Potíže s periodou

Anonymní
22.8.24 16:56

Potíže s periodou

Holky, ženy, mám už 4 roky Mirenu (3 děti), zpočátku jsem nemenstruovala vůbec, ale poslední rok mívám hodně silnou menstruaci (na mé poměry), silný PMS.. Cyklus býval 21-26dní, krvácela jsem třeba týden. No a dnes už 17.den cyklu krvácím. Na gyndě jsem byla už asi 3× za ten posl.rok, nikdy nic patologického nenašla. Ale je to otravné, nemáte někdo podobnou zkušenost a čím to může být?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1757
22.8.24 17:14

Někomu to nesedne, ségra takhle rok špinila pomalu bez pauzy, asi bych si ho nechala vyndat a zkusila jinou formu antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.24 17:18
@Martinamimi1 píše: Více

Díky za reakci, ze začátku se právě zdálo, že ho snáším dobře. Doktorce docela věřím a myslím, že by mi sama navrhla vyjmutí. Prvních pár měsíců, co jsem ho měla, jsem taky špinila nonstop, pak asi 2 roky prakticky bez menses. Asi půjdu znovu otravovat na gyndu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
35674
22.8.24 17:21

Já jsme si nechala po 3 dětech přerušit vejcovody a spokojenost. Mám normální cyklus a nemusím už nikdy řešit ochranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
22.8.24 19:24

Hele ony ty zmatky v ms nemusi souviset s tělískem. Me se ted taky zblaznil cyklus a měla sem to pomalu dva cykly porad, v dobe bezne menstruace běžně silné, v mezicase poloviční, ale porad krvácení. :nevim:
Jako uprimne, nejsme nejmladší… :mrgreen:
Jsem objednaná na prohlídku, tak se na to zeptam a uvidime, co uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
23.8.24 05:33

To může být způsobeno hormonálními změnami nebo tím, že se Mirena blíží ke konci své účinnosti. Pokud tě to obtěžuje, můžeš se poradit s gynekologem o možnosti výměny Mireny nebo jiných řešení, která by ti pomohla stabilizovat cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
23.8.24 06:28
@Anonymní píše: Více

S velkou pravděpodobností jste se ostupně dostala do estrogenové dominance - dohledejte na internetu. Nechte si udělat testy na hladiny hormonů, budete mít pravděpodobně hodně estrogenu a málo progesteronu, protože díky tělísku neovulujete, netvoří se žluté tělísko, které je hlavním zdrojem progesteronu, prostě nepoměr, který by optimálně měl být alespoň estradiol/progesteron 1/50. Můžete to řešit jinou HA, ta dominanci nevyřeší, ale zamaskuje a nebo to můžete žešit alternativně bez vedlejších účinků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí