Potíže ve vztahu

Anonymní
27.6.24 11:30

Potíže ve vztahu

Ahoj, jsme s partnerem 9 let, máme děti skoro 5 a skoro 3. Před dětma jsem studovala vysokou, k tomu pracovala na zkrácený úvazek a v práci byla často do večera. O víkendu jsme ale byli na chatě nebo výletovali. Od těhotenství ale se vším problém, v těhotenství pro mě byla jakákoliv procházka příliš riziková (z partnerovýho hlediska), s dětma zas vše otrava, musí se omezit a odmítá se přidat. Moc horko, moc větrno, moc namáhavé.. V roce syna sem navázala na studium vysoké, z partnerovýho hlediska zbytečnost, dřív ženský končili s dětma se základkou, místo vysoké bych se měla vracet zpátky do práce. Že jsem si 3 roky válela šunky doma, teď je řada na něm. Jenže mladšího nemohl vystát, měl pro něj samá sprostá pojmenování které mi tu nepustí, nejslabší, nemehlo. Přitom byl mnohem víc napřed než starší, ten má naopak vývojovou dysfázii. Na druhé narozeniny ml. syna mi oznámil že omezil práci na poloviční úvazek, abych už musela nastoupit. K tomu pořád vysoká (hlídali zásadně prarodiče), partner s dětma nic nedělá, nerozvíjí je. Měla jsem uklízet panelák, smažit v kfc. Nastoupila jsem v lednu zpátky do práce do kanceláře na dpč poloviční úvazek, ale 175 na hodinu. Dohromady jsme nevidělali ani na jeden celý plat, nakonec se semnou rozloučili teď na konci června, kdy v říjnu se mám vracet již na plný úvazek v IT. Nejezdíme nikam na výlety, netrávíme spolu čas, natož dovolená. Máme naprosto rozdílné zájmy, partner nečte, děti mají jít na učňák. Jakákoli diskuze je marná, nepřečte si ani článek na netu, ve všem má svojí pravdu. Máme rozdělené finance, platím půlku nájmu, školky, vše na děti, jídlo, každý měsíc jsem šla do mínusu páč z 11000 vše nepoplatím. V zimě jsem s dětmi téměř odešla, ale rodinný byt(z mé strany) je moc daleko na pravidelné předávání a stejnou školku a byt v místě bydliště nepoplatím. Partner svatbu kdysi sliboval, pak by to bylo nefér kdyby se děti narodily do jiných podmínek a teď už o to nestojíme ani jeden.. A já nějak už nevím kudy kam

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4373
27.6.24 11:36

Mas rok na to se prestehovat bliz k vasim a tohodle lempla poslat tam kde slunce nesviti, driv nez napacha na tobe a detech jeste vetsi skody… zmenit detem skolku je jeste jednoduche, menit skolu boli vic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
27.6.24 11:42

Odkazuje na to, že dřív ženským stačila základka, ale zároveň se evidentně nehrne do toho, že by svou ženu a děcka zabezpečil. Nebo si myslí, že ty ženy pak platily půlku nájmu a děti živily ze svého? Jak vůbec došlo k tomu, že šikovná holka studenta si uplete dvě děcka s primitivem, který plácá taková moudra a nepřečte ani článek na internetu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1390
27.6.24 11:44

A opravdu stojíš o radu nebo se jdeš jen vypsat?? Opravdu chceš strávit zbytek života s člověkem, kterýmu je úplně u zádele, jestli budete mít z čeho žít?
Co je to za exemplář, že řekne: „snížil jsem si úvazek, aby ses konečně vrátila do práce“. A s tím ty fakt chceš zůstat dobrovolně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
27.6.24 11:47

Kolik mu je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.24 11:50

Seznamila jsem se s partnerem na svatbe sve sestry, kde byl za svedka - nejlepsi kamarad zenicha. A zenich byl naopak z velmi dobre rodiny, prace v kancelari. Na partnerovi se mi libilo ze byl pracovity, podporoval me ve studiu. 3 roky jsme spolu bydleli pred detma, byli spolu u more. Jenze to nejak skoncilo dvema carkama na testu. A pak se zacal znatelne vybarvovat. Nejdriv jsem byla odsunuta v tehotenstvi na cerstvy vzduch, pak za covidu a nakonec uz nevime jak spolu mluvit. Se starsim synem resime zdravotni problemy, krome vyvojove dysfazie je vysoky na 3 roky, obiham foniatrii, logopedii, hematologii, endokrinologii, imunologii. Tatinek nikam nechodi, mel chodit v jeho dny na logopedii - delali tam blbosti tak to zrusil. Nizkou tvorbu bilych a cervrnych krvinek vyresi jidlem a vic netreba.. a jine. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.24 11:57

Partner je starsi o 13 let. Mam volny byt, jenze se bojim naschvalu partnera, mamka je v invalidnim duchodu a o kluky se nemuze postarat v pripade potrevy, tata pracuje v nemecku a jezdi jednou za dva tydny na vikend. A ja se bojim ze by si deti pritel nebral abych mohla do prace, v propade nemoci by byly taky na me. Ted jsem drela i o vikendech a vecerech aby mi v praci dali lepsi smlouvu s vice hodinama a blizsi me puvodni praci. Do toho zkouskove. Vycitali mi v praci ze jsem jen na 20 hodin, ze kolegove okolo chodi vic(na jiny uvazek). Zaridila jsem hlidani, abych uz mohla chodit na 30 srpen, zari.
Misto toho mi ukoncili smlouvu na dpc, pac mam male deti a pres prazdniny bych se jim nevyplatila. Nejak uz je toho na me moc

• Citovat
  • Upravit
6079
27.6.24 11:59

A co jako dělá on, když je zaměstnaný jen na půl úvazku? Pokud nechce chodit do práce, tak bych si s ním sedla a vysvětlila mu, že teda do práce půjdu já a hned. A on bude kompletně obstarávat rodinu a děti a věnovat se oběma klukům.

Pak je možnost, že teda před něj dáš papír ohledně souhlasu se stěhováním dětí. Požádáš o alimenty, rozdělíte si věci (nejste manželé, doufám, že sis nechala účtenky z nákupů a nebo máš alespoň elektronické) a ty se přestěhuješ blíž své rodiny. A je to přesně tak, školka se mění celkem pohodlně. Škola se bude měnit mnohem hůř. Škoda jen, že to rozhodnutí nepřišlo o půl roku dříve. Teď budeš muset obvolávat školky v blízkosti nového bydliště a hledat, která by ti děti vzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
27.6.24 12:19

Na ten vek jsem se ptala proto, ze takovyhle dedkovateni jsem videla u panu prekracujicich 50ku, i kdyz i krize stredniho veku byva u panu vyzivna…
to jen tak pro doplneni predstavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
27.6.24 12:25

Nepoložila jsi žádnou otázku, s čím konkrétně chceš vlastně poradit?
Určitě se nedá říct, že bys měla zrovna milujícího a obětavého partnera, který by ti se vším ochotně pomáhal. Už začínám být docela hodně alergická na to slovní spojení, že si žena na MD/RD „válí doma šunky“ :roll: Když je to tak jednoduché a partner ti to závidí, tak proč sám nejde na RD, ať ti teda ukáže, jak to skvěle zvládne.
Nenechala bych se odradit od dokončení VŠ, to děláš jenom dobře. Já jsem zvládla dostudovat VŠ s malým miminem a jsem ráda, že jsem to neodkládala na pozdější dobu, protože pak by se mi do toho nechtělo. Navíc pokud je to tvoje přání - dál studovat, tak není co řešit, partner by tě měl podpořit a doma ti to ulehčit, aby ses mohla připravovat do školy.
Zřejmě je u vás problém, že nemáte žádné společné zájmy a netrávíte čas jako rodina, nejezdíte na žádné výlety, jak píšeš. Ale myslím si, že takhle se žít nemá. Opravdu z toho života moc nemáte, řešíte jenom práce, platy, peníze a nějaká radost ze společného rodinného života mi tam fakt chybí. Asi bych to hodně zvážila, zda s takovým člověkem dál zůstat, co z něho máš. Není to přece jediný chlap na světě :dance:

• Citovat
  • Upravit
36405
27.6.24 12:29

Vydrz do konce roku až budeš mít nějaký peníze co si vyděláš v práci a pošli ho do prd ele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34394
27.6.24 13:32
@Anonymní píše: Více

Jezis kopni toho zmetka do zadku. Fakt nechapu, jak muzes mit s nekym takovym dve deti. Nasetri si a posli ho do haje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
27.6.24 13:40
@Anonymní píše: Více

Nevíš kudy kam? Odejít. Zažádat o předběžné opatření ohledně svěření do péče. Následně výchovu třeba řešit stridavkou. Samotné ti bude lépe.

Co mi ale nejde do hlavy, jak se stane, že ty dvě čárky na testu se objeví 2×?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
28.6.24 13:08
@janickaIII píše: Více
Úplně jednoduše. „Máš vztah v troskách? Udělej si dítě, ono ho to spraví.“
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
28.6.24 13:35

Jednoducha otazka proc snim si? A proc snim mas deti? To asi nepochopim nikdy.. prece se musel blbe projevovat uz kdyz si snim byla bez deti.. fakt to nechápu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí