Smutek po potratu

Anonymní
26.5.17 10:18

Smutek po potratu

Ahoj holky…
Včera jsem ráno potratila v devátém týdnu těhotenství :( byl to hrozný pohled a nedovedu si představit, když ženy potratí ve vyšším stáří těhotenství :,(… Těhotenství bylo již od začátku špatné, (jsem od šestého týdne doteď v PN), nejdříve měli podezření na mimoděložní, hcg rostlo pomalu, když se váček našel, tak už o hodně neodpovídal podle mé pravidelné MS, ale chvíli „rostl“ a já už nějak vnitřně stejně věděla, že to není dobré…i když jsem stále měla od dr naději, že je pozdější třeba aj… :(
No a včera ráno kontrakce a do hodiny to odešlo. Musela jsem ještě týž den na revizi, neb to muselo být dočistěno kvůli možné infekci, byly tam placentární zbytky a dnes mě pustili domů. Kontrola za 14 dní u nich a histologie. U mé dr do týdne.
Myslela jsem si, že se to všechno u mě tím nešťastným koncem uzavře, smiřovala jsem se s koncem totiž už tři dny od poslední kontroly, ale dnes to na mě celé nějak padlo, že už nic není. Miminko bylo plánované a chtěné, mám šestileté dítko pro které dýchám a hojí bolístku…ale zároveň cítím to prázdno teď. I když to trvalo chvíli tak mě to moc mrzí. I když hlava chápe, že tam mohla být vada aj. Či kdyby k tomu došlo později, tak je to mnohem horší, člověk ale stejně nezapomene. Vím, že jsou horší věci…rozhodování se o ukončení kvuk vvv, porod mrtvého miminka. Vše hlava -rozum ví…jen to srdíčko je na tom hůř no…Možná by pro mě bylo snazší, kdybych byla ušetřena pohledu na to co odešlo… Nevím. Měly jste také takové stavy, kdy jste byly ok a pak to na vás naopak spadlo? Počítám, že půjdu brzy do práce (snad ještě ten týden nebo dva budu moci zůstat doma, jak jste to měly vy?).
Asi mi ještě dojíždí hormony. Musí se to ustálit…a člověk časem zapomene-otupí vzpomínku.
Užívaly jste nějaké bylinky po potratu a revizi? Kdy jste se snažily znovu? Měly jste pak problém znovu otěhotnět či donosit? Omlouvám se za dlouhý příspěvek… Snad to nevadí. Všem přeji hezký den… M.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6113
26.5.17 10:44

Mrzi me, co Te potkalo :hug: Ja se z potratu (vlastne bylo mimo, ale to je jedno, rozjelo se to jako klasicky potrat) v 11tt vzpamatovala priblizne rok, holt prvni tehotenstvi, velmi chtene a planovane. I kdyz jsem take uz pred tim mela tuseni, ze je neco spatne, stejne me to semlelo uplne strasne. Zvlast kdyz pak vsechno kolem me zaclo jak naschval tehotnit. Jediny lek je bohuzel cas. Uvidis, brzy bude lip :kytka: :kytka:

Jinak pila jsem kontryhel. Snazit jsme se zacali az po 3 mesicich (zakaz od doktoru), ted uz jsou to dva roky a stale nejsem tehotna. Zaciname tenhle podzim s lecbou v CAR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
26.5.17 10:49

Ach jo, potratila jsem před rokem v srpnu. Taky to nebylo od začátku v pořádku. Měla jsem hematom a i když doktor říkal, že to bude dobrý, nějak jsem cítila, že ne. V dubnu jsem si říkala, že by prckovi byl rok :,( Já potratila samovolně, takže se to obešlo bez revize. Radši jsem pila kontryhel, že to pomáhá k zotavení děložní sliznice. Pak jsem si koupila nosifol a tři měsíce po potratu jsem byla znovu těhotná :dance: Teď tu mám desetiměsíčního prcka, přítelem vytouženýho kluka :mrgreen: Ale menstruaci před objevením // jsem pěkně obrečela. Čekala jsem, že otěhotním hned. Občas si řeknu, co by to asi bylo, jestli holčička nebo chlapeček. A pak si zase říkám, že by mohlo být nemocný. U malýho mi všechny genetický testy pak vycházely na výbornou. Genetička byla přímo nadšená, jak byly krásný :mrgreen: Já i kvůli věku (39 let) jsem se bála, aby bylo mimčo zdravé. Takže jsem se celý těhu bála. A gyndař mi řekl, že potratit můžu kdykoliv během těhu, takže mě moc neuklidnil. No, mám naštěstí zdravého chlapečka :mrgreen: Jinak tohle těhu jsem cítila, že to bude dobrý, malinko jsem zakrvácela hned na začátku, pak už ne. Ale ten strach ve mě byl pořád. Tobě se určitě taky brzy zadaří a budeš mít taky v náručí své miminko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
26.5.17 10:58

Já jsem po potratu v 10 tt cíleně otěhotněla hned po šestinedělí, protože jsem tak moc chtěla miminko, sice doktoři mi pak vynadali, ale povedlo se hned. Tím bylo po smutku. Kamarádka to měla úplně stejně, takže jsem to takto vyzkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.17 10:58

Bylo to smutné a velmi nervující od začátku…po tři týdny jsem stále krvácela střídavě…ty hodnoty a uz byly odlišné… Nápor na hlavu. Vím, že to tak mělo být, ale on člověk stejně i tak doufal, že se stane třeba zázrak. Nicméně už jsem ty poslední tři dny od kontroly prostě vycítila, že to odejde. :( myslela jsem si, že to mám již uzavřené a uleví se tou revizí a jak mě pustí domů, ale zatím to spíše na mě padá. Vím, že se musím sebrat a brát to tak, že je to život no jen to asi musím ještě pár dní ze sebe vyventilovat.
Kontryhel si koupím…doporučite i nějaké jiné na psychickou pohodu a vitamíny třeba? M.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.17 11:00
@EvulinkaH píše:
Já jsem po potratu v 10 tt cíleně otěhotněla hned po šestinedělí, protože jsem tak moc chtěla miminko, sice doktoři mi pak vynadali, ale povedlo se hned. Tím bylo po smutku. Kamarádka to měla úplně stejně, takže jsem to takto vyzkoušela.

Toho se právě bojím, že by se to potom mohlo zase opakovat když je to „brzy“ ale zase na druhou stranu tělo ví kdy je připraveno :nevim: M.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.17 11:25

Anonymni, to nikdy nevis, kdy je „nejlepsi“ zacit. Ono taky se muze stat, ze vam da doktor zelenou, a Ty se nebudes na snazeni jeste citit. Revize je zakrok, neni to spontanni potrat, kdy odejde vse samo prirozene, takze ja bych v tomhle pripade doktory poslechla.

• Citovat
  • Upravit
4284
26.5.17 11:41

To je vždycky smutná událost. Mám za sebou jeden takový potrat v 7-8tt, ze dne na den ústup příznaků, vnitřně jsem věděla, že to skončilo. Čtrnáct dní poté to odešlo. Dítko bylo chtěné a snažené, no povedlo se mi na to zapomenout a jet dál. Jedna menstruace a hned ten další cyklus už byly zase // - teď mi tu běhají v podobě skoro dvouletého vzteklouna :mrgreen: Držím palce, ať se zadaří brzy zas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7776
26.5.17 12:09
@rigousek píše:
Ja byla na revizi 28.2. Den předtím mi doktor na běžné prohlídce řekl, že nebije srdíčko. Nevedela jsem nic a o to větší to byl šok. Na ten utz. nikdy nezapomenu. Pila jsem pak kontryhel a tento měsíc se objevily na testu // :)

Ahoj, to moc rada ctu. Moc nam bylo ve skupince lito, kdyz jsi od nas odesla. Moc gratuluji :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
26.5.17 12:43
@Anonymní píše:
Ahoj holky…
Včera jsem ráno potratila v devátém týdnu těhotenství :( byl to hrozný pohled a nedovedu si představit, když ženy potratí ve vyšším stáří těhotenství :,(… Těhotenství bylo již od začátku špatné, (jsem od šestého týdne doteď v PN), nejdříve měli podezření na mimoděložní, hcg rostlo pomalu, když se váček našel, tak už o hodně neodpovídal podle mé pravidelné MS, ale chvíli „rostl“ a já už nějak vnitřně stejně věděla, že to není dobré…i když jsem stále měla od dr naději, že je pozdější třeba aj… :(
No a včera ráno kontrakce a do hodiny to odešlo. Musela jsem ještě týž den na revizi, neb to muselo být dočistěno kvůli možné infekci, byly tam placentární zbytky a dnes mě pustili domů. Kontrola za 14 dní u nich a histologie. U mé dr do týdne.
Myslela jsem si, že se to všechno u mě tím nešťastným koncem uzavře, smiřovala jsem se s koncem totiž už tři dny od poslední kontroly, ale dnes to na mě celé nějak padlo, že už nic není. Miminko bylo plánované a chtěné, mám šestileté dítko pro které dýchám a hojí bolístku…ale zároveň cítím to prázdno teď. I když to trvalo chvíli tak mě to moc mrzí. I když hlava chápe, že tam mohla být vada aj. Či kdyby k tomu došlo později, tak je to mnohem horší, člověk ale stejně nezapomene. Vím, že jsou horší věci…rozhodování se o ukončení kvuk vvv, porod mrtvého miminka. Vše hlava -rozum ví…jen to srdíčko je na tom hůř no…Možná by pro mě bylo snazší, kdybych byla ušetřena pohledu na to co odešlo… Nevím. Měly jste také takové stavy, kdy jste byly ok a pak to na vás naopak spadlo? Počítám, že půjdu brzy do práce (snad ještě ten týden nebo dva budu moci zůstat doma, jak jste to měly vy?).
Asi mi ještě dojíždí hormony. Musí se to ustálit…a člověk časem zapomene-otupí vzpomínku.
Užívaly jste nějaké bylinky po potratu a revizi? Kdy jste se snažily znovu? Měly jste pak problém znovu otěhotnět či donosit? Omlouvám se za dlouhý příspěvek… Snad to nevadí. Všem přeji hezký den… M.

předem je mi to moc líto. Určitě bud doma pokud se necítíš na to jít do práce.
Potratila jsem 4× naštěstí vždy do 11týdne a vím jaký je to pocit. Je to těžké přijmout, ale prostě to tak mělo být, bohužel. Snad se jít dál a neutápět se v tom - vím že to nejde a chce to především čas. Ta bolest vždy zůstane, ale postupem času otupí. Povedlo se mi donosit miminko z 5tého těhotenství. Cesta byla dlouhá, ale stálo to za ten boj. Držím moc a moc palce at je brzy lépe a at máš sílu na snažení a přístí těhotensví at je bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.17 14:40

Ginuš je mi moc líto, že sis toto musela tolikrát prožít…to si ani neumím představit. :( :hug: děkuji za slova útěchy… Vím, že to přebolí, člověk na to potřebuje čas… :srdce: M.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.17 14:44
@rigousek píše:
Ja byla na revizi 28.2. Den předtím mi doktor na běžné prohlídce řekl, že nebije srdíčko. Nevedela jsem nic a o to větší to byl šok. Na ten utz. nikdy nezapomenu. Pila jsem pak kontryhel a tento měsíc se objevily na testu // :)

Dám se dohromady, udělám povinnosti, které mám ještě na starosti a zase půjdeme na to…teď si užijeme prázdniny a uvidíme… Moc děkuji za svěření své zkušenosti. M.

• Citovat
  • Upravit
42775
26.5.17 14:55
@Anonymní píše:
Ginuš je mi moc líto, že sis toto musela tolikrát prožít…to si ani neumím představit. :( :hug: děkuji za slova útěchy… Vím, že to přebolí, člověk na to potřebuje čas… :srdce: M.

s odstupem času si říkám, že ke mě osud byl ještě hodný, dějí si daleko horší osudy. Jeden potrat nic neznamená, potká to bohužel hodně holek a pak mají těhotenství bez problémů. Zrovna nedávno porodila kamarádka která jednou potratila a pak 2 děti v pohodě a bez problémů. Drž se a koukej dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.17 18:51
@Ginuš píše:
s odstupem času si říkám, že ke mě osud byl ještě hodný, dějí si daleko horší osudy. Jeden potrat nic neznamená, potká to bohužel hodně holek a pak mají těhotenství bez problémů. Zrovna nedávno porodila kamarádka která jednou potratila a pak 2 děti v pohodě a bez problémů. Drž se a koukej dopředu

Právě to si také říkám… Jen mě štve, že to vědí všichni v práci, že jsem byla těhotná a teď jsem zrovna potkala jednu kolegyni když jsem si byla pro bylinky s mužem a ptala se mě jak se daří neb jsem doma od začátku a samozřejmě nevěděla, co se mi včera stalo takže mi začaly téct slzy po tváři a řekla jsem že už je konec od včera… Je to hold čerstvé. Ale právě. Děje se to často jen se o tom moc nemluví. Téměř každá druhá co znám potratila. Takže hlavu vzhůru bude lépe…

• Citovat
  • Upravit
42775
26.5.17 22:00
@Anonymní píše:
Právě to si také říkám… Jen mě štve, že to vědí všichni v práci, že jsem byla těhotná a teď jsem zrovna potkala jednu kolegyni když jsem si byla pro bylinky s mužem a ptala se mě jak se daří neb jsem doma od začátku a samozřejmě nevěděla, co se mi včera stalo takže mi začaly téct slzy po tváři a řekla jsem že už je konec od včera… Je to hold čerstvé. Ale právě. Děje se to často jen se o tom moc nemluví. Téměř každá druhá co znám potratila. Takže hlavu vzhůru bude lépe…

přesně tak. Srovnej si to v sobě a pak bude lépe a v práci budou snad všichni taktní :hug:. Nikdo neví co mu život přinese a k dnešní době to bohužel patří. Moje dr říkává, že nikdy nebylo tolik potratů co teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty