Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@scarlet1988 píše:
Moc děkuji za útěchu, už jsem to obrecela..uvidím zítra ještě na krvi a chce mi udělat i utz.
Držím
![]()
Držím palce, musíš vydržet do zítřka na výsledky krve. Teď v začátku nijak nelze pomoci. ![]()
@stín katedrál píše:
Držím palce, musíš vydržet do zítřka na výsledky krve. Teď v začátku nijak nelze pomoci.
Moc děkuji
@scarlet1988 píše:
ale dr me chvalil, ze mam pekne hcg…tak nevim proc to nereknou na rovinu, ze ppry spineni a slabe krvaceni je normal v zacatku
Tak na jednom odběru hcg nezáleží, musela bys jít aspoň 2× aby se vidělo jak to roste. Třeba ještě není konec, ale takhle brzo nikdo nemá šanci něco poznat. Buď dostanes ms, nebo to bude v pohodě, musíš prostě počkat co a jak, řešíš to zbytečně brzo.
@Kriss Tina píše:
Tak na jednom odběru hcg nezáleží, musela bys jít aspoň 2× aby se vidělo jak to roste. Třeba ještě není konec, ale takhle brzo nikdo nemá šanci něco poznat. Buď dostanes ms, nebo to bude v pohodě, musíš prostě počkat co a jak, řešíš to zbytečně brzo.
Já měla mít ms už 3.9a včera jsem dostala strach aby to nebylo třeba mimoděložní skrz ty bolesti co mě v noci chytly.
@Kriss Tina píše:
@scarlet1988 ani mimoděložní se tak brzo nepozná.
Teď jsem se dívala do zpráv od Dr a tam je že včera napsané, ze žádné krvácení a ani špinění z děložního hrdla není…tak od kud tedy spinim?
@scarlet1988 Já zažila něco podobného. V 5. týdnu slabé krvácení, protože jsme si pár let na druhé dítě počkali, chtěla jsem udělat maximum a jela na pohotovost. Dali mi injekci na podporu plodu utrogestan a klidový režim s tím, že je to hlavně na přírodě. Nakonec to byl hematom, celý první trimestr jsem střídavě špinila a krvácela a ležela, ale všechno dobře dopadlo. Takže jsi udělala správně, naděje, i když sebemenší, je vždy. Moc držím palce, ať máš stejné štěstí, jako jsem měla já ![]()
@Dadda8 píše:
@scarlet1988 Já zažila něco podobného. V 5. týdnu slabé krvácení, protože jsme si pár let na druhé dítě počkali, chtěla jsem udělat maximum a jela na pohotovost. Dali mi injekci na podporu plodu utrogestan a klidový režim s tím, že je to hlavně na přírodě. Nakonec to byl hematom, celý první trimestr jsem střídavě špinila a krvácela a ležela, ale všechno dobře dopadlo. Takže jsi udělala správně, naděje, i když sebemenší, je vždy. Moc držím palce, ať máš stejné štěstí, jako jsem měla já
Moc děkuji, že mě chápeš..taky se dlouho snažíme a děkuji za podporu ![]()
@Michelle_M píše:
Většina žen to totiž vyžaduje. Zachraňovat, i když lékař tuší, že není ani co, léky s efektem placeba, klidový režim… Mrkni se na tenhle článek, podle mě hodně rozumně napsaný, i když někdo by třeba řekl, že neempatický až hrubýhttps://bartak-alexandr.webnode.cz/…i-potraceji/
Jo tohle je nejlepší odkaz který si mohla dát. Je to sice drsnější, ale svatá pravda
Ahoj holky, prosím Vás o názor.
7.9 jsem byla u svého gynd.na potvrzení 7tt ( už před tím jsem věděla že jsem těhotná, potvrzeno z krve, testy, utz).
Udělal utz miminko bylo čile, dokonce i srdíčko tlouklo, co jsem nečekala, byla to radost.
Pak dělal i následnou cytologii protože mám Asc-us, jenže to mě bolelo a bylo to nepříjemné, že by na to přihlížel se mi nezdálo, bohužel.
Jelikož mám za sebou dvě zdarene tehu, ale u mladší byly hematomy, tak jsem se bála aby se to neopakovalo, Dr mě ujistil, že je všechno v pořádku, žádný hematom který by plod ohrozil tam nebyl a vše bylo jak mělo být.
Už po cestě domů mě bolelo břicho jako po každé cytologii, tak jsem to tak i brala.
Přišla jsem domů a lehla bolesti se stupnovali a začala jsem mít tlak v břiše, na WC jsem zjistila že krvácím a to ne málo.
Po tel jsem se dovolala sestřičce která běžela za Dr kam mám jít odpověď doma ležet a posílají mi utrogestan.
Vzala jsem ho a usla.
Po vzbuzení bolesti byly kontrakce, řezave bolestí jako u ms, které jsem musela predychat, šla jsem na WC a potrat, všechna sliznice šla do trubek i z plodem.
Utíkali jsme na pohotovost, kde potrat potvrdili a na moji otázku proč a co se stalo odpověď nebyla.
Podotýkám krvácet jsem začala necelou půl hodiny od příchodu od Dr.
Ruka v ruce pan Dr za to nemůže.
Nechápu to, hlava mi to nepobera, proč tedy když vše bylo ok, plod jsem sama viděla na utz se tohle stalo?
Pořád mám pocit že se muselo něco u prohlídky stát, ale nedokážu si to vysvětlit, chytly mě strašný deprese, nenávidím se za to, vím že mi to miminko nevrátí, ale už nevím co mám dělat
![]()
@Myšáková Dr za to fakt nemůže, to se v tomhle týdnu prostě stává samo, první trimestr je prostě buď a nebo. Nejspíš by to šlo pryč, i kdybys jen ležela a nikdo ti nic nedělal.
@Kriss Tina nic mi nebylo než jsem k němu vlezla, žádný bolesti, žádné svíjení, žádný křeče a žádný krvácení, nic a na utz bylo vše ok i srdíčko a i odpovídalo týdnu
@Myšáková ale to může být náhoda, já to zažila 2×, dopol všechno v pohodě a odpol křeče, krvácení a bylo po všem a nikdo mi nic nedělal. Tohle se prostě stává.
@Myšáková píše:
Ahoj holky, prosím Vás o názor.
7.9 jsem byla u svého gynd.na potvrzení 7tt ( už před tím jsem věděla že jsem těhotná, potvrzeno z krve, testy, utz).
Udělal utz miminko bylo čile, dokonce i srdíčko tlouklo, co jsem nečekala, byla to radost.
Pak dělal i následnou cytologii protože mám Asc-us, jenže to mě bolelo a bylo to nepříjemné, že by na to přihlížel se mi nezdálo, bohužel.
Jelikož mám za sebou dvě zdarene tehu, ale u mladší byly hematomy, tak jsem se bála aby se to neopakovalo, Dr mě ujistil, že je všechno v pořádku, žádný hematom který by plod ohrozil tam nebyl a vše bylo jak mělo být.
Už po cestě domů mě bolelo břicho jako po každé cytologii, tak jsem to tak i brala.
Přišla jsem domů a lehla bolesti se stupnovali a začala jsem mít tlak v břiše, na WC jsem zjistila že krvácím a to ne málo.
Po tel jsem se dovolala sestřičce která běžela za Dr kam mám jít odpověď doma ležet a posílají mi utrogestan.
Vzala jsem ho a usla.
Po vzbuzení bolesti byly kontrakce, řezave bolestí jako u ms, které jsem musela predychat, šla jsem na WC a potrat, všechna sliznice šla do trubek i z plodem.
Utíkali jsme na pohotovost, kde potrat potvrdili a na moji otázku proč a co se stalo odpověď nebyla.
Podotýkám krvácet jsem začala necelou půl hodiny od příchodu od Dr.
Ruka v ruce pan Dr za to nemůže.
Nechápu to, hlava mi to nepobera, proč tedy když vše bylo ok, plod jsem sama viděla na utz se tohle stalo?
Pořád mám pocit že se muselo něco u prohlídky stát, ale nedokážu si to vysvětlit, chytly mě strašný deprese, nenávidím se za to, vím že mi to miminko nevrátí, ale už nevím co mám dělat![]()
![]()
To me mrzi, ale stava se no…je to nahoda s tim doktorem..odberem vzorku na cytoligii ti fakt potrat nezpusobi…zazila jsem to nekolikrat..je to najednou z niceho nic…jen nahoda, ze jsi zrovnla na kontrole. Drzim palce, at je priste vse ok