhá dávka MMR.
Jen jsem chtěla zakladatelce říct, že pokud chce, aby jí doktorka věřila, musí tam jít a ten nos nečistit, aby bylo vidět, že si nevymýšlí.
@Moniulik píše:
Holky prosim o radu jinak se uz z toho zblaznim.V 9tydnech jsme se domluvily s dr. Ze ockovani posuneme na 3mesic, dr. Byla vstricna rikala, ze s tim nema problem, kdyz zacnem ockovat ve 3mesicich. Bohuzel v te dobe mela dcera rymu tak jsem tam volala, ze neprijdem, ze mame rymu, dr. Rikala dobre, ale uz to neodkladejme pridte co nejdriv.. Cca za mesic mi prisla pozvanka - ale jelikoz dcera byla zahlenena dr. Ocividne nastvana, ale ja ji rikam prece nebudeme ockovat kdyz kasle, dr. Dobre prijdte za 14 dni tj. 3.11, uz to nemuzem odkladat jeste jsem tady nemela 5mesicni nenaockovane dite..
Noo jenze maminky dcera v patek zacla soplit
tece ji to, dnes jsem uz i odsala zlute hleny:(
Je mi to fakt trapne uz nevim co mam te doktorce rict, uz to vidim jak na me spusti
Co mam rict, ze az bude zdrava tak prijdem(tak bych to chtela) nebo se domluvit za tydenJsem i sokovana tim, ze ma porad neci kasel, ryma vim neni to nic strasneho, ale starsi dcera do roka nebyla nemocná vubec
Jak byste jednaly s dr? Nebi jit uz s tou rymou na ockovani, ikdyz je mi to proti srsti..?
co na odkladu dr tolik vadí? pro Tvé mrně - čim později začneš, tim líp.
pokud dr brblá, zvolila bych jinou.
jednou muze byt pri ryme vse ok, podruhe nemusi…to neodhadnes, bohuzel…