Potíže s dechem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35
29.12.22 22:08

Potíže s dechem

Moc vás zdravím, jen bych se tu chtěla na něco zeptat. Mám odjakživa alergie na zvířátka na pyl a tak nějak všechno. Ale nikdy jsem to tolik neřešila, protože máme odjakživa kočičku a nikdy jsem žádné astma neměla. Dokonce od doby co mám pejska, tak se mi alergie na kočky úplně ztratila. Nicméně před rokem když jsem měla angínu jsem se v noci dusila, ale to mohlo být i z nemoci. Nicméně pokud se mnou pes spal v posteli, tak jsem měla takové to sípání v plicích a příznaky astmatu. Psa jsem ale přestala mít v noci v posteli i v pokoji a bylo mi dobře. Jednou mě ale moje doktorka vykolejila a řekla mi, že pes musí pryč, což mě hodně vnitřně zabolelo a tak jsem šla k alergologovi. Ten mi řekl že pejsek nemusí pryč, ale že nějaké astma mám ale stejně mám alergii na všechno takže bych nemohla nic. Nicméně přes den jsem se psem a vůbec nic mi není to jen když se mnou spí třeba 3 dny v posteli v kuse. Takže to se vyřešilo jednoduše. Jenže jak je ted drahý plyn tak jsme všicbni v jedné místnosti a jsou tu kamna…ze kterých se práší, lehce plesnivá polena která hned spalujeme ale i to je asi pro astmatiky blbý…takže občas když jsem tady byla s našima, špatně se mi dýchalo a tak jsem spala u sebe kde byla sice zima, ale časem se to vytopilo a já tady byla jen přes den. Jenže pak se to nějak zhoršilo, přiznám se že léky na alergii jsem každý den nebrala…což byla chyba kterou už neudělám a třeba se mi špatně dýchalo i tam, kde lergen vůbec nebyl což nechápu..v práci, venku i v jiném prostředí. Ale stejně v průběhu dne mi bylo dobře. Mezi tím jsem ale začala chodit běhat a udělala jsem blbost a šla jsem jednou běhat do hrozné zimy, přehnala jsem to a chytla hroznou chřipku což je taky záhada, kterou jsem nakazila celou rodinu která je už asi 12. den taky ne úplně zdravá…protože prý kdyby to bylo z běhání tak nikoho nenakazím. Nicméně ted po té nemoci…ještě mě trochu bolí klouby ale žádný kašel nemám ale stává se mi běhěm dne že se mi špatně dýchá nicméně nemám pocit že by to bylo to astma..stává se mi to ve vlaku, v restauraci, všude…nepopírám panické ataky jsem v minulosti měla takže jak se toho bojím, může to být i trochu psychické ale určitě to není jen psychické..stává se mi že jakoby vydechnu a mám takovou tíhu na plicích a špatně se mi nadechuje..není to vůbec tak že bych se nějak dusila a nemohla vůbec dýchat jako při nemoci ale jako kdybych měla na pliccích nějakou vodu nebo zátěž…je to takové nepříjemné…v noci se mi ale spí dobře…nevítee co by to mohlo být? Příbuzná pracuje jako doktorka na plicním takže mi poslala recept než pojedu k alergologovi opět na všechny dýchátka beru pravidelně prášky na alergii ale dýchátka nepomáhají..takže mám pcoit že to bude spíš něco virového nepopírám třeba prodělaný covid..nicméně ten se nám nikomu nepotvrdil ale test jsme si dělali až asi 6. den..

Kdybyste měli jakýkoli dojem co by to mohlo být nebo zkušenost, dejte prosím vědět..a jen jsem se chtěla zeptat…když nechci jít za svojí doktorkou…myslíte stačilo by zajít si třeba na plicní? Nebo co byste udělali na mém místě?
Moc děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Prostě Vodnář
29.12.22 22:19

Doporučuji tento článek.

• Citovat
  • Upravit
7188
29.12.22 23:42

Byla jsem v nemocnici loni a vedle mě ležela paní, co měla vodu na plicích a tak strašně kašlala, že jsem to v životě neslyšela. Jak starej tuberák co každej den hulil dvě krabky cigár. Tak to snad nebude ono. K doktorce stejně asi budeš muset, řekla bych že na plicní potřebuješ žádanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
29.12.22 23:57

Já vám rozumím jenže já chyběla už týden před prázdninama a ted zase..a za 10 dní aby člověk nebyl v pořádku po chřipce je divný teda :/ a já nechci k doktorce, která neumí vyléčit ani angínu…třeba to bude trvat jen déle ta rekonvalescence ale už musím 2. do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.22 00:04

No začala bych své zdraví brát vážně a netvářila se, jakože nemáš žádná omezení, když máš. To už skolilo větší flegmatiky než jsi ty. Alergologie jako první zastávka, spirometrie snad bude součástí vyšetření a na základě toho pořešit případnou medikaci a úpravu domácího prostředí. Uvidíš, co ti řeknou, a případně tě mohou poslat na rtg plic apod. podle nálezu. Tady by ti poradili větší odborníci než jsem já (jen alergie na trávy), ale pravidelný úklid, časté převlékání povlečení, pravidelné větrání, čistička vzduchu a takové věci. Tak ať je ti brzy líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
30.12.22 00:22

Na dýchání má velký vliv i váha. Tak pokud máš nadváhu, zkus něco shodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11701
30.12.22 05:02

Máš alergii a začni to respektovat.
Taky mi „nevadí“ prach na chalupě, ale jen dvě noci. Pak už mám velké problémy.
Dříve mi zvířata nevadila, postupně jsem reagovala na sliny a škrábance koťat a nyní mi vadí i chlupy. Jak mi kocour na chalupě lehne na polštář, tak se kašlem nevyspím.
Nemocí se tyto příznaky zhoršují.
A chřipka u mne trvá minimálně 14 dnů a jakýkoliv kašel když chytnu, tak měsíc se léčím z toho nejhoršího.
Pokud nejsi spokojená se svým lékařem, tak si najdi někoho jiného, než se na ni vymlouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
1.1.23 22:04

No začíná to být nějaké divné protože dneska jsem byla v nemocnici v Brodě..a nic nezjistili a paní doktorka říkala že kdyby to bylo astma, že by to taky poznala..prý ted tyhle virózy trvají hrozně dlouho ale mně je divný že se mi u toho dýchá a špatně spí, to je prý podle ní ale normální…na pohotovosti nic nezjistili tady taky ne..zítra jdu ještě ke své doktorcea alespon jí poprosím něco abych mohla v noci víc spát…dneska jsem byla půl dne u babičky kde žádné alergeny nejsou a bylo mi úplně stejně..takže tohle to nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
2.1.23 00:10

No..mně připadá takhle při popisu z dálky, že se moc pozorujes a to, co popisuješ, je úzkost..
Ostatně panické ataky jsi měla, takže bys mohla ten pocit tíhy na hrudi a nemožnosti vydechnout poznat? Je to stejné?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex