Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
,chtěla jsem se zeptat, zda má někdo podobnou zkušenost jako já? Dnes jsem podruhé spont. potratila v 6 týdnu těhotenstvi. Na začátku týdne mi vyšel pozitivně těhot. test, druhá čárka byla však mnohem světlejší než kontrolní a za celý týden se barva nezměnila. Už jsem tušila, že je něco špatně. Dnes silné křeče jako při MS a krvácení. Úplně stejně to proběhlo minulý rok v září, také 6 týden, světlá čárka na testu a pak krvácení. Mám dnes celý den slzavé údolí
a pořád se mi v hlavě honí, jestli to byla jen náhoda nebo je s námi opravdu něco špatně?
Jedno dítě mám a to dceru❤️, u té na testu byla druhá čárka hned tmavá do pár sekund. I tak to moc bolí a mám strach, že už se to nikdy nepovede
.
Také jsem potratila dvakrát po sobě. Další těhotenství už bylo v pořádku. Ale slzavému údolí úplně rozumím ![]()
To je mi tak lito, kdyz neco takoveho ctu
Rozumim Ti. Moc Ti preju, aby to do tretice klaplo a bylo vse naprosto v poradku!!
![]()
@Blanche4 je mi lito cim prochazis, drz se. Ja jsem spont. potratila 2× v 6 tt v roce 2015 tzn. v unoru a kvetnu a zarijova mimi se drzelo a v sobotu oslavi 1 rok. ![]()
Mezi potraty a uspesnym těhotenstvím jsem si nechala udelat v Podoli diagnostickou laparoskopii s tim ze mi byl odebran zbyly nepruchodny vejcovod. Uzivala jsem na podporu Fertility Blend nebo jak se to pise a zda toto vse pomohlo + samozrejme ivf nebot bez vejcovodu se jinak otehotnet neda…se zadarilo.
Vysetril te nekdo napr. tromboticke centrum, imunologie, genetika?
Drzim palce at dalsi těhotenství je TO prave a mas radost z prvniho hosika ci druhe dcerky. ![]()
Chápu, že se trápíš. Je mi to líto. Nabídnu ti ale trošku jiný pohled na věc. Ne všechna vajíčka, která dozrají, jsou v pořádku. S rostoucím věkem a zatížením je jich víc a víc. Drtivá většina potratů je proto, že to embryo není životaschopné. Já jsem přišla o dítě ve 21tt, protože moje tělo nedokázalo zjistit problém a „zajistit“ včasný potrat. Vím, že to může znít krutě, ale ve světle mých zkušeností bych brala tvůj potrat spíš jako dar. Jedno dítko máš, takže se u tebe nejedná o žádný problém, ale blbou náhodu. Klidně plač nebo křič nahlas, máš na to právo. Otěhotnět můžeš, to je výborná zpráva! Prostě jen počkej na to správné zdravé vajíčko! Držím palce!
Dobrý den, taky bych se ráda zapojila do diskuze. Hledám snad útěchu, zkušenosti. Je mi teprve 22 let a už jsem dvakrát potratila. Jednou to bylo hned 14 dni po vynechání menstruace a pozitivních těhu testech, samovolně. Podruhé v 6.tt,mi MUDr. sdělila, že nám bije srdíčko, jako o závod. V 8.tt prcek sice porostl, ale srdíčko už nikde. A tak mě par dní před Vánoci čekala kyretáž. Řekla jsem si, že to nebudu hrotit, ale změnila jsem lékařku, za vyhlášeného primáře. A snažit jsme se začali cca v dubnu 2017.Poslední menstruaci jsem měla 13.4.
16.5. dvě výrazné čárky a neskutečná radost.22.5. kontrola, jsem těhotná, ale je to moc malinké na srdíčko. Nasazen Utrogestan. Dneska kontrola 1.6. a nečekaly mě dobré zprávy. Prcek je nějaký malý na to, že BY TO MĚL BÝT 7.tt,o srdíčku ani nemluvil.Pan primář je kapacita a říkal, že tohle už viděl a nakonec to dopadlo dobře, ale že mám počítat i s nejhorším. Jsem zoufalá, brečím do polštáře a nevím co dělat. Má někdo podobnou zkušenost? Myslíte, že mám nějakou naději? ![]()
@Klára71590 Drž se, snad bude vše v pořádku. Možná Ti dodá můj příběh nějakou odvahu. Když jsem čekala dvojčata, tak do 8 TT vůbec nikdo o tom druhém nevěděl. Bylo tak malé a bez srdeční akce, že to nikoho nenapadlo.. v 10 TT už tam byly krásný dva plody se srdíčky
![]()
@Blanche4 posílám obejmutí, já teď budu hledat psychologickou pomoc, taky jsme 2× po sobě o malé přišli ale tělo samo nechtělo pomoct..takže zamlklé.
Doporučím genetické vyšetření a zákl vyšetření na trombofilní mutace a když nic nenajdou tak imunologii. Pokud máš rozumnou dr.na gynekologii tak napíše doporučení. Pokud nenapíše, můžeš sama jako samoplátce nechat udělat test na trombofilní mutace za 800 případne zkontaktovat CAR a oni by tahle vyšetření mohli zprostředkovat.
Drž se ![]()
@saphire drž se…byla jsem s tebou mezi ledňáčky, bohužel, také mě tento týden čeká revize, ZT v 9tt
hodně sil a držím palce, ať už to příště vyjde! ![]()
@Kakamila7 Dala Ti doktorka na výběr ohledně revize nebo rovnou striktně poslala na zákrok? Ptám se proto, že taky nyní prodelavam zamkly těhotenství. Minulý týden mne to bylo potvrzeno, měla jsem být v 10 TT a byl pouze prázdný váček. Revizi jsem odmítla, v neděli jsem začala špinit, dnes krvácet.. doufám, že příští týden bude hodnota hgc nízká, abych nemusela už na revizi.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.