Potrat nebo revize po IVF

3085
22.2.13 13:40

Potrat nebo revize po IVF

Ahoj holky, toto téma je pro všechny, které se musí srovnávat s touto těžkou životní situací a chtějí si o tom s někým popovídat. Mě čeká revize za dva dny…jsem po prvním IVF a snažím se s tím nějak srovnat…jde to těžko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10683
22.2.13 13:44

Ahoj, je mi to líto, mám to za sebou několikrát a vím, že je ti těžko a do revize se to asi nezlepší až budeš mít po, měla bys cítít úlevu, že už to skončilo a tím tě čeká nové snažení, aspoň u mě to tak bylo, neříkám, že to bylo úplně pryč, ještě to chvíli trvalo než jsem se vždy dala dohromady, ale určitě jsem cítila úlevu a těšila se na nový začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
22.2.13 13:48

@Jindřiš Má pravdu..mě se taky hodně moc ulevilo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
22.2.13 13:50
@sheli píše:
@Jindřiš Má pravdu..mě se taky hodně moc ulevilo :(

je divný naspat po revizi bude líp, ale je to tak, prostě tou revizí je to ukončené, dušička sice pořád bolí, ale je tam vidina nového začátku a to hodně pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
22.2.13 13:52

Ahoj, ja jsem taky potratila po prvnim IVF a vidis, druhe uz se vydarilo - zatim :), tak drzim moc palce do pristiho snazeni, ver, ze to jednou vyjde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
22.2.13 14:29

@Jindřiš Přesně..a ještě navíc když se stím nedá už nic dělat..jen se smířit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
22.2.13 15:16

Ahojky taky to mam za sebou po prvnim ivf. Bylo to strasne. Obcas bulim i ted kdyz mne to chyti ale jinak pomuze cas :,( je mi lito co prozivas! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
22.2.13 15:49

Ahoj holky, věřím, že bude líp. Už aby bylo v pondělí po všem a začneme znova. Jen je těžký si zvyknout, že mimi zas nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
27.2.13 18:08

@Camiben Ahojky, úplně vím, jak ti je.. Já jsem dnes přesně 3 týdny od revize a :srdce: pořád bolí, ale je to den ode dne lepší, i když si pořád ještě pobrečím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
27.2.13 20:34

@Andrej29 Tak to mi je líto. Je to těžké… Mě se revize v pondělí nekonala… Doktor mi dal týden, aby to ze mě vyšlo samo… Prý je to šetrnější a nemuseli bychom čekat a mohli bychom hned začít s přípravou na transfer zmražených embryí… Tak doufám, že to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
27.2.13 21:22

@Camiben tak to držím palce.. Mně tuto variantu nikdo ani nenabídl, na revizi jsem musela a pro jistotu mi pak dali i antibiotika.. Já čekám na MS, po MS na kontrolu a budeme snad plánovat KET.. Prý pokud bude vše ok, tak bude KET v dubnu. Máme jedinýho mrazáčka, tak snad to napodruhé vyjde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
28.2.13 11:08

@Andrej29 Děkuju! Taky ti přeju hodně štěstí! Já jsem nad touto variantou ani nepřemýšlela…nevěděla jsem, že je ta možnost. V pondělí jsem tam jela připravená na zákrok a doktor najednou přišel s touto nabídkou. No tak jsem neváhala. Vidina toho, že nebudu muset po revizi čekat ty dva nebo tři měsíce, je hezká. Teď jen čekám a čekám, ale už se to pomalu rozjíždí, tak snad to dopadne. My máme mrazáčky dva, tak snad se aspoň jeden chytí. Teď jsem taky měla zavedena dvě embrya a chytlo se jedno. A do jakého CARu chodíš? Jestli se můžu zeptat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
28.2.13 11:31

Hele můj doktor mi řekl, že můžeme hned po první MS začít znova.. Tak jsem volala do CAR, tam mi sice řekli, že po dvou, ale nakonec řekl, ať přijedu 15DC po první MS a že se uvidí.. Jinak chodím do Brna do Repromedy. Jsem zvědavá, co mi k tomu doktor řekne, protože se to stává minimálně po PGD, jsme fakt smolaři :? Buď ráda za dva mrazáčky, hned je to lepší pocit.. My bychom bývale měli 4 embryjka, vlastně 3, když jsme jedno nechali zavést, ale protože jsme měli PGD, tak zbyly jen dvě, kdyby jsme ho neměli, tak bychom tam teda asi měli mezitím 2 nemocné, i když genetiku máme v pořádku..
Pořád jsem z toho taková přepadlá, ale musím začít myslet pozitivně a tomu poslednímu bojovníkovi věřit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
28.2.13 14:48

@Andrej29 My máme genetiku taky v pořádku. Problém je u nás u přítele…má hooodně špatné spermie. Na oplodnění tam vůbec žádnou dobrou nenašli, tak museli vybírat z těch horších, tak se musím zeptat, zda to nemohlo být způsobeno tím. PGD jsme neměli…ani nám to nenabídli. Bojím se, aby to nebylo tím a ta dvě embrya nebyla taky špatná. Ale musíme věřit, že to tak nebude. A ty jsi doma na neschopence nebo chodíš do práce? Já jsem na neschopence bez vycházek už od 8. ledna. Pokud by se po revizi nemuselo čekat tak dlouho, tak by to bylo super…a nevím, jestli by se mi vůbec vyplatilo vrátit se do práce. Jinak já chodím do Sanusu v Hradci Králové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
28.2.13 15:29

Tak já jsem na neschopence vůbec nebyla.. Dělám kancelářskou práce, takže jsem to nepotřebovala a ET mi vlastně vyšel na 30.12 a do práce jsem šla až 2. ledna, takže to bylo v pohodě.. Neschopenku jsem měla jen týden a kousek po té revizi a to mi normálně dali v nemocnici vycházky od 13:00 do 19:00 a to jsem si o ně ani neřekla, dali mi je automaticky.. Byla to moje první neschopenka v životě.
Právě doma přemýšlíme, jestli i když máme genetiku ok, kdyby to náhodou se sněhulákem nedopadlo (jako, že to ale dopadnout musí :) ), jestli to PGD při dalším pokusu zase udělat.. Jenže teď jsme ho neplatili, protože to měla VZV v akci, zcela zdarma.. Pro příště bychom museli, pokud bychom teda nezměnili centrum, v konkurenčním Brněnským centru ho dělají zdarma, u nás 18.400,– Ale děsí mě právě to, že když ze 4 byla 2 špatná, tak by se to snad i vyplatilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí