Potíže s jídlem dítě 15 let

5
3.4.22 14:50

Potíže s jídlem dítě 15 let

Dobrý den. Chci se zatím zeptat na váš názor ohledně následující situace. Od malička není dcera žádný velký jedlík. Dodnes nevím jestli byla chyba prosadit si kojení, moc nepřibývala, přechod na běžnou stravu taktéž těžší, pečivo do 6 let nic moc, omezený výběr jídel a potravin, to nás až tak nestresovalo, kolem 12, 13 let začíná zkoušet nová jídla. Ovšem prosinec 2021 zlom k horšímu odmítá stravu ve školní jídelně, odmítá obědy doma. Strava smrdí dokonce i okurka. Nastupují téměř každodenní bolesti hlavy, občasná bolest břicha a pocit na zvracení. Začátek ledna řešeno s dětskou lékařkou veškerá možná vyšetření v pořádku. Z teplého jídla pozreme KFC, pizzu, kebab, řízek, hranolky, nová záliba jogurt s cereálií. V únoru převážení úbytek asi půl kila. Jsou dny, kdy máme doma naprosto pohodovou puberťačku, a pak dny, kdy od rána řešíme průjem, bolení břicha, chce se mi zvracet, mám hlad, nemůžu jíst apod. Dnes dcera nastoupila do nemocnice na vlastní žádost, že věří, že jí tam pomohou a když bude vše v pořádku, tak se s bolenim hlavy a břicha musí naučit žít. Od prosince navštěvuje psycholožku, kde dcera řeší spíše vztahy, okrajově řešeno i tohle, ale počet sezení je zatím nedostačující. Máte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
3.4.22 15:36

@Crumble Myslím, že má hlavně v háji psychiku a má klasické psychosomatické obtíže.
Plus teda to, že vyhledává převážně junk food typu KFC, hranolky jogurt s cereáliemi (předpokládám, že slazenými) svědčí i o tom, že nemá dobré stravovací návyky.
Krom psychologa bych se i poohlédla po psychiatrovi ( a asi po někom, kdo má zkušenost s poruchami příjmů otravy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65295
3.4.22 15:56

Měla i testy na celiakii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
3.4.22 17:26

@vokishka v pořádku nic nenašli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
3.4.22 17:28

@Svistice ano dochází k psycholožce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.22 18:24

Řeším se starší „problémy s jídlem“ od cca osmi let. Má lepší a horší období. Teď, ve čtrnácti letech, jsme našli skvělou psycholožku, se kterou si dcera rozumí. Ukázalo se, že problém s jídlem vůbec nesouvisí se samotným jídlem, ale problém je jinde, nechci vypisovat. Postupně to s psycholožkou rozmotávaji a už jsou vidět výsledky. Ale trvalo to čtyři měsíce, než začalo být to zlepšení vidět.
Teď máme doma konečně veselou holku, občas díky pubertě na zabití, která pravidelně a ráda jí. Zatím přetrvává problém s jídlem mimo domov, ale věřím, že i to se zlepší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.22 18:20

Ahoj bohužel mohu jen potvrdit že psychika je opravdu potvora sama s tímto mám problémy. Už jako dítě jsem byla vybíravá následně se z toho vyklubala PPP kde se psychika ještě více zhoršila a tudíž i když jsem chtěla se vyléčit tak po jídle následovali křeče, bolesti atd. Momentálně zkouším meditaci a celkově se chce proste uklidnit ničím se nestresovat a zkusit třeba i nějaké relaxační aktivity. Rozdíl je vidět až po čase ale kdyz bude psychika ok určitě ji to pomůže :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi